Ted Geboortekaartje naam Ted j2

Betekenis Ted

Beschermer van erfgoed, Godsgeschenk
Meer informatie

Geslacht

Ted wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Ted is Engels

Ted is afgeleid van de naam Theodorus

Naamsopbouw

Ted is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter T en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 2 medeklinkers (t, d).

Populariteit van de naam Ted

Ted is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Ted tussen 2013 en 2023. De naam Ted is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Ted is 235x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Ted

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Ted is een jongensnaam. De naam Ted is een verkorte versie van Edward. En de naam Edward is afgeleid van de Oudengelse naam "Ēadweard", die bestaat uit de Angelsaksische stam ed of eád, wat "rijkdom", "erfgoed" of "bezit" betekent, gevoegd aan warda of warden wat "bewaren", "beschermen" of "bewaken" betekent. Eduard is dus de "behoeder van de eigendom" of de "beschermer van het erfgoed". Varianten van de naam zijn onder andere Ed, Eddy, Eduardus, Eduard, Waard, Ward, Ware en Warre. De naam komt ook veel voor in andere landen en talen, zoals bijvoorbeeld E Eddie, Ned, Teddy (Engels), Eduardo (Italiaans) en Duarte (Spaans). Ted is ook een verkorte versie van Theodore. Theodore is een mannelijke voornaam. Het komt van de oude Griekse naam Θεόδωρος (Theódoros) wat "geschenk van God" betekent (van de oude Griekse woorden θεός, (theós) "God" en δῶρον (dṓron) "geschenk").Bekende dragers zijn onder meer acteur Ted Danson, politicus Ted Cruz en mediamagnaat Ted Turner. Bekende drager van de naam in Nederland is onder meer Ted de Braak, tv presentator. De naam TED is ondertussen ook onlosmakelijk verbonden met de TED talks, korte optredens over uiteenlopende onderwerpen, vaak te vinden op YouTube. En Ted is ook nog eens een krant in Nederland voor jongeren.

Beroemdheden met de naam Ted

Ted de Braak
Presentator

Theodorus Leonardus de Braak is een Nederlands presentator, zanger, acteur en cabaretier. Als presentator van spelprogramma's maakte hij furore, met programma's als de 1-2-3-show, Boven-mijn-pet-show, Tedtijd (bij de KRO) en Teds Familie Spel Show en Ted's S.S.T.T. show (bij de NCRV). Eenmaal was hij gast in een van de Fred Haché-shows van de VPRO waarin hij zichzelf speelde als artiest die werd geïnterviewd. In 1994/1995 presenteerde Ted de Braak het dagelijkse woordspel Topscore voor de NCRV/KRO.

Ted Turner
Ondernemer

Robert Edward "Ted" Turner III is een Amerikaanse mediamagnaat en pionier van kabeltelevisie die in 1980 de wereldwijde nieuwszender CNN oprichtte. Hij is de grootste privégrondbezitter van de Verenigde Staten. Zijn vermogen wordt geschat op 2,2 miljard dollar.

Ted Danson
Acteur

Ted Danson, geboren als Edward Bridge Danson III (San Diego (Californië), 29 december 1947) is een Amerikaanse acteur, het meest bekend door zijn rollen als Sam Malone in Cheers en dokter John Becker in Becker.

Ted van Lieshout
Kunstenaar

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Boeken met de naam Ted

Met een knipoog van Ted
Auteur: Frans van Houwelingen

Een heerlijk boek met zeer herkenbare en vooral ook humoristische verhalen van Frans van Houwelingen. De vertellingen gaan over Erik-Jan, zijn zusje Corine en zijn beer Ted en zijn bedoeld om voor te lezen aan kleine kinderen. In het boek staan prachtige tekeningen van Paulien van Tol.

Gewoon Ted
Auteur: Lisa Sheenan

Ted de draak is op zoek naar vriendjes, maar iedereen is bang voor zijn scherpe klauwen en de rookwolken die uit zijn neus komen. Daarom verkleedt hij zich als beer voor het grote picknickfeest in het bos. Zou zijn vermomming helpen? Of ontdekt hij dat hij ook vriendjes kan maken door gewoon Ted te zijn? Lisa Sheehan is een illustrator en grafisch ontwerper uit Bedfordshire in Engeland. Daar woont ze samen met haar man, twee dochters en twee gigantische, roodharige Main Coon katten.

