Arie Geboortekaartje naam Arie j2

Betekenis Arie

Inwoner Van Adria, Dofzwart
Meer informatie

Geslacht

Arie wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Arie is Nederlands

Arie is afgeleid van de naam Adrianus

Naamsopbouw

Arie is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 1 medeklinker (r).

Populariteit van de naam Arie

Arie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Arie tussen 1950 en 2023. De naam Arie is minder populair geworden.

 • Arie is 33x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Arie maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Arie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Arie is een Nederlandse jongensnaam. Arie is afgeleid van Adriaan en Adrianus. Adrianus is een jongensnaam die ‘inwoner van Adria’ of ‘afkomstig uit Adria’ betekent. Adria ligt in Italië, de Adriatische Zee heeft zijn naam ook aan deze plaats te danken. Het zand langs de kust van de Adriatische Zee is donkergekleurd en de naam Adria wordt daarom in verband gebracht met het Latijnse woord voor donker of dofzwart, ‘ater’. Bekende Nederlanders met de naam zijn Arie Haan (voetballer), Arie Luyendijk (autocoureur) en Arie Boomsma (Presentator).

Beroemdheden met de naam Arie

Arie van der Brand
Politicus

Arie van den Brand is een Nederlands voormalig politicus. Namens GroenLinks was hij van mei 2002 tot maart 2004 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Arie Haan
Voetballer

Arend (Arie) Haan (Finsterwolde, 16 november 1948) is een voormalig Nederlands voetballer, op de positie rechtshalf en libero, die na zijn spelerscarrière actief werd als voetbaltrainer. Als voetballer had hij internationaal erg veel succes. Met Ajax won hij drie keer de Europacup I, twee keer de Europese Supercup en een keer de wereldbeker voor clubteams. Met RSC Anderlecht won hij twee keer de Europacup II en twee keer de Europese Supercup in 1976 en 1978. In 1974 en 1978 verloor hij als speler de finale van het wereldkampioenschap landenteams. Haan kwam 35 keer uit voor het Nederlands elftal. Amsterdam vernoemde in 2005 de Arie Haanbrug naar hem.

Arie Luyendijk
Formule 1 coureur

Arie Luyendyk (Sommelsdijk, 21 september 1953) is een Nederlands autocoureur. Hij werd geboren als Arie Luijendijk,[bron?] maar veranderde de spelling van zijn achternaam na zijn verhuizing naar de Verenigde Staten.

Arie Boomsma
Presentator

Boeken met de naam Arie

Hier zijn Ari en Loek
Auteur: Yvonne de Vries

Hier zijn Ari en Loek is een leuk kinderboek van Yvonne de Vries. De moeder van Ari en de vader van Loek zijn verliefd op elkaar en hebben besloten samen in één huis te gaan wonen. Nu zijn ze volgens Loek een ‘samengezin’. Ben je dan een beetje zus en een beetje broer van elkaar? Wie mag er boven in het stapelbed slapen? En kun je een cavia eigenlijk delen? 'Hier zijn Ari en Loek' is een bundel eigentijdse voorleesverhalen voor alle beetje-broers en hele zussen. En voor bonusvaders, helemaal-moeders, plus-tantes, echte ooms, gekke opa’s en zachte oma’s. Want Ari en Loek zijn de leukste bijna-broer-en-zus van Nederland!

Namen die lijken op Arie

Aram   -   Aras   -   Arda   -   Are   -   Aren   -   Ares   -   Arick   -   Arief   -   Arif   -   Aris   -   Arlo   -   Arne   -   Arno   -   Arnt   -   Aron   -   Art   -   Arya   -   Eray   -   Eren   -   Eric   -   Erik   -   Erin   -   Eros   -   Uraz   -   Uri

Hoe spel ik de naam Arie?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Arie met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Arie in braille

a
r
i
e

Zo sein je Arie in morsecode

· —
· — ·
· ·
·

Zo sein je Arie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Arie bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 4 letters