Pedro Geboortekaartje naam Pedro j2

Betekenis Pedro

Rots, betrouwbaar, steen
Meer informatie

Geslacht

Pedro wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Pedro is Portugees en Spaans.

Naamsopbouw

Pedro is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, o) en 3 medeklinkers (p, d, r).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Pedro

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Pedro is een mooie Spaanse en Portugese jongensnaam. De naam Pjotr is een taalkundige variant op de naam Peter. En de naam Peter is een veel voorkomende mannelijke voornaam. De naam is afgeleid van het Griekse Πέτρος, Petros (een verzonnen, mannelijke vorm van het Griekse petra, het woord voor "rots" of "steen"), dat zelf een vertaling was van het Aramees Kefa ("steen, rots"), de nieuwe naam Jezus gaf aan apostel Simon Bar-Jona. Een Oud-Engelse variant is Piers. De naam Peter is afgeleid van de Latijnse naam Petrus, die teruggaat op het Griekse woord petros (πέτρος; Proto-Indo-Europees: pattra), dat rots betekent. Het staat symbool voor vastheid en betrouwbaarheid. In het Engels wordt de naam "Peter" soms verkort tot "Pete". De achternamen Peters en Peeters, met de betekenis "zoon van Pe(e)ter", zijn de patroniemen die zijn afgeleid van de voornaam "Pe(e)ter". De volgende namen zijn Nederlandse varianten of afgeleiden van Peter: Peer, Peeting, Peterus, Pier, Piet, Pieter. De naam Peter komt ook in veel andere talen voor: - Afrikaans: Pieter, Piet - Amhaars: Petros - Arabisch: Boutros - Catalaans: Pere (Pera) - Engels: Peter, Pete - Esperanto: Pedro, Piedro, Petro, Pietro - Estisch: Peeter - Frans: Pierre - Fries: Peiter, Peke, Piter - Duits: Peter - Engels: Peter - Grieks: Petros - Hindoestaans: Pathar - Hongaars: Péter - Italiaans: Piero, Pietro - Kroatisch: Petar - Latijn: Petrus - Luxemburgs: Pit - Papiaments: Pedro - Pools: Piotr - Portugees: Pedro - Roemeens: Petru - Russisch: Пётр (Pjotr) - Scandinavisch: Per, Peer (archaïsch), Peder, Petter - Spaans: Pedro, Perez - Tsjechisch: Petr Vrouwelijke vormen zijn onder meer Peeks, Pernette, Perry, Peta, Peterina, Petertje, Petra, Petrina, Petrosina, Petroeska, Petronette, Petrouska, , Petrusa, Pie, Pierina en Pita. De naam Peter is gedragen door vele koningen, keizers en Hertogen. De naam Pedro is dus de Spaanse variant, maar je komt de naam werkelijk over de hele wereld tegen, van Brazilië tot Scandinavië, en natuurlijk ook in Nederland en België. De tegenhanger familienaam van de naam Pedro, wat "zoon van Peter" betekent (vergelijk met de Engelse achternaam Peterson) is Pérez in het Spaans, en Peres in het Galicisch en Portugees, Pires ook in het Portugees, en Peiris in het kustgebied van Sri Lanka (waar het is ontstaan ​​uit de Portugese versie), met alle uiteindelijk betekenis "zoon van Pêro". Bekende dragers van de naam zijn bijvoorbeeld de koningen Pedro I tot en met V van Portugal, premier Pedro Sánchez van Spanje en Mexicaans Formule 1 coureur Pedro Rodriguez de la Vega. Pedro is ook al eeuwenlang een favoriete naam voor schrijvers en regisseurs. Don Pedro speelt een hoofdrol in Shakespeare's klassieker 'Much to do about Nothing'. Pedro is een personage in in The Power of Five romanreeks van Anthony Horowitz, en Pedro Sanchez een personage in de film "Napoleon Dynamite" ("Stem op Pedro").

Beroemdheden met de naam Pedro

Pedro Rodriguez de la Vega
Formule 1 coureur

Pedro Rodríguez de la Vega was een Mexicaans autocoureur. Hij is de oudere broer van Ricardo Rodríguez. De broers worden soms ook "De Kleine Mexicanen" genoemd. Pedro reed 55 Grands Prix Formule 1 voor de teams Ferrari, Lotus, Cooper en BRM en scoorde hierin twee overwinningen, een snelste ronde, 7 podia en 71 punten.

Pedro Rodriguez Ledesma
Voetballer

Pedro Rodríguez Ledesma is een Spaans voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij tekende in augustus 2021 een tweejarig contract bij SS Lazio, dat hem overnam van stadsgenoot AS Roma. Pedro debuteerde in 2010 in het Spaans voetbalelftal.

