Luc Geboortekaartje naam Luc j2

Betekenis Luc

Afkomstig Uit Lucanië, Brenger van licht
Meer informatie

Geslacht

Luc wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Luc is Latijn

Luc is afgeleid van de naam Lucas

Naamsopbouw

Luc is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (u) en 2 medeklinkers (l, c).

Populariteit van de naam Luc

Luc is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Luc tussen 1996 en 2023. De naam Luc is minder populair geworden.

 • Luc is 78x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Luc

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Luc is al jaren een populaire jongensnaam. En dan heeft de naam ook nog concurrentie van zijn grote broers Luca, Luka en Luuk. Luc is een populaire en zelfstandige Franse mannelijke voornaam en af ​​en toe een verkleinwoord van andere namen. Luc is een Welshe en Franse korte vorm van de naam Lucas, die van Latijnse en Griekse oorsprong is. Luc heeft de betekenis "van Lucania" (een regio in Zuid-Italië). In het Grieks betekent Luc "licht", "brenger van licht" of "heldere" (van het oude Griekse "leukós/λευκός" = helder/licht/wit en Latijnse "lux" = licht). Luc is de slankere Keltische neef van Luke, en als je het verschil tussen hun uitspraken wilt weten, kijk dan naar de hilarische beschrijving van Kevin Kline in de film French Kiss. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Franse regisseur Luc Jaquet en de . In België kennen we de voetballer Luc Nillis en de schilder Luc Tuymans. En in Nederland de voetballer Luc Castaignos en schrijver Luc Sala. BM -ers Peter Gabriel en Sean Patrick Thomas kozen de naam Luc voor hun zonen. Luc Bomans is een personage uit de Vlaamse soap Thuis dat gespeeld werd door Mark Willems van 1996 tot 2018. Hij maakte zijn intrede in aflevering 65 en stierf in aflevering 4430 (!). LUC is ook de afkorting van Limburgs Universitair Centrum, en LUC is ook een oud Duits automerk.

Beroemdheden met de naam Luc

Luc de Vos
Zanger

Luc Theophile Emile De Vos (Gent, 12 juli 1962 – aldaar, 29 november 2014) was zanger van de rockgroep Gorki. Daarnaast was hij ook columnist en schrijver. Hij verscheen regelmatig in Vlaamse televisieprogramma's. De Vos woonde in Gent. Luc De Vos in concert in Gent op 1 november 2006

Luc Tuymans
Schilder

Luc Tuymans (Mortsel, 1958) is een Belgisch kunstschilder. Hij werkt in Antwerpen en is gehuwd met Carla Arocha, een kunstenares uit Venezuela. Tuymans is een belangrijk figuur in de generatie van Europese figuratieve schilders die roem verwierven op een moment dat velen geloofden dat een aloud medium zoals schilderkunst niet langer relevant was vanwege het nieuwe digitale tijdperk.

Luc Longley
Basketbalspeler

Lucien James Longley AM is een Australische professionele basketbalcoach en voormalig speler. Hij was de eerste Australiër die in de National Basketball Association speelde, waar hij gedurende 10 seizoenen voor vier teams speelde.

Luc Castaignos
Voetballer

Luc Castaignos is een Nederlands voetballer van Frans-Kaapverdische afkomst die bij voorkeur als spits speelt. Hij speelde onder meer voor Feyenoord, Twente, Inter Milan en Eintracht Frankfurt.

Luc Arbogast
Zanger

Luc Arbogast is een Franse zanger en muzikant. Zijn stembereik reikt tot dat van een mezzosopraan. Hij treedt op als straatmuzikant en geeft concerten in kerken en zalen, waarbij hij altijd probeert om een huiskamersfeer te creëren. Ook treedt hij op op festivals voor traditionele muziek. Hij woont in Souvigny.

Luc Besson
Regisseur

Luc Paul Maurice Besson is een Franse filmregisseur, -schrijver en -producent.

Boeken met de naam Luc

Daantje het vulkaantje
Auteur: Mandy Langbroek

Help je kind met het herkennen en benoemen van zijn emoties door samen het verhaal van Daantje het Vulkaantje te lezen. Daantje heeft een geheim. Wil je weten wat dit is? Emoties kunnen nog moeilijker zijn dan rekenen of taal. Slim omgaan met emoties is zo makkelijk nog niet. Het EmotieBoek is een voorleesboek met handvatten om samen over emoties te praten. De vragen in het boek stimuleren de dialoog. Kinderen en volwassenen worden uitgedaagd over hun emoties na te denken en dit met elkaar te delen.

Geografie met de naam Luc

Gemeente: Luc sur Mer

Luc-sur-Mer is een gemeente in het Franse departement Calvados (regio Normandië). Luc-sur-Mer telt ongeveer 3000 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Caen.

Gemeente: Luc-en-Dois

Luc-en-Diois is een gemeente in het Franse departement Drôme (regio Auvergne-Rhône-Alpes). Luc-en-Dois telt ongeveer 500 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Die.

Gemeente: Luc-Armau

Luc-Armau is een gemeente in het Franse departement Pyrénées-Atlantiques (regio Nouvelle-Aquitaine). De gemeente telt ongeveer 125 inwoners. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Pau.

Gemeente: Luc (Hautes-Pyrénées)

Luc is een gemeente in het Franse departement Hautes-Pyrénées (regio Occitanie) en telt 162 inwoners (2005). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Tarbes

Gemeente: Luc (Lozère)

Luc is een gemeente in het Franse departement Lozère (regio Occitanie) en telt 209 inwoners (1999). De plaats maakt deel uit van het arrondissement Mende.

Namen die lijken op Luc

  -   Luca   -   Lucas   -   Luciano   -   Lucien   -   Lucius   -   Luèn   -   Luis   -   Luiz   -   Luka   -   Luke   -   Luuk   -   Lux   -   Luz

Hoe spel ik de naam Luc?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • U Uppsala
 • C Casablanca

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • U Ursula
 • C Celine

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • U Uniform
 • C Charlie

Zo spel je Luc met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter u
gebarentaal letter c

Zo schrijf je Luc in braille

l
u
c

Zo sein je Luc in morsecode

· — · ·
· · —
— · — ·

Zo sein je Luc met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter u
nautische vlag letter c

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Luc bekijken?

Top 10 jongensnamen met een L

Top 10 jongensnamen met 3 letters