Sara Geboortekaartje naam Sara m2

Betekenis Sara

Prinses, Vorstin, Vreugde, Vrouw van hoge rang, Minister, Essentie
Meer informatie

Geslacht

Sara wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Sara is Hebreeuws

Sara is afgeleid van de naam Sarah

Naamsopbouw

Sara is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (s, r).

Populariteit van de naam Sara

Sara is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sara tussen 1995 en 2023. De naam Sara is minder populair geworden.

 • Sara is 469x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Sara maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sara

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sara is een mooie meisjesnaam. De naam Sara is afgeleid van het Hebreeuwse woord sarah, wat „prinses” betekent. Sara is een oudtestamentische naam - ze was de vrouw van Abraham en moeder van Isaak. Volgens het boek Genesis heette Sara oorspronkelijk Sarai, maar toen ze negentig jaar oud was, werd haar naam door God veranderd in de meer gunstige Sara. De naam Sara (ook Sarah) is een consequent populaire voornaam in Europa en Noord-Amerika, en het Midden-Oosten - wordt vaak gebruikt als vrouwelijke voornaam door zowel joden als christenen en moslims, en blijft ook populair onder niet-religieuze leden van culturen die door deze religies zijn beïnvloed . In het Arabisch betekent Sarah "vreugde" of "verrukking". In het Hebreeuws betekent het "vrouw van hoge rang", vaak eenvoudig vertaald als "prinses". In het Syrisch betekent het de maan, wat de Hebreeuwse verwijzing naar 'vrouw van hoge rang' kan verklaren. In modern Hebreeuws is "sarah" (שרה) de vrouwelijke vorm van het woord "minister". Vaak verwijst de naam naar Sarah, de vrouw van Abraham in de Hebreeuwse Bijbel, het christelijke Oude Testament en de islamitische koran. De naam Sara heeft ook Indiase wortels en verwijst naar "Geeta Sara", wat de conclusie van Bhagwadgeeta betekent. Sara heeft ook meerdere betekenissen in het Sanskriet, zoals essentie, hoofdpunt, substantie. In Nederland wint Sara het nipt van de naam Sarah bij de keuze van ouders. De laatste jaren wisselen ze elkaar af, en staan steevast in de top 100 meisjesnamen van de SVB namen bank. Bekende dragers van de naam zijn onder andere . Mocht je Sara als naam overwegen, weet dan dat je mogelijk een acteertalent of zangtalent. Meerdere films en tv series dragen de titel Sara, en ook meerdere hits, van oa Bob Dylan en Fleetwood Mac.

Beroemdheden met de naam Sara

Sara Bareilles
Zangeres

Sara Beth Bareilles is een Amerikaanse zangeres en pianiste. Ze behaalde in 2007 wereldwijd succes met haar single Love Song, die haar naar de top vijf van de Amerikaanse hitlijsten bracht. Sara schreef de muziek- en liedteksten van de succesvolle musical Waitress, waarin ze zelf bovendien de hoofdrol van Jenna vertolkte. Waitress is al in verschillende landen geproduceerd. Het bekendste nummer uit de musical is She used to be mine.

Sara Raminez
Actrice

Sara Ramirez is een Amerikaanse acteur die vooral bekend is geworden door de rol als Dr. Callie Torres in Grey's Anatomy. Verder heeft Ramírez kleine rolletjes gehad in de series Law & Order: Special Victims Unit, NYPD Blue, As the World Turns en Third Watch.

Sara Teasdale
Schrijfster

Sara Teasdale was een Amerikaanse lyrische dichteres. Ze werd geboren als Sarah Trevor Teasdale in St. Louis, Missouri, en gebruikte de naam Sara Teasdale Filsinger na haar huwelijk in 1914. In 1918 won ze een Pulitzer Prize voor haar poëziebundel Love Songs uit 1917.

Sara Gilbert
Actrice

Sara Gilbert, geboren als Sara Rebecca Abeles is een Amerikaanse actrice. Ze speelde onder meer dochter Darlene Conner in de televisieserie Roseanne. Ze werd twee keer genomineerd voor een Emmy Award, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijs, maar wist die nooit te bemachtigen.

Marga Minco
Schrijfster

Marga Minco, pseudoniem van Sara Voeten-Menco, is een Nederlandse schrijfster van 'humoristische en absurdistische verhalen en suggestieve, sobere vertellingen'. Haar veel vertaalde oorlogskroniek Het bittere kruid is een klassieker uit de Europese literatuur over de Tweede Wereldoorlog.

Boeken met de naam Sara

Sara en Hamza
Auteur: Mahwish Ashraf

Sara en Hamza is een tweeling van 5 jaar. Samen met hun mama en papa wonen zij in een rijtjeshuis. Ze beleven elke dag wel een leuk avontuur. De ene dag gaan zij naar de speeltuin en de andere dag naar de moskee. Ze bakken ze koekjes met tante en gaan op bezoek bij oma. En natuurlijk doen ze leuke activiteiten tijdens Ramadan en vieren zij gezellig ‘ied. Maar ze maken ook minder leuke dingen mee, zoals het breken van een been en de dood van opa. In het boek worden gevoelens zoals angst, blijheid, verdriet en jaloezie op een speelse manier besproken.

Sara Snufje
Auteur: Pip Jones

Sara Snufje was altijd op zoek naar zaken die ze mooier of beter of specialer kon maken. Haar gereedschapskist sjouwde ze overal mee, want ze kreeg elke dag wel een nieuw idee. Sara is dol op uitvinden, alleen mislukken haar maaksels altijd. En Sara heeft nogal een kort lontje, dus dan is het huis te klein. Een leuk boek, met de speelse tekst van Pip Jones en de kenmerkende levenslustige illustraties van Sara Ogilvie.

Namen die lijken op Sara

Dara   -   Jara   -   Lara   -   Mara   -   Saar   -   Sarah   -   Sarah-Quita   -   Sarama   -   Sare   -   Sari   -   Siri   -   Sora   -   Tara   -   Yara   -   Zara

Hoe spel ik de naam Sara?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Sara met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Sara in braille

s
a
r
a

Zo sein je Sara in morsecode

· · ·
· —
· — ·
· —

Zo sein je Sara met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sara bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een S

Top 10 meisjesnamen met 4 letters