Pedro Sánchez
Premier

Pedro Sánchez Pérez-Castejón is een Spaans econoom, politicus voor de socialistische partij PSOE. Hij is sinds 1 juni 2018 eerste minister van Spanje.

Pedro Pablo Ramírez
President

Pedro Pablo Ramirez Menchaca (30 januari 1884 – 12 mei 1962) was de fascistisch neigende president van Argentinië van 7 juni 1943 tot 24 februari 1944. Hij was de oprichter en leider van Guardia Nacional, de fascistische militie van Argentinië.

Pedro II van Brazilië
Keizer

Pedro van Alcântara Johan Karel Leopold Salvator Bibianus Frans Xavier de Paula Leocadius Michaël Gabriël Rafaël Gonzaga van Bragança was van 1831 tot 1889 keizer van Brazilië. Hij was de zoon van keizer Pedro I van Brazilië en Leopoldine van Oostenrijk.

Pedro I van Portugal
Koning

Peter I (Portugees: Pedro I, IPA: [ˈpedɾu]; 8 april 1320 - 18 januari 1367), genaamd de Rechtvaardige (o Justiceiro) of de Wrede (o Wrede), was koning van Portugal van 1357 tot aan zijn dood. ] Hij was de derde maar enige overlevende zoon van Afonso IV van Portugal en zijn vrouw, Beatrice van Castilië.

Boeken met de naam Pedro

Pedro de neusbeer
Auteur: Manu Larcenet Michel Gaudelette

Het recept lijkt eenvoudig... Je neemt een dierentuin, die vul je met een aantal knotsgekke dieren en je bestrooit het geheel met een flinke laag dijenkletsers... En kijk dan wat er gebeurt: de meest bizarre beestenbende uit stripland is eindelijk weer terug.Achter de tralies van een waanzinnige dierentuin is het leven nooit zo rustig als het lijkt. Tussen twee spelletjes kaart door moeten egel Ernst, pinguïn Humphrey en Pedro de neusbeer nieuwe bewoners opvangen en de orde handhaven in deze multiculturele gemeenschap.Dit derde album uit de reeks verzamelt enkele korte verhalen met nu eens tedere, dan weer cassante humor. Op een heel luchtige toon behandelt Gaudelette erg actuele thema's als onverdraagzaamheid, individualisme en de opwarming van het klimaat...Warm aanbevolen voor iedereen die begaan is met onze planeet. Zelf zegt Pedro: "Als de pleuris uitbreekt, kun je beter niet egoïstisch zijn, anders..."

Pedro Páramo
Auteur: Juan Rulfo

Pedro Páramo is een roman geschreven door de Mexicaanse schrijver Juan Rulfo over een man genaamd Juan Preciado, die zijn moeder op haar sterfbed belooft om zijn vader voor de eerste keer in Comala te ontmoeten, alleen om een ​​letterlijke spookstad tegen te komen. Dat wil zeggen, een stad bevolkt door spookachtige figuren, die details onthullen over hun eigen leven (en hiernamaals) en over Preciado's vader: Pedro Páramo. Aanvankelijk werd de roman koel en kritisch ontvangen en er werden in de eerste vier jaar slechts tweeduizend exemplaren verkocht; later werd het boek echter zeer geprezen. Páramo was een belangrijke invloed op Latijns-Amerikaanse schrijvers zoals Gabriel García Márquez. Pedro Páramo is vertaald in meer dan 30 verschillende talen en van de Engelse versie zijn in de Verenigde Staten meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Films met de naam Pedro

Pedro (2008)

Pedro is een Amerikaanse film uit 2008 over Pedro Zamora, een openlijk homoseksuele, Cubaans-Amerikaanse aids-docent en televisiepersoonlijkheid, die beroemd werd als castlid van The Real World: San Francisco, de reality-tv-serie van MTV.

Namen die lijken op Pedro

Hoe spel ik de naam Pedro?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • E Edison
 • D Danemark
 • R Roma
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • E Eva
 • D Daniël
 • R Ruben
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • E Echo
 • D Delta
 • R Romeo
 • O Oscar

Zo spel je Pedro met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter e
gebarentaal letter d
gebarentaal letter r
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Pedro in braille

p
e
d
r
o

Zo sein je Pedro in morsecode

· — — ·
·
— · ·
· — ·
— — —

Zo sein je Pedro met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter e
nautische vlag letter d
nautische vlag letter r
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Pedro bekijken?

Top 10 jongensnamen met een P

Top 10 jongensnamen met 5 letters