Films met de naam Ted

Ted (2012)

Ted is een Amerikaanse komische film uit 2012 van Seth MacFarlane met in de hoofdrollen onder meer Mark Wahlberg en Mila Kunis. In 2015 kwam het vervolg Ted 2 in de bioscoop. In 1985 sprak het eenzame jongetje John Bennett de wens uit dat de grote teddybeer, die hij net voor Kerstmis gekregen had, tot leven zou komen. Door een vallende ster gebeurde dit ook echt en hoewel Johns ouders hierdoor nogal geschokt waren, mocht de beer, Ted genoemd, blijven. Ted was hierna enige tijd een beroemdheid. In 2012 zijn John (als volwassene gespeeld door Mark Wahlberg) en Ted (stem en bewegingen Seth MacFarlane) nog steeds onafscheidelijk. Beiden gedragen zich nogal hedonistisch en onvolwassen, vooral Ted, die een vulgaire nietsnut is geworden, dit tot grote ergernis van Johns vrij serieuze vriendin Lori (Mila Kunis). Onder druk van Lori en na Ted betrapt te hebben met vier prostituees, regelt John andere woonruimte en een baantje voor Ted. Ondertussen probeert Donny (Giovanni Ribisi), een gestoorde en geobsedeerde fan, Ted te kidnappen om hem als speeltje aan zijn eveneens verstoorde en verwende zoon Robert te geven.

Organisaties met de naam Ted

Krant: Ted

TED is de eerste gratis jongerenkrant in Nederland en is in januari 2006 opgestart door een idee van Friso Jiskoot. De krant, gericht op jongeren vanaf 16 jaar, verschijnt elke donderdag in een oplage van 150.000 exemplaren. TED wordt uitgedeeld rondom middelbare scholen en OV-knooppunten.

Conferentie: TED

TED (Technology, Entertainment, Design) is een jaarlijkse, vierdaagse bijeenkomst die in 1984 voor het eerst gehouden werd in Californië. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten "de presentatie van hun leven" te geven over hun gebied van expertise, over een bepaald project, of iets waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden.[1] Tijdens een conferentie komen tientallen sprekers aan het woord, afgewisseld door diverse korte dans- en muziekuitvoeringen. De lezingen bevatten geen zware theoretische kost, maar worden zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Men probeert begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschap te laten zien die kunnen bijdragen aan een betere wereld. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de leefwereld van wilde dieren, toepassingen van crowdsourcing en andere ontwikkelingen op internet, vernieuwende technologie op diverse gebieden, of psychologisch onderzoek dat inzicht biedt in menselijke drijfveren, omgang met stress en toename van verdraagzaamheid.

Luchtvaartmaatschappij: TED Airlines

Ted was de lagetarievenluchtvaartmaatschappij van United Airlines. De naam "Ted" komt van de laatste drie letters van "United". Ted trad begon op 12 februari 2004 te vliegen van Denver International Airport om te concurreren met Frontier Airlines, een lagetarievenmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij had 54 vliegtuigen van het type Airbus A320, en vloog naar toeristenbestemmingen in de Verenigde Staten en Mexico. In 2009 trok moederbedrijf United de maatschappij opnieuw binnen in het hoofdbedrijf.

Namen die lijken op Ted

  -   Teddie   -   Teddy   -   Tedrick   -   Teun   -   Tex   -   Teyo

Hoe spel ik de naam Ted?

Internationaal alfabet

 • T Tripoli
 • E Edison
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • T Tamara
 • E Eva
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • T Tango
 • E Echo
 • D Delta

Zo spel je Ted met gebarentaal.

gebarentaal letter t
gebarentaal letter e
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Ted in braille

t
e
d

Zo sein je Ted in morsecode

·
— · ·

Zo sein je Ted met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter t
nautische vlag letter e
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Ted bekijken?

Top 10 jongensnamen met een T

Top 10 jongensnamen met 3 letters