Angelique Geboortekaartje naam Angelique m2

Betekenis Angelique

Boodschapper -van God- (van Griekse angelos 'boodschapper (van God)), Engelachtig, Engel (afgeleid van het Latijnse 'angelicus'), Volk der Angelen (van Germaanse 'Ange')
Meer informatie

Geslacht

Angelique wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Angelique is Grieks

Angelique is afgeleid van de naam Angela

Naamsopbouw

Angelique is een lange naam en bestaat uit 9 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 5 klinkers (a, e, i, u, e) en 4 medeklinkers (n, g, l, q).

Populariteit van de naam Angelique

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Angelique tussen 1966 en 2000. De naam Angelique is minder populair geworden.

 • Angelique is 10x gegeven als voornaam in 2000

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Angelique

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Angelique is 1 van die engelachtige meisjesnamen, net als Angelica en Angeline. De naam Angelique is afgeleid van het Latijnse angelicus dat "engelachtig" betekent, uiteindelijk gerelateerd aan het Griekse ἄγγελος (angelos) dat "boodschapper" betekent. Nog preciezer: Bij deze naam en varianten hiervan, zoals Angela, Angelica, Angeline en Angine, kunnen namen van Germaanse en van Griekse oorsprong vermengd zijn. Voorzover Germaanse zijn ze van een stam met de betekenis 'uit het volk der Angelen'. De meeste namen afgeleid van Ange gaan echter terug op Gri. angelos 'boodschapper (van God), engel', of op het bijvoeglijk naamwoord angelikos 'van een engel, aan een engel gelijk'. De naam kent veel varianten in verschillende talen. Anxhela (Albanees), Anđelka (Kroatisch) Anděla (Tsjechisch) Angela, Angelique, Angeline, Lieke (Nederlands) Angel, Angela, Angelica, Angelle, Anjelica (Engels) Angèle, Angélique, Ange (Frans) Angela, Angeliki, Kiki (Grieks) Aingeal (Iers), Anjelika, Anzhela, Anzhelika (Russisch), en Anzhela, Anzhelika (Oekraïens). Angelique was in Amerika de snelst stijgende meisjesnaam van 2021, beïnvloed door de Frans-Mexicaanse actrice Angelique Boyer, die speelde in de telenovela Imperio de mentiras (Empire of Lies). Verder zijn de kunstschaatsster Angélique (of eigenlijk Anzhelika) Abachkina en de Amerikaanse actrice Angelique Ruth Bates bekende dragers van de naam. In Nederland kennen we onder meer Olympisch kampioen Judoka Angelique Seriese en in België is wetenschapper Angelique van Ombergen een bekende naam.

Beroemdheden met de naam Angelique

Angelique van Houtveen
Radio - DJ

Angelique Houtveen (Utrecht, 3 februari 1986) is een Nederlandse radio-diskjockey bij Sublime. In november 2016 begon Houtveen met haar weekendochtendprogramma voor KRO-NCRV op 3FM. Op 9 januari 2021 kondigde ze haar afscheid van 3FM aan op Instagram.[12] Later werd bekend dat Houtveen per 1 maart 2021, een nieuwe middagshow zal gaan presenteren bij Sublime.

Angelique Karber
Tennis speler

Angelique Kerber (Bremen, 18 januari 1988) is een professioneel tennisspeelster uit Duitsland. Daar­naast bezit zij ook de Poolse nationaliteit, omdat haar vader van Poolse afkomst is. Kerber begon met tennis toen zij drie jaar oud was. Haar favoriete ondergrond is hardcourt. Zij speelt linkshandig en heeft een tweehandige backhand. Zij werd prof in 2003.

Angelique Morgan
TV-persoonlijkheid

Angelique Morgan, ook bekend als Frenchy of Frenchy Morgan, is een Franse televisiepersoonlijkheid en model. Ze is vooral bekend van haar optredens op Howard TV en de realityshows van VH1 Rock of Love 2, Rock of Love: Charm School en I Love Money 2.

Angelique Bates
Actrice

Angelique Bates is een Amerikaanse actrice, cabaretier en rapper die vooral bekend is geworden door de twee seizoenen dat ze in de Nickelodeon sketch-comedyserie All That speelde.

Angelique van Ombergen
Wetenschapper

Angelique Van Ombergen (1989[1]) is een Vlaamse wetenschapper en werkzaam bij het Europees Ruimteagentschap. Ze is auteur en medeauteur van verschillende wetenschappelijke publicaties, waaronder twee kinderboeken (die vertaald zijn naar het Russisch, Chinees en Koreaans). Ze schrijft artikels en blogs over wetenschap, hersenonderzoek en ruimtevaart voor onder andere Eos Wetenschap en Knack (opinie).

Angélique Abachkina
Kunstschaatser

Angélique of Anzhelika Abachkina is een Russisch-Franse ijsdanseres. Ze schaatst momenteel met Pavel Drozd voor Rusland. Met haar voormalige schaatspartner, Louis Thauron, vertegenwoordigde ze Frankrijk op vier Wereldkampioenschappen Junioren en eindigde ze in de top tien op drie edities.

