Nouri Geboortekaartje naam Nouri j2

Betekenis Nouri

Prins Van Licht, Mijn licht (Arabisch), Mijn vuur (Aramees), Wereld (Koreaans)
Meer informatie

Geslacht

Nouri wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nouri is Arabisch

Naamsopbouw

Nouri is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, u, i) en 2 medeklinkers (n, r).

Populariteit van de naam Nouri

Nouri is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nouri tussen 2018 en 2023. De naam Nouri is minder populair geworden.

 • Nouri is 68x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Nouri

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nouri is een mooie Arabische jongensnaam. De precieze betekenis varieert een beetje. Nouri betekent "mijn licht" (van het Arabisch "nūr" = licht) (نور+ي), Nouri is ook Aramees voor "mijn vuur" (ܢܘܪܝ), oud Koreaans voor "wereld" (누리). Deze naam zou je leven opfleuren door de warmte van zijn betekenis. Waar het leven ook heen gaat, kleine Nouri, hij kan anderen leiden met zijn licht, aangedreven door een vastberaden vuur van binnen. Alternatieve spelling van de naam is onder andere Nur, Nori, en Noori. Bekende dragers van de naam zijn Nouri Bouzid (regisseur) en politicus Nouri al-Maliki. De naam komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij voetballer Amin Nouri of de acteur Michael Nouri. Meest bekende drager met de achternaam in Nederland is ongetwijfeld Abdelhak Nouri, oud voetballer van Ajax.

Beroemdheden met de naam Nouri

Abdelhak Nouri
Voetballer

Abdelhak Nouri is een voormalig Marokkaans-Nederlands profvoetballer die doorgaans als middenvelder speelde en bij Ajax onder contract stond. Hij ontving de Gouden Stier voor beste voetballer van de Eerste divisie in het seizoen 2016/17.

Amin Nouri
Voetballer

Amin Nouri is een Noors voetballer die doorgaans als rechtsback speelt. Anno 2019 is hij door Vålerenga IF uitgehuurd aan de Belgische eersteklasser KV Oostende.

Nouri al-Maliki
Politicus

Nouri Kamel al-Maliki, ook bekend als Jawad al-Maliki, is een Iraaks sjiitisch politicus. Hij is voorzitter van de Islamitische Dawapartij. Tussen 2006 en 2014 was hij de premier van Irak.

Nouri Bouzid
Regisseur

Nouri Bouzid is een Tunesische filmregisseur en scenarioschrijver. Hij regisseerde zeven films tussen 1986 en 2006. Zijn film Man of Ashes werd vertoond in de sectie Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes in 1986.

Boeken met de naam Nouri

Nouri, de belofte
Auteur: Henk Spaan

Vanaf zijn negende jaar volgde journalist en schrijver Henk Spaan hem al. Hij is er zeker van dat Abdelhak Nouri de Europese top zou hebben bereikt als hij op 8 juli 2017 in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen niet in elkaar was gezakt, met ernstige hersenschade tot gevolg. In Nouri probeert Henk Spaan een zo volledig mogelijk beeld te geven van de virtuositeit en de potentie van deze uitzonderlijke voetballer. Spaan zocht hiervoor alle mensen op die belangrijk zijn voor Appie: van zijn vader, broer Mo, eerste trainers, medespelers als Donny van de Beek, Léon Bergsma, Noussair Mazraoui en Stevie Bergwijn tot jeugdvriend Yassine Zakir. Nouri en Spaan delen een gezamenlijke geschiedenis: beiden groeiden op in de Amsterdamse wijk Geuzenveld- Slotermeer, waar het straatvoetbal al meer dan vijftig jaar hoogtij viert en waar Nouri uitgroeide tot supertalent. Hij was niet alleen de jongen die alles met een bal kon, hij was door zijn warme persoonlijkheid 'de totale jongen'. Zijn uitzonderlijke gave maakte Nouri van iedereen. Dit boek, tot stand gekomen met medewerking van de familie, moest er komen om de herinnering aan de voetballer Nouri levend te houden.

Namen die lijken op Nouri

  -   Nori   -   Nuri   -   Youri

Hoe spel ik de naam Nouri?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • O Oslo
 • U Uppsala
 • R Roma
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • O Omar
 • U Ursula
 • R Ruben
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • N November
 • O Oscar
 • U Uniform
 • R Romeo
 • I India

Zo spel je Nouri met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Nouri in braille

n
o
u
r
i

Zo sein je Nouri in morsecode

— ·
— — —
· · —
· — ·
· ·

Zo sein je Nouri met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nouri bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 5 letters