Dua Geboortekaartje naam Dua m2

Betekenis Dua

Gebed, Smeekbede
Meer informatie

Geslacht

Dua wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Dua is Arabisch

Naamsopbouw

Dua is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, a) en 1 medeklinker (d).

Populariteit van de naam Dua

Dua is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Dua tussen 2019 en 2023. De naam Dua is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Dua is 66x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Dua

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Dua (ook Duaa, دعاء )is een Arabische meisjesnaam. Het betekent `gebed`. De naam Dua wordt voornamelijk gebruikt in Moslim landen. Het woord Dua wordt niet alleen als naam gebruikt, maar ook om de islamitische smeekbede aan te duiden. n de islam is duʿāʾ (Arabisch: ألدعاء , meervoud: ʾadʿiyah أدعية ) een gebed van aanroeping, smeekbede of verzoek, zelfs om hulp of hulp van God. Dua is in wezen een uitdrukking van onderwerping van geloof aan God en van iemands behoeftigheid. Er zijn dus 2 types: Type I: Du'ā al-mas'alah (دُعَاءُ الْمَسْأَلَة ), of de 'du'a van vragen.' Dit type du'a is wanneer iemand vraagt ​​om de vervulling van een behoefte, of dat een of ander kwaad van hem/haar wordt verwijderd. Een voorbeeld zou zijn wanneer een persoon vraagt: "O God! Geef me het goede in deze wereld en het goede in het volgende leven!" Type II: Du'ā al-'ibadah (دُعَاءُ الْعِبَادَة ), of de 'du'a van aanbidding.' Dit type du'a omvat elke afzonderlijke daad van aanbidding. Voorbeelden hiervan zijn wanneer een moslim bidt of zakat geeft of vast. Varianten van de naam zijn dus Duaa en heel mooi (maar lastig te spellen later, Doaordua). De naam is al veel gegeven in landen als Pakistan en India. En de naam is zeker in opkomst in Engelstalige landen en Europa. Ook in België en Nederland kiezen ouders steeds vaker voor deze korte mooie naam. Dua is een van die namen die beroemd is gemaakt door een enkele beroemdheid: de Brits-Albanese modelzangeres Dua Lipa. De naam is kort, eenvoudig, modern, aantrekkelijk en kan een breder publiek vinden dankzij zijn aantrekkelijke naamgenoot. De naam komt ook voor als achternaam.

Beroemdheden met de naam Dua

Dua Qureshi
Actrice

Dua Qureshi is een in Pakistan geboren actrice. Ze speelt in meerdere films en series. Dua Qureshi is onder andere bekend van de films Jaal, Kafra en Libaas.

Dua Lipa
Zangeres

Dua Lipa is een Britse zangeres. Lipa werd in 1995 geboren in het Verenigd Koninkrijk. Haar ouders zijn Albanezen die in de jaren 90 gevlucht waren uit Kosovo. In 2015 maakte ze haar debuutsingle "New Love".

Vera Dua
Politica

Vera Dua (Gent, 25 oktober 1952) is de voorzitter van de milieukoepel Bond Beter Leefmilieu en een voormalig Belgisch politica voor Agalev en Groen.

Geografie met de naam Dua

Badplaats: Nusa Dua (Bali, Indonesië)

Nusa Dua is een moderne badplaats in het zuiden van Bali op het schiereiland Bukit Badung. Met de naam wordt ook wel het gehele schiereiland aangeduid. De badplaats ligt in het oosten van het schiereiland.

Namen die lijken op Dua

Dae   -   Dai   -   Day   -   Dez   -   Lua

Hoe spel ik de naam Dua?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • U Uppsala
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • U Ursula
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • U Uniform
 • A Alfa

Zo spel je Dua met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter u
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Dua in braille

d
u
a

Zo sein je Dua in morsecode

— · ·
· · —
· —

Zo sein je Dua met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter u
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Dua bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een D

Top 10 meisjesnamen met 3 letters