Angélique Kidjo
Zangeres

Angélique Kidjo (eigenlijke naam Angélique Kpasseloko Hinto Hounsinou Kandjo Manta Zogbin Kidjo :-)) is een Benins-Frans zangeres en danseres. Haar muziek is naast veel West-Afrikaanse invloeden ook beïnvloed door rockartiesten zoals Jimi Hendrix, Carlos Santana, James Brown en Aretha Franklin.

Angelique Seriese
Judoka

Angelique Elisabeth Seriese (Zevenbergen, 12 juli 1968) is een Nederlands oud-judoka, die in 1995 wereldkampioene werd in de zwaarste divisie bij de vrouwen, de klasse boven 78 kilogram. Die in Tokio behaalde titel leverde haar aan het einde van het jaar de uitverkiezing op van Nederlands Sportvrouw van het Jaar. Seriese won acht Europese titels en eindigde als eerste bij de Olympische Spelen van Seoel (1988), toen vrouwenjudo een demonstratiesport was.

Boeken met de naam Angelique

Angélique
Auteur: Anne Golon

Angélique is een serie van dertien historische avonturenromans geschreven door de Franse schrijfster Anne Golon. De romans, oorspronkelijk gepubliceerd van 1957 tot 1985, hebben naar verluidt wereldwijd 150 miljoen exemplaren verkocht [1] en zijn aangepast in zes speelfilms, verschillende theaterproducties, een Japanse mangaserie en een Franse "global manga" -stripreeks. Slechts tien van de dertien romans zijn in het Engels vertaald. Het verhaal? In sneltreinvaart dan, want het is een hele serie: De gelijknamige hoofdpersoon, Angélique Sancé de Monteloup, is een 17e-eeuwse vrouw geboren in de provinciale aristocratie in het westen van Frankrijk. In opeenvolgende boeken trouwt ze op jonge leeftijd met de romantische en getalenteerde Joffrey de Peyrac, graaf van Toulouse;[a] haar huiselijk geluk wordt vernietigd wanneer koning Lodewijk XIV haar man laat executeren op verzonnen beschuldigingen; daalt af naar de onderwereld van Parijs; komt tevoorschijn en krijgt via een turbulent tweede huwelijk toegang tot het hof van Versailles; verliest haar tweede echtgenoot in oorlog, net zoals ze echt van hem was gaan houden, en weigert vervolgens de minnares van de koning te worden; ontdekt dat haar eerste echtgenoot toch leeft, maar zich ergens in de Middellandse Zee verstopt; gaat op een zeer riskante zoektocht, wordt gevangen genomen door piraten, verkocht als slaaf op Kreta, opgenomen in de harem van de koning van Marokko, steekt de koning neer wanneer hij seks met haar probeert te hebben, en ensceneert een gewaagde ontsnapping samen met een Franse slaaf die haar minnaar wordt; keert terug naar Frankrijk, maar wordt in haar ouderlijk huis onder huisarrest geplaatst en verkracht door woedende koninklijke soldaten, wat de provincie aanzet tot een opstand die op brute wijze wordt neergeslagen; vindt onderdak bij een hugenootse familie en wordt - net zoals ze worden bedreigd door de herroeping van het Edict van Nantes - op het nippertje gered door haar lang verloren gewaande eerste echtgenoot die in La Rochelle verschijnt en ze allemaal in zijn schip naar Amerika brengt; en ook herenigd worden met haar kinderen, van wie ze dacht dat ze dood waren maar levend en wel in Amerika waren. Volg daarna nog veel meer avonturen in het koloniale Noord-Amerika - met name in Frans Acadia - met Franse en Engelse kolonisten, inboorlingen en piraten.

Films met de naam Angelique

Angélique, Marquise des Anges (1964)

Angélique, Marquise des Anges is een film van regisseur Bernard Borderie uit 1964. Frankrijk, gedurende de macht van koning Lodewijk de Veertiende. Angélique, de dochter van een vooraanstaande familie uit de Franse provincie staat op het punt om in het huwelijk te treden met een vreemde man waar ze niet van houdt. Stukje bij beetje slaagt hij erin om haar vertrouwen en liefde voor zich te winnen.

Hoe spel ik de naam Angelique?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • N New York
 • G Gallipoli
 • E Edison
 • L Liverpool
 • I Italia
 • Q Quebec
 • U Uppsala
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • N Naomi
 • G Guus
 • E Eva
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • Q Quinten
 • U Ursula
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • N November
 • G Golf
 • E Echo
 • L Lima
 • I India
 • Q Quebec
 • U Uniform
 • E Echo

Zo spel je Angelique met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter g
gebarentaal letter e
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter q
gebarentaal letter u
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Angelique in braille

a
n
g
e
l
i
q
u
e

Zo sein je Angelique in morsecode

· —
— ·
— — ·
·
· — · ·
· ·
— — · —
· · —
·

Zo sein je Angelique met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter g
nautische vlag letter e
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter q
nautische vlag letter u
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Angelique bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een A