Juliet Geboortekaartje naam Juliet m2

Betekenis Juliet

De jeugdige, aan Jupiter gewijd
Meer informatie

Geslacht

Juliet wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Juliet is Engels en Latijn.

Juliet is afgeleid van de naam Julia

Naamsopbouw

Juliet is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter J en is opgebouwd uit 3 klinkers (u, i, e) en 3 medeklinkers (j, l, t).

Populariteit van de naam Juliet

Juliet is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Juliet in 2023. De naam Juliet is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Juliet is 14x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Juliet

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Juliet is een bekende Engelse en mooie van origine Latijnse meisjesnaam. De naam Juliet naam betekent "kleine Julia". Juliette, uitgesproken met de nadruk op de laatste lettergreep, en de Franse variant van de naam, voegt iets mogelijk extra's toe aan Juliet. Juliet past beter in de trend naar kortere namen. En is zeker ook meer uniek. Juliet is ontstaan ​​in de Middeleeuwen als een verkleinwoord van Julian, toen een overwegend vrouwelijke naam. De naam is uiteindelijk afgeleid van Julius, een Romeinse familienaam. Onder de opmerkelijke vrouwen uit deze familie waren Julia Augusta (ook bekend als Livia Drusilla), de vrouw van keizer Augustus, en Julia de Oudere, de dochter van Augustus en de vrouw van Tiberius. De oorsprong ervan is gehuld in de nevelen van de geschiedenis, maar mogelijke wortels zijn onder meer het Latijnse iuvenis, wat 'jeugdige' betekent; Grieks ioulos, wat "donzige baard" (dus beginnende baard) betekent; De naam zou ook afgeleid kunnen zijn van Jovis, een vorm van Jupiter, wat "hemelvader of vader van de hemel" betekent. Varianten van de naam zijn onder meer Juliet en Giulietta. Een verkorte variant van de naam is Julie. De naam is natuurlijk wereld beroemd geworden via William Shakespeare's Romeo & Juliet, bij ons dan Romeo en Julia, maar origineel dus Romeo and Juliet. En als één van de meest romantische namen, lijkts de mooie en stijlvolle Juliet eindelijk haar beperkende band met Romeo van zich af te schudden. In het toneelstuk van Shakespeare was het Juliet die zei: "What's in a name?" De naam Juliet is al meer dan 30 jaar zeer populair in Nederland. En daar komt de afgelopen 5 jaar de korte variant Julie bij. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Juliet Cuthbert (atlete) en Juliet Stevenson (actrice). Juliet Burke was een personage in Lost en Juliet Sharp in Gossip Girl. Juliet Low was de oprichter van de American Girl Scouts.Juliet is ook een maan van de planeet Uranus.

Beroemdheden met de naam Juliet

Juliet Berto
Actrice

Juliet Berto, pseudoniem van Annie Lucienne Marie Louise Jamet, (Grenoble, 16 januari 1947 – Breux-Jouy, 10 januari 1990) was een Frans actrice, filmregisseuse en scenarioschrijfster.

Juliet Stevenson
Actrice

Julia (Juliet) Anne Virginia Stevenson (Essex, 30 oktober 1956) is een Engelse toneel- en televisieactrice. Stevenson is het bekendst door haar rol in de film Truly, Madly, Deeply (1991) en haar rol in The Secret Rapture (1993), Emma (1996), Bend It Like Beckham (2002) en Mona Lisa Smile (2003) . Ze had ook rollen in Pierrepoint (2006) (Amerikaanse titel Pierrepoint: The Last Hangman), Infamous (2006) als Diana Freeland en Breaking and Entering (2006) als Rosemary, de therapeut.

Juliet Cuthbert
Atlete

Juliet Jean Cuthbert (Saint Thomas, 6 april 1964) is een voormalige Jamaicaanse sprintster, die gespecialiseerd was in de 100 m en de 200 m. Zij nam tijdens haar loopbaan viermaal deel aan Olympische Spelen en veroverde bij die gelegenheden drie medailles: twee zilveren en een bronzen. Haar grootste successen behaalde de Jamaicaanse op de 4 x 100 m estafette, waarop zij zowel op de Olympische Spelen als op de wereldkampioenschappen medailles veroverde, waaronder een gouden in 1991.

Boeken met de naam Juliet

Romeo & Juliet
Auteur: William Shakespeare

Romeo and Juliet (in Nederlands Romeo en Julia) is een vroege tragedie van William Shakespeare over de onmogelijke liefde van Juliet Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families. Het verhaal is ontstaan door verschillende hervertellingen van een verhaal uit 1476 van Masuccio Salernitano, Mariotto en Gianozza.

Muziek met de naam Juliet

Romeo and Juliet
Artiest: DIre Straits

"Romeo and Juliet" is een rocknummer van de Britse rockband Dire Straits, geschreven door frontman Mark Knopfler. Het verscheen voor het eerst op het album Making Movies uit 1980 en werd in 1981 als single uitgebracht. Het nummer verscheen vervolgens op de Dire Straits live-albums Alchemy en On the Night, en later op Knopfler's live duetalbum met Emmylou Harris, Real Live Roadrunning (hoewel Harris niet op de track optreedt). De track stond ook op de grootste hitsalbums Money for Nothing, Sultans of Swing: The Very Best of Dire Straits en The Best of Dire Straits & Mark Knopfler: Private Investigations.

Namen die lijken op Juliet

  -   Juliėtte   -   Julot

Hoe spel ik de naam Juliet?

Internationaal alfabet

 • J Jérusalem
 • U Uppsala
 • L Liverpool
 • I Italia
 • E Edison
 • T Tripoli

Nederlands alfabet

 • J Jordi
 • U Ursula
 • L Lorenzo
 • I Iris
 • E Eva
 • T Tamara

NAVO-alfabet

 • J Juliett
 • U Uniform
 • L Lima
 • I India
 • E Echo
 • T Tango

Zo spel je Juliet met gebarentaal.

gebarentaal letter j
gebarentaal letter u
gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e
gebarentaal letter t

Zo schrijf je Juliet in braille

j
u
l
i
e
t

Zo sein je Juliet in morsecode

· — — —
· · —
· — · ·
· ·
·

Zo sein je Juliet met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter j
nautische vlag letter u
nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e
nautische vlag letter t

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Juliet bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een J

Top 10 meisjesnamen met 6 letters