Kamal Geboortekaartje naam Kamal j2

Betekenis Kamal

Hoogste trots (Perzisch), perfectie, superioriteit, voltooing (Arabisch), lotus bloem (uit Sanskriet), naam van een God
Meer informatie

Geslacht

Kamal wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kamal is Turks

Naamsopbouw

Kamal is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (k, m, l).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kamal maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kamal

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kamal is trotse en mooie jongensnaam. De betekenis van de naam “Kamal” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Kamal is dus een mannelijke voornaam die in verschillende talen wordt gebruikt. Kamal of Kamaal (Arabisch: كمال‌ kamāl) of Turks Kemal. De Arabische naam die ook een zelfstandig naamwoord is, betekent "perfectie, superioriteit, onderscheiding" en "voltooiing, conclusie, prestatie". De naam draagt ​​het begrip "volledigheid van een ding zonder enige tekortkoming" en "perfectie van moraal en ethiek (bijvoeglijk naamwoord: اِكْتِمال iktimāl)". Ook kan de naam worden gebruikt als afkorting van Kamal ad-Din. In het Perzisch betekent het "schoonheid, perfectie, uitmuntendheid, voltooiing, het hoogste niveau". In het Sanskriet wordt het meestal gespeld als Kamala voor vrouwen en Kamal voor mannen, wat "lotus" of "lichtrood" betekent. In het Turks is de spelfout van Kamâl wat "belegering, blokkade, omsingeling" betekent (van de Oezbeekse qamal) en "kasteel, wal" (van de Kazachse qamal). De bekendste drager van de naam is misschien wel de acteur Kamal Haasan. Verder is Kamal Ruhayyim een bekende schrijver uit Egypte en Kamal al-Hadithi een bekende dichter uit Irak. De naam Kamal komt ook veelvuldig voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de muzikant Ibrahim Ahmed Kamal. Kamal is ook een populaire naam bij schrijvers en filmregisseurs. Zo komt de naam Kamal voor in de Marvel Comics en is Alex Kamal een ruimteschippiloot en een van de hoofdpersonen in de romanreeks The Expanse. Verder is Kamal Khan een personage in de James Bond film Octopussy. En verder is de Alfa Romeo Kamal is een sportieve auto.

Beroemdheden met de naam Kamal

Kamal al-Hadithi
Dichter

Kamal al-Hadithi was een Iraakse dichter en journalist, vooral bekend om zijn Arabisch-nationalistische neigingen, die tussen 1979 en 2001 ongeveer zeventien dichtbundels publiceerde.

Kamal Ruhayyim
Schrijver

Kamal Ruhayyim is een Egyptische schrijver. Hij behaalde een doctoraat in de rechten aan de Universiteit van Caïro, voordat hij een carrière in de rechtshandhaving begon. Als auteur is hij vooral bekend van de Galal-trilogie, die bestaat uit Diary of a Jewish Muslim, Days in the Diaspora en Menorahs and Minaretten.

Kamal Khan
Personage

Kamal Khan is een personage in Octopussy, de dertiende officiële film uit de James Bondreeks met Roger Moore voor de zesde keer als geheim agent 007. De film werd geregisseerd door John Glen. De rol wordt vertolkt door de Fransman Louis Jourdan

Kamal Haasan
Acteur

Kamal Haasan (geboren op 7 november 1954) is een Indiase acteur, filmmaker, scenarioschrijver, playbacksinger, tv-presentator en politicus die voornamelijk in de Tamil-cinema werkt. Hij is voornamelijk verschenen in Tamil films en heeft ook gewerkt in Telugu, Malayalam, Hindi, Kannada en Bengaalse films. kamal).

Geografie met de naam Kamal

Plaats: Kamal (Kalideres)

Kamal is een plaats (wijk - kelurahan) in het onderdistrict Kalideres in het bestuurlijke gebied Jakarta Barat (West-Jakarta) in de provincie Jakarta, Indonesië. De plaats telt ongeveer 65.000 inwoners.

Namen die lijken op Kamal

Jamal   -   Kamil

Artikelen over de naam Kamal

Hoe spel ik de naam Kamal?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • L Liverpool

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • M Mila
 • A Ali
 • L Lorenzo

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • M Mike
 • A Alfa
 • L Lima

Zo spel je Kamal met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l

Zo schrijf je Kamal in braille

k
a
m
a
l

Zo sein je Kamal in morsecode

— · —
· —
— —
· —
· — · ·

Zo sein je Kamal met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kamal bekijken?

Top 10 jongensnamen met een K

Top 10 jongensnamen met 5 letters