Alfredo Geboortekaartje naam Alfredo j2

Betekenis Alfredo

Machtige heerser, hij die raad krijgt van elfen (van de Oud-Engelse naam Ælfræd, samengesteld uit de elementen ælf "elf" en ræd "raad, advies".)
Meer informatie

Geslacht

Alfredo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Alfredo is Italiaans, Portugees en Spaans.

Alfredo is afgeleid van de naam Alfred

Naamsopbouw

Alfredo is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, e, o) en 4 medeklinkers (l, f, r, d).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Alfredo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Alfredo is 1 van die mooie en machtige jongensnamen. De naam Alfredo is de Italiaanse, Spaanse en Portugese vorm van de naam Alfred. Alfred is een mannelijke voornaam van Engelse oorsprong. Het is een moderne afstammeling van de Angelsaksische naam Ælfræd (Oud-Engelse uitspraak: [ˈæɫfræːd]), gevormd uit de Germaanse woorden ælf, wat "elf" betekent, en ræd, wat "raadgever" betekent. Alfredo is dus een geweldige keuze om baby's te verbinden met hun mythische geest. Of je nuje baby's mentorvaardigheden wilt inspireren, of hun liefde voor folklore, de naam Alfredo is een mooie keuze. De vrouwelijke vorm is Alfreda, en verkleinwoorden van Alfred zijn Al, Alf, Alfie, Fred en Freddy. Tegenwoordig wordt Alfred nog steeds regelmatig gebruikt in een aantal verschillende regio's, met name in Groot-Brittannië, Afrika, Scandinavië en Noord-Amerika. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de grootse en bekende acteur Al Pacino en de beroemde voetballer Alfredo Di Stéfano Laulhé. Alfredo, de Italiaanse, Spaanse en Portugese variant van Alfred, is het meest bekend als de romantische hoofdrol in Verdi's groenblijvende opera La Traviata. Op een minder romantische toon is Alfredo in de VS ook de naam van een pastasaus.

Beroemdheden met de naam Alfredo

Alfredo Antonini
Componist

Alfredo Antonini (Milaan, Italië, 31 mei 1901 – Clearwater, 3 november 1983) was een vooraanstaand Italiaans-Amerikaanse componist en dirigent van symfonieorkesten, actief op het internationale concertpodium en bij het Amerikaanse radio- en televisienetwerk CBS. In 1972 won hij een Emmy Award in de categorie Outstanding Achievement in Religious Programming voor het dirigeren van de première van Ezra Ladermans opera And David Wept voor CBS Television in 1971. Daarnaast werd hij in 1980 onderscheiden met de Italiaanse Orde van Verdienste.

Alfredo Casella
Componist

Alfredo Casella (Turijn, 25 juli 1883 – Rome, 5 maart 1947) was een Italiaans componist. Casella had zijn grootste succes met het ballet La Giara, op een scenario van Pirandello. Andere belangrijke werken zijn Italia, het Concerto Romano, Partita en Scarlattiana voor piano en orkest, de viool- en celloconcerten, Paganiniana, en het concerto voor piano, strijkers, pauken en slagwerk.

Alfredo di Stefáno
Voetballer

Alfredo Di Stéfano Laulhé (Buenos Aires, 4 juli 1926 – Madrid, 7 juli 2014) was een Argentijns profvoetballer en voetbaltrainer die in 1956 de Spaanse nationaliteit aannam. Hij droeg de bijnaam La Saeta Rubia (De Blonde Pijl) vanwege zijn snelheid en blonde haar, dat opviel in het voornamelijk donkerharige Argentinië.

Al Pacino
Acteur

Alfredo James "Al" Pacino is een Amerikaans toneel- en filmacteur. Pacino is vooral bekend van zijn rollen als Michael Corleone uit The Godfather-trilogie en als de Cubaanse drugsbaron Tony Montana uit Scarface.

Muziek met de naam Alfredo

La Traviata
Artiest: Opera Giuseppe Verdi

La traviata ('De verdoolde' of 'De dolende') is een opera in drie bedrijven van Giuseppe Verdi, die zijn première beleefde op 6 maart 1853 in het Teatro La Fenice in Venetië. Het libretto van Francesco Maria Piave is gebaseerd op de roman La dame aux camélias uit 1848 van Alexandre Dumas (zoon). De opera was in theaterseizoen 2013-2014 wereldwijd de meest opgevoerde opera. Hoofdpersonen in deze opera zijn Violetta en Alfredo. Het verhaal: Parijs eind 19e eeuw: Violetta is een eersteklas courtisane en de meest gevierde figuur van een glamoureuze sociale scene. Ze houdt van haar leven – zorgeloos, aan niemand gehecht, haar eigen vrouw. Maar Violetta is ook ernstig ziek. Enter Alfredo, een dichter die Violetta voor het eerst echte, onvoorwaardelijke liefde toont. Ze valt voor hem en terwijl ze haar carrière opgeven, ontsnappen de twee naar een buitenverblijf om in huiselijke gelukzaligheid te leven. Tot Alfredo's vader opduikt. Hij is ontevreden over hoe de relatie van zijn zoon met een 'gevallen vrouw' de reputatie van de familie schaadt en haalt Violetta over om via een brief de relatie met Alfredo te beëindigen en terug te keren naar de stad. Veel later heeft Alfredo's vader berouw en onthult uiteindelijk aan zijn zoon waarom Violetta hem heeft verlaten. Hij haast zich om bij haar te zijn, maar Violetta's ziekte is nu veel erger... is het te laat?

Films met de naam Alfredo

Alfredo, Alfredo (1972)

Alfredo, Alfredo is een Italiaanse komische film uit 1972, mede geschreven en geregisseerd door Pietro Germi. Alfredo, een verlegen jonge Italiaan, begeert en verleidt de mooie Maria Rosa. Maar als hij erin slaagt met haar te trouwen, ontdekt hij dat het leven lang niet zo gelukkig is als hij had verwacht. De film, die meestal in flashback wordt verteld, vertelt het verhaal van een timide bankbediende (Dustin Hoffman) die in Ascoli Piceno (Italiaanse stad in de regio Marche) woont en die wordt meegesleurd in het daten en trouwen met een bezitterige vrouw (Stefania Sandrelli). Hij verdraagt ​​​​terwijl haar gedrag in hun huwelijk steeds dominanter wordt, en de obstakels waarmee hij wordt geconfronteerd om haar te verlaten voor een andere, meer ontvankelijke vrouw (Carla Gravina), in de tijd dat scheiden nog illegaal was in Italië.

Namen die lijken op Alfredo

Alfred

Hoe spel ik de naam Alfredo?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • F Florida
 • R Roma
 • E Edison
 • D Danemark
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • L Lorenzo
 • F Fatima
 • R Ruben
 • E Eva
 • D Daniël
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • L Lima
 • F Foxtrot
 • R Romeo
 • E Echo
 • D Delta
 • O Oscar

Zo spel je Alfredo met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter f
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter d
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Alfredo in braille

a
l
f
r
e
d
o

Zo sein je Alfredo in morsecode

· —
· — · ·
· · — ·
· — ·
·
— · ·
— — —

Zo sein je Alfredo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter f
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter d
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Alfredo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 7 letters