Leny Kaart van Naam Leny

Betekenis Leny

De stralende, schitterende, fakkel, zon
Meer informatie

Geslacht

Leny wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Leny is Duits

Naamsopbouw

Leny is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 3 medeklinkers (l, n, y).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Leny

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Leny is een mooie, schitterende jongens en meisjesnaam. In de meeste landen geven ouders de naam overwegend aan een dochter, maar bijvoorbeeld in Frankrijk, België en Zwitserland bijna altijd aan een jongen. De naam Leny is, net als de naam Lenie en Leni, een verkorting van namen als Helena, Magdalena of in het Franse geval, een afkorting van de naam Leonhard. Helena is een meisjesnaam van Griekse oorsprong en betekent "fakkel" en zegt zoveel als "de stralende, de schitterende". De naam is verwant met hèlios, met de betekenis "zon". De naam Leny kan ook zijn afgeleid van de naam Magdalena. Beroemde mensen met de naam zijn onder meer de Braziliaanse zangeres Leny Andrada en de Franse acteur Leny Escudero. Bekende dragers van de naam in Nederland zijn onder andere schrijfster Leny van Grootel en actrice Leny Breederveld

Beroemdheden met de naam Leny

Leny Andrada
Zangeres

Leny de Andrade Lima, professioneel bekend als Leny Andrade, werd geboren in Rio de Janeiro, op 26 januari 1943, en is een Braziliaanse zanger en muzikant. Zowel de voor- als achternaam van Andrade worden in het Engels soms verkeerd gespeld als "Lenn", "Leni" en "Adrade".

Leny Escudero
Acteur

Leny Escudéro werd geboren op 5 november 1932 in Aurizberri, Navarra, Spanje. Hij was een acteur en componist, bekend van La reine blanche (1991), Babeau (1973) en Une vie à t'attendre (2004). Hij was eerder getrouwd met Celeste Bettencourt. Hij stierf op 9 oktober 2015 in Giverny, Eure, Frankrijk.

Leny van Grootel
Schrijfster

Leny van Grootel (6 maart 1950, Nijmegen) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster. De flipperkoning, Hanna en De anti-horrorheks leverden haar prijzen op van diverse plaatselijke kinderjury’s. In 2009 werd Oena Loena genomineerd voor De Wentelprijs (juryprijs, onderdeel van De Prijzen der Brabantse Letteren).

Leny Breederveld
Actrice

Leny Breederveld (Amsterdam, 4 februari 1951) is een Nederlands actrice. In 1987 werd Breederveld, samen met haar zus Thea Breederveld en Jeanette Oldenhave die beiden ook mime studeerden en werkten voor Carrousel, door regisseur Pieter Kramer gevraagd de presentatie van Villa Achterwerk over te nemen van Kees Prins. Tussen 1987 en 1991 was het drietal te zien als De Drie Dikke Dames. In 1989 richtte Brederveld samen met Beppie Melissen en René Groothof theatergroep Carver op. In hetzelfde jaar speelde ze haar eerste grote filmrol als suppoost in Theo en Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium. Hierna had zij diverse theater-, film- en televisierollen.

Namen die lijken op Leny

Lana   -   Lena   -   Leni   -   Lenie   -   Lenne   -   Lente   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Luna   -   Lune   -   Lyna   -   Lynn

Hoe spel ik de naam Leny?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • E Edison
 • N New York
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • E Eva
 • N Naomi
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • E Echo
 • N November
 • Y Yankee

Zo spel je Leny met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Leny in braille

l
e
n
y

Zo sein je Leny in morsecode

· — · ·
·
— ·
— · — —

Zo sein je Leny met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Leny bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 4 letters