Unisex namen met een A

Uniseks namen met een A

Misschien weet je nog niet of je een jongen of meisje krijgt, kies je er bewust voor om je kindje een uniseks naam te geven of maakt geslacht jou helemaal niks uit. Alles is mogelijk! Hieronder staan een paar voorbeelden van unisex namen met een A. Wie weet vind je de perfecte naam voor je kindje.

De eerste letter

Als we ons alfabet leren is de A de eerste letter die we te horen krijgen. Dit is terug te traceren naar het oude Egypte en de hiërogliefen. Het woord voor os, alef, stond vooraan in het alfabet omdat de letter A het meest gebruikt werd, en zo werd het onze eerste letter. In het Grieks is dit overgenomen en werd het alfa genoemd.
De A is niet alleen de eerste letter uit het alfabet, maar ook de eerste klinker. Door je kindje een naam met een A te geven, staat hij of zij dus altijd op de eerste plek!

Allesbehalve saai

Al horen we de A heel erg vaak omdat het onze eerste letter is, je zal merken dat het bij onderstaande namen nooit zal vervelen. Omdat de A een klinker is en kan worden gecombineerd met heel erg veel verschillende letters, wordt hij altijd anders uitgesproken. Lees de namen straks eens hardop voor en je zal merken dat de A telkens uniek is.

Namen met een A

Een welbekende unisex naam met een A is Alex. Vaak wordt deze naam als afkorting voor bijvoorbeeld Alexander of Alexandra gebruikt en van origine is het een Engelse naam. Het grootste deel van de kinderen met de naam Alex zijn in Nederland jongens.
Waar veel mensen bij Anne toch denken aan een vrouwelijke naam, wordt het in Friesland ook veel aan jongens gegeven. Dit maakt Anne tot een verrassende en originele naam die je aan je kindje kan geven. Andere opties voor namen die beginnen met een A zijn Andy en Angel. Beide namen zijn goed internationaal te gebruiken en worden voor zowel jongens als meisjes over de hele wereld gebruikt.

Je kind een uniseks naam geven is een leuke manier om iets te vinden wat perfect bij hem of haar past. Heb je nog geen leuke naam kunnen vinden? Hieronder vind je nog meer unieke opties waar je uit kunt kiezen. Zo vind je hoe dan ook een passende naam voor jouw toekomstige kindje. Veel succes!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet