Soren Geboortekaartje naam Soren j2

Betekenis Soren

Streng (van het Latijnse woord 'severus')
Meer informatie

Geslacht

Soren wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Soren is Scandinavisch

Naamsopbouw

Soren is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (o, e) en 3 medeklinkers (s, r, n).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Soren

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sören is een bekende jongensnaam. Sören is een mannelijke naam van Deense afkomst, die 'streng', 'streng' of 'ernstig' betekent. Het is afgeleid van het Latijnse woord severus, wat 'streng' betekent, en is verwant aan de vrouwelijke naam Sorine. Deze felle naam is het nauwst verbonden met de Deense filosoof Søren Kierkegaard, bekend om zijn baanbrekende werk in de filosofie van het existentialisme. Met een serieuze naam als Soren zal baby misschien ook grote sprongen maken in hun toekomstige carrière. Sören is in Scandinavië waarschijnljik een zeer veel voorkomende naam. Als je zoontje een voetbaltalentje wordt, is Sören bijvoorbeeld zeer geschikt. De ouderen onder ons kennen Sören Lerby, maar in Denemarken kennen ze ook voetballer Sören Andersen, Sören Busk en Sören Berg. In Duitsland kennen ze voetballers Sören Berg en Sören Brandy. En in Noorwegen Sören Reeks. Andere bekende dragers van de naam zijn bijvoorbeeld . Er zijn ook de nodige moderne fictieve Sorens geweest, bijvoorbeeld in The Matrix Reloaded en de boekenreeks Guardians of Ga'Hoole, Charlie and Lola en Underworld.

Beroemdheden met de naam Soren

Sören Kierkegaard
Wetenschapper

Søren Aabye Kierkegaard was een 19e-eeuws Deens filosoof, protestants theoloog en cultuurcriticus. Omdat hij in zijn filosofisch werk het belang van persoonlijke keuzes en betrokkenheid benadrukt, wordt Kierkegaard vaak gezien als de grondlegger van de theïstische existentiefilosofie.

Sören Lerby
Voetballer

Søren Lerby is een linksbenig Deens voormalig profvoetballer, die van 1975 tot 1983 voor Ajax heeft gespeeld, en zijn carrière afsloot bij PSV, waar hij onder andere in 1988 de Europacup I mee won.

Films met de naam Soren

Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole

Wanneer een jonge uil wordt ontvoerd door een kwaadaardig uilenleger, moet hij ontsnappen met nieuwe vrienden en de legendarische Guardians zoeken om de dreiging te stoppen. Sören ( Jim Sturgess ), een jonge kerkuil, wordt ontvoerd door uilen van St. Aggie's, zogenaamd een weeshuis, waar uiltjes worden gehersenspoeld om soldaten te worden. Hij en zijn nieuwe vrienden ontsnappen naar het eiland Ga'Hoole om de nobele, wijze uilen te helpen die vechten tegen het leger dat is opgericht door de slechte heersers van St. Aggie's.

Sören (2018)

Sören is een film uit 2018 van regisseur Juan Carlos Valdivia. Het is een verkenning van liefde en relaties in het hedendaagse Bolivia.

Geografie met de naam Soren

Gemeente: Sören (Kalix)

Sören is een dorp binnen de Zweedse gemeente Kalix. In het jaarboek van 1543 wordt het genoemd met twee akkers voor land- en bosbouw. Ook visserij is van belang. Pas in de 19e eeuw begint het dorp te groeien; er zijn dan 11 velden in gebruik.

Gemeente: Sören (Holstein)

Sören is een gemeente in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein, en maakt deel uit van de Kreis Rendsburg-Eckernförde. Sören (Holstein) telt ongeveer 200 inwoners.

Namen die lijken op Soren

Joren   -   Loren   -   Seren   -   Sereno   -   Sorel   -   Sorena

Hoe spel ik de naam Soren?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • O Oslo
 • R Roma
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • O Omar
 • R Ruben
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • O Oscar
 • R Romeo
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Soren met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Soren in braille

s
o
r
e
n

Zo sein je Soren in morsecode

· · ·
— — —
· — ·
·
— ·

Zo sein je Soren met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Soren bekijken?

Top 10 jongensnamen met een S

Top 10 jongensnamen met 5 letters