Arlo Geboortekaartje naam Arlo j2

Betekenis Arlo

Tussen Heuvels, Heuvel, Gebied
Meer informatie

Geslacht

Arlo wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Arlo is Engels

Naamsopbouw

Arlo is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 2 medeklinkers (r, l).

Populariteit van de naam Arlo

Arlo is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Arlo in 2023. De naam Arlo is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Arlo is 14x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Arlo

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Arlo is een Engelse jongensnaam. In het Engels werd Arlo gebruikt als plaatsnaam, Arlo Hill. De naam is ook gebruikt door Edmund Spenser in zijn epische gedicht The Faerie Queene en men denkt dat het is afgeleid van het Keltische woord Aherlow, wat 'tussen twee hooglanden' betekent. De naam Arlo is ook een Spaanse jongensnaam en betekent ook daar "tussen twee heuvels". Arlo heeft veel mogelijke afleidingen: mogelijk een verkorte vorm van de Italiaanse naam Carlo, en in Baskisch sprekende regio's is het het woord voor "gebied". Arlo is een variant op de naam Harlow en is een opkomende naam in England. Arlo is ook populair in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland. Heel soms wordt de naam ook aan een dochter gegeven. Arlo is niet een naam die vaak voor kwam, maar door de bekende zanger Arlo Guthrie is de naam in de VS en Groot-Brittannië op de kaart gezet. Arlo is ook de superheld in de Pixar film The Good Dinosaur.

Beroemdheden met de naam Arlo

Arlo Guthrie
Zanger

Arlo Guthrie is een Amerikaans folkzanger. Guthrie is een zoon van Woody Guthrie en Marjorie Mazia. Hij trad al op 13-jarige leeftijd op, en werd, naast zijn vader, door Pete Seeger geïnspireerd. Hij groeide op met de muziek van Lead Belly, Cisco Houston, Ramblin' Jack Elliott, Sonny Terry en the Weavers.

Arlo Parks
Zangeres

Anaïs Oluwatoyin Estelle Marinho, professioneel bekend als Arlo Parks, is een Britse singer-songwriter en dichter. Haar debuutstudio-album, Collapsed in Sunbeams, werd in 2021 uitgebracht en kreeg lovende kritieken en piekte op nummer drie in de UK Albums Chart.

Films met de naam Arlo

The Good Dinosaur

The Good Dinosaur is een Amerikaanse animatiefilm uit 2015 van Pixar Disney. Het verhaal heeft raakvlakken met de klassieker Bambi. In dit geval betreft het een jonge dinosaurus, die zijn vader verliest. Het verhaal vertelt een alternatieve geschiedenis van de wereld, omdat de meteoriet (die ooit was ingeslagen) maar net langs de aarde ging en daardoor dinosauriërs nooit zijn uitgestorven. Een onzekere jonge dinosauriër met de naam Arlo die ver van huis is geraakt, komt onderweg een holbewoner tegen (een mensenkind met de naam Spot) en sluit vriendschap met hem. Hij zal Arlo helpen om zijn angsten te overwinnen op de reis terug naar huis.

Namen die lijken op Arlo

Hoe spel ik de naam Arlo?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • R Roma
 • L Liverpool
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • R Ruben
 • L Lorenzo
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • R Romeo
 • L Lima
 • O Oscar

Zo spel je Arlo met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Arlo in braille

a
r
l
o

Zo sein je Arlo in morsecode

· —
· — ·
· — · ·
— — —

Zo sein je Arlo met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Arlo bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 4 letters