Imad Geboortekaartje naam Imad j2

Betekenis Imad

Steun, Pijler, Kracht
Meer informatie

Geslacht

Imad wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Imad is Arabisch

Naamsopbouw

Imad is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (m, d).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Imad maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Imad

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Imad ( عماد )is een mooie, krachtige jongensnaam. Imad (ook geschreven als Emad, Imed en Aimad Arabisch: عماد) is een Arabische mannelijke voor- en achternaam en betekent "steun" of "pijler". Imad is een directe korannaam voor jongens die "pilaren" betekent. Het is meestal een afkorting voor Imad ad-Deen, wat "pijlers van de religie" betekent, d.w.z. een persoon die een groot voorstander is van de islam. Het woord Imad wordt genoemd in de Koran in 89:7. Ook zien we de naam regelmatig in combinatienamen tegen komen, bijvoorbeeld Imad Adbul, of Imad Omar. Spellingsvariant die in Nederland en België regelmatig voorkomt is Ïmad. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de islamitsche leider Imad ad-Din Zengi en Zweedse voetballer Imad Khalili. In Nederland kennen we onder meer voetballer Imad Najah en kickbokser Imad Hadar.

Beroemdheden met de naam Imad

Imad Wasim
Cricketspeler

Syed Imad Wasim Haider (in Punjabi en Urdu: سید عماد وسیم حیدر; geboren 18 december 1988), beter bekend als Imad Wasim, is een Pakistaanse internationale cricketspeler. Hij is een linkshandige allrounder. Wasim maakte deel uit van het Pakistaanse team dat de ICC Champions Trophy 2017 won.

Zengi
Militair

Imad ad-Din Zengi (ca. 1085 - 14 september 1146) was de islamitische leider van Seltsjoek-Turkse komaf die de herovering van de door de kruisvaarders veroverde gebieden begon. Verschillende spellingsvarianten voor zijn naam, zoals Zangi, Zengui, Zenki en Zanki, komen voor.

Imad Khalili
Voetballer

Imad Khalili (Helsingborg 3 april 1987) is een Zweedse profvoetballer van Palestijnse afkomst die voor Hammarby IF in de Zweedse competitie speelt als aanvallende middenvelder.

Imad Hadar
Kickbokser

Imad Hadar (Rotterdam, 12 mei 1997) is een Marokkaans-Nederlands kickbokser. Hij tekende in 2017 als jongste vechter ooit een contract bij vechtorganisatie Glory. Hadar werd in 2019 de AFC Light Heavyweight World Champion.

Imad Najah
Voetballer

Imad Najah (Utrecht, 19 februari 1991) is een voormalig Nederlands profvoetballer die als middenvelder speelde. Hij speelde onder meer bij RKC en FC Eindhoven. Najah werd geselecteerd voor elk Nederlands jeugdteam vanaf het team onder 15 jaar. In die teams speelde hij voornamelijk in de achterhoede. Samen met de drie latere A-internationals Jordy Clasie, Jeroen Zoet en Ricardo van Rhijn kwam hij uit op het EK Onder-17 2008 in Turkije en het EK Onder-19 2010 in Frankrijk. In beiden teams had Najah een basisplaats. Tijdens het EK in Turkije kwam het Nederlands team tot aan de halve finale.

Namen die lijken op Imad

Amad   -   Omid

Artikelen over de naam Imad

Hoe spel ik de naam Imad?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • M Mila
 • A Ali
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • I India
 • M Mike
 • A Alfa
 • D Delta

Zo spel je Imad met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Imad in braille

i
m
a
d

Zo sein je Imad in morsecode

· ·
— —
· —
— · ·

Zo sein je Imad met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Imad bekijken?

Top 10 jongensnamen met een I

Top 10 jongensnamen met 4 letters