Amo Geboortekaartje naam Amo j2

Betekenis Amo

Ik bemin (uit Latijn), Onsterfelijk (van Ambrosi), Kleine arend
Meer informatie

Geslacht

Amo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Amo is Frans

Naamsopbouw

Amo is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 1 medeklinker (m).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Amo maak je ook deze babynaam:
Moa

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Amo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Amo is een mooie en speciale jongensnaam. Speciaal, want de naam Amo komt niet zoveel voor. De betekenis van de naam Amo is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Amo is ook een Georgische naam. Daar is het een korte vorm van mannelijke namen die beginnen met ამ- (Am-), zoals Ambrosi (onsterfelijk), Amiran (naam mythologisch figuur) en Amirindo (Emir van India). Amo is ook een achternaam. Opmerkelijke mensen met de achternaam zijn onder meer Anton Wilhelm Amo (1703–1759), Afrikaans-Duitse filosoof en schrijver, Frangky Amo (geboren 1986), Indonesisch voetballer, José María Amo (geboren 1998), Spaanse voetballer en Pablo Amo (geboren 1978), ook Spaanse voetballer. Verder is Amo een taal in Nigeria.

Beroemdheden met de naam Amo

Amo Gulinello
Acteur

Amo Gulinello is een acteur en werd geboren in Cambridge, Massachusetts, VS. Hij is bekend van The Object of My Affection (1998), Just Visiting (2001) en Unconditional Love (2002).

Amo Bek-Nazarian
Regisseur

Hamo Beknazarian, ook bekend als Hamo Bek-Nazarov of Amo Bek-Nazarian, was een Sovjet Armeense filmregisseur, acteur en scenarioschrijver.

Amo Ingraham
Actrice

Amo Ingraham werd geboren op 8 juli 1909 in New York City, New York, VS. Ze was een actrice, bekend van The Woman Accused (1933) en Chasing Husbands (1928). Zij stierf op 2 november 1983 in Los Angeles, Californië, VS.

Geografie met de naam Amo

Plaats (Town): Amo (Indiana)

Amo is een plaats (town) in de Amerikaanse staat Indiana, en valt bestuurlijk gezien onder Hendricks County. Amo telt ongeveer 450 inwoners.

Organisaties met de naam Amo

Motorfietsen fabrikant: Amo München

AMO is een Duits historisch merk van motorfietsen. De bedrijfsnaam was: Aktiengesellschaft für Motorenbau, München. In 1922 begon dit bedrijfje zeer eenvoudige motorfietsjes met 146cc-tweetaktmotoren te produceren. Met minder dan 1 pk bij 2.400 tpm, riemaandrijving en een velgrem waren dit zelfs voor die tijd ouderwetse modellen. Toen in 1923 de Duitse "motorboom" begon en honderden concurrerende merken op de markt kwamen was de overlevingskans erg klein geworden en in 1924 moest AMO de productie beëindigen.

Motorfietsen fabrikant: AMO

AMO is een historisch Duits merk van motorfietsen. De bedrijfsnaam was: Amo Motorengesellschaft, Berlin-Schöneberg. Dit was de voortzetting van de firma Westendarp und Pieper, die in de jaren twintig de TX-motorfietsen maakte. Onder de naam AMO werden van 1950 tot 1954 48cc-bromfietsjes gemaakt. AMO-zijboordmotortjes werden in de DDR onder de naam AMW nagebouwd. Er was nog een merk met de naam AMO, in München.

Vrachtwagen merk: Avtomobilnoje Moskovskoje Obsjtsjestvo

AMO was de oudste Russische fabrikant van vrachtwagens, bussen, militaire voertuigen en limousines. De onderneming was tot de opheffing in 2013 gevestigd in Moskou en was op het laatst voor 90% in eigendom van de Russische staat. Opgericht in 1916 als AMO (voluit: Avtomobilnoje Moskovskoje Obsjtsjestvo; Russisch: Автомобильное Московское Общество; "Automobielmaatschappij van Moskou"), heette de fabriek van 1931 tot 1956 Zavod imeni Stalina (Russisch: Завод имени Сталина, "Stalinfabriek") of ZIS (ЗИС).

Vakbond: American Marine Officers

AMO is de grootste vakbond van Amerikaanse koopvaardijofficieren. AMO-leden werken aan boord van commerciële, militaire zeetransport- en overheidsschepen in binnenlandse en internationale diepzeehandel en -missies, op de Grote Meren en in de binnenwateren en havens van de VS. AMO is ook uniek aanwezig in de internationale handel in LNG en energietransport.

Namen die lijken op Amo

Amad   -   Amal   -   Amar   -   Amé   -   Amil   -   Amin   -   Amir   -   Amor   -   Emi

Hoe spel ik de naam Amo?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • M Madagaskar
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • M Mila
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • M Mike
 • O Oscar

Zo spel je Amo met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter m
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Amo in braille

a
m
o

Zo sein je Amo in morsecode

· —
— —
— — —

Zo sein je Amo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter m
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Amo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 3 letters