Jad Geboortekaartje naam Jad j2

Betekenis Jad

`Door God geliefd` (uit Hebreeuws) De naam Jad betekent ook wel "wijs,nobelsteen". De betekenis voor de Arabische herkomst is 'Serieus".
Meer informatie

Geslacht

Jad wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Jad is Arabisch en Hebreeuws.

Naamsopbouw

Jad is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 1 klinker (a) en 2 medeklinkers (j, d).

Populariteit van de naam Jad

Jad is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Jad tussen 2020 en 2023. De naam Jad is minder populair geworden.

 • Jad is 14x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Jad

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Jad is een mooie Hebreeuwse en Arabische naam. De betekenis van de naam “Jad” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Jad met Hebreeuwse herkomst betekent 'Door God geliefd'. Jad met Arabische herkomst betekent 'Serieus. Jad is een Arabische naam die in populariteit groeit. Hij heeft misschien een tekort aan letters, maar het ontbreekt hem niet aan stijl. Bekende drager van de naam is de Libanese Amerikaan Jad Abumrad. Verder is een jad (Hebreeuws: יד, Jiddisch: ט, "hand") is een zilveren bladwijzer die in de synagoge wordt gebruikt tijdens het voorlezen uit de Thora. Behoudens de praktische reden om tijdens het lezen de tekst aan te wijzen wordt de jad gebruikt uit eerbied voor de Thora en om te voorkomen dat de tekst vervuild/beschadigd raakt door direct vingercontact. Jad heeft meerdere betekenissen. Jad betekent 'hand' en de aanwijzer heeft de vorm van een stok met daaraan een handje.

Beroemdheden met de naam Jad

Jad Saxton
Actrice

Jad Saxton (/dʒeɪd/, geboren 27 september [3]) is een Amerikaanse actrice en ADR-regisseur die werkt voor Funimation en Sentai Filmworks.

Jad Fair
Muzikant

Jad Fair (geboren op 9 juni 1954) is een Amerikaanse zanger, gitarist, graficus en stichtend lid van de lo-fi alternatieve rockgroep Half Japanese.

Jad Mouaddib
Voetballer

Jad Mouaddib (geboren op 5 april 1999) is een Franse professionele voetballer die speelt als middenvelder voor de Belgische club Virton.

Jad Abumrad
Radio - DJ

Jad Nicholas Abumrad is een Amerikaanse radiopresentator, componist en producer. Hij is de oprichter en voormalig presentator van het gesyndiceerde openbare radioprogramma Radiolab met Latif Nasser en Lulu Miller.

Boeken met de naam Jad

Jad, malek al-wahaq
Auteur: Sylvie de Mathuisieulx

Ramp op de Ranch! Er is een kalfje verdwenen! Hij moet ontsnappen door het hek wat nog open stond, hij is mogelijk in gevaar! Zonder iets tegen mama of papa te zeggen, pak ik mijn lasso en ga te voet onze weilanden verkennen. Ik ben vastbesloten om Calfy te vinden en hem terug te brengen naar zijn moeder…

Organisaties met de naam Jad

: Jandakot Airport

Jandakot Airport heeft de IATA code JAD en is een luchthaven voor algemene luchtvaart (GA) in Jandakot, West-Australië, ongeveer 20 kilometer (12 mijl) ten zuidwesten van het "general aviation area of ​​the Airport West precinct" in Perth Luchthaven. De luchthaven van Jandakot werd geopend in 1963.

Platenmaatschappij: JAD Records

JAD Records, opgericht in 1967, was een platenlabel dat in mede-eigendom was van Johnny Nash, producer Arthur Jenkins en zakenman Danny Sims, wiens initialen het logo vormden.

Namen die lijken op Jad

Aad   -   Jaap   -   Jace   -   Jack   -   Jaden   -   Jaël   -   Jaïr   -   Jake   -   Jaki   -   Jamo   -   Jan   -   Jari   -   Jaro   -   Jase   -   Javi   -   Jax   -   Jaxx   -   Jay   -   Jaya   -   Jazz   -   Jody   -   Juda   -   Jude

Hoe spel ik de naam Jad?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • A Amsterdam
 • D Danemark

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • A Ali
 • D Daniël

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • A Alfa
 • D Delta

Zo spel je Jad met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter a
gebarentaal letter d

Zo schrijf je Jad in braille

j
a
d

Zo sein je Jad in morsecode

· — — —
· —
— · ·

Zo sein je Jad met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter a
nautische vlag letter d

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Jad bekijken?

Top 10 jongensnamen met een J

Top 10 jongensnamen met 3 letters