Kay Geboortekaartje naam Kay u2

Betekenis Kay

Geluk, Vreugde
Meer informatie

Geslacht

Kay wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kay is Engels

Naamsopbouw

Kay is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 1 klinkers (a) en 2 medeklinker (k, y).

Populariteit van de naam Kay

Kay is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kay tussen 1996 en 2023. De naam Kay is minder populair geworden.

 • Kay is 71x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kay

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kay is een meisjes en jongensnaam. In Scandinavie en Nederland is het een 100% jongensnaam, in de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk voornamelijk een meisjesnaam. In Frankrijk geven ouders de namen even vaak aan een meisje als aan een jongen. In België is het iets meer een jongens dan meisjesnaam. De naam Kay is meest waarschijnlijk afkomstig uit Engeland. Daar ziet men er vooral een afkorting van andere namen zoals Kathrerina (Kathy, Kay) in. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is het is een verkorting van Caius. De naam Caius zou van het Latijnse woord ‘gaudere’ af kunnen stammen. Dit betekent ‘zich verheugen’. Ook komt de naam in het Fries voor, ook al geeft men dan de voorkeur aan de schijfwijze Kai. Het kan dan een afkorting zijn van het oud Friese woord Kaimbe 'strijder'. Het kan dan ook een verkorting uit de kindertaal zijn van Cornelis, Gerard of Nicolaas. Cornelis betekent vermoedelijk ‘gehoornde’. Gerard is een Germaanse naam die ‘sterk met de speer’ betekent. De betekenis van Nicolaas is ‘overwinnaar van/met het volk’. Een bekende vrouwelijke drager van de naam is de Amerikaanse actrice Kay Francis. In Nederland kennen we onder meer spindoctor Kay van der Linde en acteur Kay Greidanus.

Beroemdheden met de naam Kay

Kay Francis
Actrice

Kay Francis (Oklahoma City, 13 januari 1905 – New York, 26 augustus 1968) was de artiestennaam van Katharine Edwina Gibbs, een Amerikaans theater- en filmactrice, filmproducent, stenografe en makelaar.

Kay van der Linde
Journalist

Kay van de Linde (Heemstede, 7 november 1962) is een Nederlandse spindoctor die zowel in de Verenigde Staten als in Nederland bij verschillende verkiezingscampagnes betrokken was.

Kay Greidanus
Acteur

Kay Guido Greidanus (Den Haag, 4 juni 1991) is een Nederlands acteur. Kay Greidanus, telg uit het geslacht Greidanus, is afkomstig uit een familie van acteurs en regisseurs. Hij is de zoon van acteur en regisseur Aus Greidanus (1950) en actrice Martine de Moor. Hij is de kleinzoon (van moederszijde) van acteur Guido de Moor en actrice Trins Snijders. Zijn halfbroer en -zus zijn de acteurs Aus Greidanus (1975) en Pauline Greidanus (1976).

Films met de naam Kay

Oh, Kay!

Oh, Kay! is een Amerikaanse filmkomedie uit 1928 onder regie van Mervyn LeRoy. De film werd destijds in Nederland uitgebracht onder de titel Een meisje om te zoenen. De film is wellicht zoekgeraakt. Op de avond voor haar bruiloft gaat Kay Rutfield ervandoor in een sloep. Op zee komt ze terecht in een storm. Ze wordt gered door een dranksmokkelaar die op weg is naar de Verenigde Staten. In de VS verschuilt ze zich in het verlaten landhuis van Jimmy Winters, die op het punt staat te trouwen. Hij treft haar aan in zijn landhuis en Kay haalt hem ertoe over één nacht te doen alsof ze getrouwd zijn. De dranksmokkelaar Shorty heeft illegaal gestookte alcohol verborgen in de kelder van het landhuis. Om zijn drank te beschermen doet hij zich voor als de nieuwe butler. De volgende dag is Jimmy verloofd met Kay en is Shorty ervandoor met de buit.

Namen die lijken op Kay

Chez   -   Day   -   Fay   -   Jay   -   Kaan   -   Kaat   -   Kae   -   Kai   -   Kaia   -   Kaj   -   Kane   -   Kani   -   Kári   -   Karl   -   Kas   -   Kate   -   Kato   -   Katy   -   Kay-Lee   -   Kaya   -   Kayan   -   Kayden   -   Kaylee   -   Kayleigh   -   Kayra   -   Kayral   -   Kea   -   Kee   -   Kes   -   Kia   -   Kik   -   Kim   -   Kit   -   Ko   -   Koa   -   Kyo   -   May   -   Ray

Hoe spel ik de naam Kay?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • Y Yankee

Zo spel je Kay met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Kay in braille

k
a
y

Zo sein je Kay in morsecode

— · —
· —
— · — —

Zo sein je Kay met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kay bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters