Mette Geboortekaartje naam Mette m2

Betekenis Mette

Kind Van Het Licht, Parel, Dochter Van De Zee
Meer informatie

Geslacht

Mette wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mette is Scandinavisch

Mette is afgeleid van de naam Margaretha

Naamsopbouw

Mette is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 3 medeklinkers (m, t, t).

Populariteit van de naam Mette

Mette is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mette tussen 2002 en 2023. De naam Mette is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Mette is 53x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 16x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mette

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mette is een meisjesnaam van Scandinavische afkomst. Mette is de Deense vorm van Margaretha die ook in Zweden en Noorwegen wordt gebruikt. Voor de naam Margarethe zijn meerdere verklaringen. Het is de Latijnse vorm van het Griekse Margarites. Margarites was gebaseerd op het Oud-Perzische woord margārīta, wat "parel" betekent. Margaret is een van de meest christelijke en koninklijke vrouwelijke namen - gehecht aan de beschermheilige van vrouwen in het kraambed en aan verschillende koninginnen en prinsessen in Engeland, Scandinavië, Oostenrijk en Nederland, en aan de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië , Margaret Thatcher. Margaret is een rijke, klassieke naam die wordt gebruikt voor koninginnen en heiligen. Margaret werd decennialang vervangen door minder zetmeelrijke vormen zoals Maggie en Meg, maar sommige stijlvolle ouders herleven Margaret volledig, aangetrokken door haar sterke geluid en klassieke status, als alternatief voor Elizabeth of Katherine. Er zijn veel afgeleidingen van de naam Margaretha. Bijvoorbeeld Greta, Gretchen, Gretta, Jorie, Madge, Mae, Maegan, Maeghan, Maggie, Maisie, Mamie, Margaretta, Marge, Margie, Margo, Marje, Marjorie, Marjory, May, Mayme, Merete, Mechthilde. Meagan, Meaghan, Meg, Megan, Meghan, Midge, Mysie, Peg, Peggie, Peggy, Retha en Rita. Ja en dus Mette! Als Nederlandse naam is Mette ook een vorm van Mathilde. Zeldzaam is de naam Mette als Friese jongensnaam. We zien de naam Mette ook wel in combinatie voorbij komen, bijvoorbeeld in Mette Louise of Mette Marie. Na Denemarken en Noorwegen scoort de naam hoog bij ouders in Nederland en België. Bekende mensen met de naam vinden we natuurlijk veel in Denemarken, bijvoorbeeld Mette Frederiksen (poitica en premier) en Mette Jacobsen (zwemmer). Mette-Marit is een Noorse kroonprinses en Mette Bus een Nederlandse beeldhouwer.

Beroemdheden met de naam Mette

Mette Bus
Kunstenaar

Mettine (Mette) Bus (Groningen, 1955) is een Nederlands beeldhouwer. Ze is bekend om haar geabstraheerde vrouwenfiguren. In 2013 maakte Bus een replica ter vervanging van het gestolen Monument Oterdum van Thees Meesters. Ze heeft een studio in Het Paleis, het voormalig scheikundig laboratorium van de Groningse universiteit aan het Boterdiep.

Mette Frederiksen
Politica

Mette Frederiksen (Aalborg, 19 november 1977) is een Deense politica van de sociaaldemocratische partij Socialdemokraterne. Sinds juni 2019 is zij premier van Denemarken. Eerder was Frederiksen minister van Justitie en minister van Werkgelegenheid in het kabinet van Helle Thorning-Schmidt. Sinds 2015 is ze voorzitster van haar partij.

Mette Jacobsen
Zwemster

Mette Jacobsen is een voormalig internationaal topzwemster uit Denemarken. Ze maakte ruim tien jaar deel uit van de mondiale top, op vooral de vlinderslag. Ze won meerdere medailles op Olympische Spelen, WKs en EKs.

Namen die lijken op Mette

Jette

Hoe spel ik de naam Mette?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • E Edison
 • T Tripoli
 • T Tripoli
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • E Eva
 • T Tamara
 • T Tamara
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • E Echo
 • T Tango
 • T Tango
 • E Echo

Zo spel je Mette met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter t
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Mette in braille

m
e
t
t
e

Zo sein je Mette in morsecode

— —
·
·

Zo sein je Mette met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter t
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mette bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters