Kate Geboortekaartje naam Kate m2

Betekenis Kate

Gezegend, Puur, Heilige
Meer informatie

Geslacht

Kate wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Kate is Keltisch

Naamsopbouw

Kate is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 2 medeklinkers (k, t).

Populariteit van de naam Kate

Kate is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kate tussen 2008 en 2023. De naam Kate is minder populair geworden.

 • Kate is 104x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kate

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kate is een mooie, korte meisjesnaam. Het is een zeer populaire naam in alle Engelstalige landen. En de naam Kate is de laatste 10 jaar ook steeds meer populair geworden bij ouders in Nederland en België. De naam Kate is een Engelse meisjesnaam en betekent "puur". Kate, veel in de Engelse krantenkoppen via Catherine Middleton, is net zo alomtegenwoordig als Kathy was in de jaren vijftig en zestig, zowel als bijnaam voor Katherine en Kaitlyn als een sterke, klassieke op zichzelf staande naam. Kate heeft een onafhankelijk, slim en energiek imago, dat doet denken aan Kate Hepburn, de heldin van The Taming of the Shrew/Kiss Me Kate, en hedendaagse Kate Winslet, Kate Hudson, Kate Moss, Kate Spade en Kate Beckinsale. Cate Blanchette heeft geholpen die spelling van de naam populair te maken. We hebben nog geen bekende Nederlander kunnen spotten met de naam. Dus we moeten het dan maar hebben van zangeres zangeres Maaike Breijman, die een heel goede Kate Bush neerzet op het podium met de The Dutch Kate Bush show. Kate is ook een zeer populaire naam als personage in boeken, films en series. Zo is Kate Minola een hoofdpersonage in Shakespear's The Taming of the Shrew". Kate Austin is een personage in de serie Lost, en Kate Randall in Pretty Little Liars. Er is ook een musical met de de naam erin, 'Kiss Me Kate'.

Beroemdheden met de naam Kate

Kate Winslet
Actrice

Kate Elizabeth Winslet is een Britse actrice. Ze kreeg voor haar hoofdrol in The Reader in 2009 een Oscar.

Catherine Middleton
Hertogin

Catherine 'Kate' Middleton, hertogin van Cambridge is sinds 29 april 2011 de vrouw van prins William, de oudste zoon van de Britse kroonprins Charles.

Kate Moss
Model

Katherine Ann Moss (Addiscombe, 16 januari 1974) is een Brits fotomodel. Het bekendst werd ze van haar werk voor Calvin Klein. Van dat kledingmerk werd ze het vaste gezicht. Moss was te zien in de muziekvideo's "Kowalski" (Primal Scream), "I Just Don't Know What to Do with Myself" (The White Stripes), "Something About the Way You Look Tonight" (Elton John), "Sex with Strangers" (Marianne Faithfull), "Love Don't Bother Me" (Stage Dolls), "Delia Green|Delia's Gone" en "God's Gonna Cut You Down" (Johnny Cash) en "Queenie Eye" (Paul McCartney). Zelf zong ze mee met Primal Scream ("Some Velvet Morning", versie 2003), Babyshambles ("La Belle et la Bête") en The Lemonheads ("You're a Dirty Robot").

Kate Hudson
Actrice

Kate Garry Hudson (Los Angeles (Californië), 19 april 1979) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2001 genomineerd voor een Oscar voor haar bijrol in Almost Famous. Meer dan tien andere filmprijzen werden haar daadwerkelijk toegekend, waaronder een Golden Globe, een People's Choice Award en een Golden Satellite Award.

Boeken met de naam Kate

Kate
Auteur: Ineke Kraijo

De jonge Kate O'Doherty woont met haar ouders en broers in een eenvoudig pachtershuisje op een groene heuvel in het westen van Ierland. Haar vader werkt voor een rijke, Engelse landheer, die zijn pachters zo weinig betaalt dat ze er niet van kunnen leven. In een door honger en ziekte geteisterd land moet ze keuzes maken die zelfs voor volwassenen onmogelijk zijn. Bloedmooie jeugdroman over een meisje dat probeert te overleven onder moeilijke omstandigheden.

Films met de naam Kate

William and Kate

William and Kate is een film van regisseur Mark Rosman. William and Kate is een Amerikaanse, biografische, romantische televisiefilm uit 2011 van Mark Rosman. De film gaat over de liefdesrelatie van prins William en Kate Middleton vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten op de Sint Andrews Universiteit in Schotland tot en met het moment dat William Kate ten huwelijk vraagt in Kenia. De film was voor het eerst te zien op 18 april 2011, elf dagen voor het huwelijk tussen de twee.

Namen die lijken op Kate

Kaat   -   Katelyn   -   Katie   -   Katla   -   Kato   -   Katy   -   Kit   -   Kito

Hoe spel ik de naam Kate?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • A Amsterdam
 • T Tripoli
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • A Ali
 • T Tamara
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • A Alfa
 • T Tango
 • E Echo

Zo spel je Kate met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter a
gebarentaal letter t
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Kate in braille

k
a
t
e

Zo sein je Kate in morsecode

— · —
· —
·

Zo sein je Kate met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter a
nautische vlag letter t
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kate bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een K

Top 10 meisjesnamen met 4 letters