Kay

Betekenis Kay

Geluk, Vreugde
Meer informatie

Geslacht

Kay wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kay is Engels

Naamsopbouw

Kay is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, y) en 1 medeklinker (k).

Populariteit van de naam Kay

Kay is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2021. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kay tussen 1996 en 2021. De naam Kay is minder populair geworden.

  • Kay is 88x gegeven als voornaam in 2021

Geboortekaartjes met de naam Kay

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

Kay is een meisjes en jongens.naam. In Scandinavie en Nederland een 100% jongensnaam, in de Verenigde Staten en Verenigd Koninkrijk voornamelijk een meisjesnaam. In Frankrijk geven ouders de namen even vaak aan een meisje als aan een jongen. In België is het iets meer een jongens dan meisjesnaam. De naam Kay is meest waarschijnlijk afkomstig uit Engeland. Daar ziet men er vooral een afkorting van andere namen zoals Kathrerina (Kathy, Kay) in. Volgens de Nederlandse Voornamen Bank is het is een verkorting van Caius. De naam Caius zou van het Latijnse woord ‘gaudere’ af kunnen stammen. Dit betekent ‘zich verheugen’. Ook komt de naam in het Fries voor, ook al geeft men dan de voorkeur aan de schijfwijze Kai. Het kan dan een afkorting zijn van het oud Friese woord Kaimbe 'strijder'. Het kan dan ook een verkorting uit de kindertaal zijn van Cornelis, Gerard of Nicolaas. Cornelis betekent vermoedelijk ‘gehoornde’. Gerard is een Germaanse naam die ‘sterk met de speer’ betekent. De betekenis van Nicolaas is ‘overwinnaar van/met het volk’.

Beroemdheden met de naam Kay

Kay van der Linde
Journalist

Kay van de Linde (Heemstede, 7 november 1962) is een Nederlandse spindoctor die zowel in de Verenigde Staten als in Nederland bij verschillende verkiezingscampagnes betrokken was.

Kay Greidanus
Acteur

Namen die lijken op Kay

Chez   -   Fay   -   Jay   -   Kaan   -   Kaat   -   Kae   -   Kai   -   Kaia   -   Kaj   -   Kane   -   Karl   -   Kas   -   Kate   -   Kato   -   Kaya   -   Kayan   -   Kayden   -   Kaylee   -   Kayleigh   -   Kayral   -   Kee   -   Kes   -   Kim   -   Koa   -   Ray

Hoe spel ik de naam Kay?

Internationaal alfabet

  • K Kilogramme
  • A Amsterdam
  • Y Yokohama

Nederlands alfabet

  • K Karel
  • A Anna
  • Y Ypsilon

NAVO-alfabet

  • K Kilo
  • A Alfa
  • Y Yankee

Zo spel je Kay met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Kay in braille

k
a
y

Zo sein je Kay in morsecode

— · —
· —
— · — —

Zo sein je Kay met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kay bekijken?