Yusuf Geboortekaartje naam Yusuf j2

Betekenis Yusuf

God Voege Toe, Geve Vermeerdering
Meer informatie

Geslacht

Yusuf wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Yusuf is Arabisch

Yusuf is afgeleid van de naam Youssef

Naamsopbouw

Yusuf is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter Y en is opgebouwd uit 2 klinkers (u, u) en 3 medeklinkers (y, s, f).

Populariteit van de naam Yusuf

Yusuf is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Yusuf tussen 2001 en 2023. De naam Yusuf is minder populair geworden.

 • Yusuf is 102x gegeven als voornaam in 2023

Yusuf wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Yusuf

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Yusuf is in Nederland en België 1 van de meest populaire jongensnamen die begint met een Y. En de varianten zoals Youssef scoren ook altijd hoog. Yusuf (Perzisch en Arabisch: يوسف Yusuf) is een mannelijke naam van Arabische oorsprong en betekent "God neemt toe" (in vroomheid, macht en invloed). De naam wordt ook gebruikt door Perzen en Turken. Het is het Arabische equivalent van de Hebreeuwse naam Josef en de Engelse naam Joseph. De naam wordt gebruikt door moslims, Arabieren, Turken en Perzen van andere religies. Er bestaan veel varianten van de naam, waaronder Yousef, Yousif, Youssef, Youssif, Yousuf en Yusef. Er zijn wereldwijd veel beroemde mensen met de naam. Yusuf Abdulla is een bekende Zuid Afrikaanse cricketer. Yusuf Hamied, een Indiaase miljardair. De beroemde zanger Cat Stevens bekeerde zich tot de Islam en noemt zich nu Yusuf Islam. Yusuf Yazıcı is een bekende Turkse voetballer. De naam komt ook voor als achternaam. Bijvoorbeeld Abdullahi Yusuf Ahmed is oud President van Somalië.

Beroemdheden met de naam Yusuf

Abdullahi Yusuf Ahmed
President

Abdullahi Yusuf Ahmed was een Somalisch politicus. Tussen oktober 2004 en december 2008 was hij president van Somalië.

Yusuf Yazıcı
Voetballer

Yusuf Yazıcı is een Turks voetballer die doorgaans speelt als middenvelder. In augustus 2019 verruilde hij Trabzonspor voor Lille OSC. Yazıcı maakte in 2017 zijn debuut in het Turks voetbalelftal.

Yusuf Islam
Zanger

Yusuf Islam, geboren als Stephen Demetre Georgiou, beter bekend als Cat Stevens, is een Britse zanger en songwriter die bekend werd met folkrock- en softrock-liedjes. In juli 1978 heeft hij zijn naam officieel laten veranderen in Yusuf Islam. Yusuf Islam is vader van vijf kinderen en woont in Londen.

Yusuf ibn Muhammad ibn Yusuf al-Marwazi
Politicus

Yusuf ibn Muhammad ibn Yusuf al-Marwazi ( Arabisch : يوسف بن محمد بن يوسف المروزي ) was een negende-eeuwse gouverneur van Adharbayjan en Arminiyah voor het Abbasidische kalifaat , die daar van 851 tot begin 852, toen hij werd gedood tijdens een Armeense opstand .

Boeken met de naam Yusuf

De authentieke verhalen van de profeten uit de Koran en Sunna: Yusuf
Auteur: Badrkids

De mooie illustraties en het duidelijke taalgebruik maken de boeken in de eerste plaats geschikt voor kinderen en jongeren. Voor ouders en leerkrachten zijn ze ideaal om de verhalen van de profeten op een leuke manier aan de kinderen over te brengen. Maar uiteraard is deze reeks geschikt voor elke lezer die graag meer wil weten over de Boodschappers en profeten van Allah. de verhalen van de profeten worden verteld op basis van Koraanverzen en ahadieth. Graag nemen we je mee op een reis door de geschiedenis, een leerrijke tocht die je alles vertelt over de beste uitverkoren mensen op aarde; de boodschappers en profeten die Allah naar ons gestuurd heeft..

De avonturen van profeet Yusus
Auteur: Saniyasnain Khan

Dit betoverende geïllustreerde boek introduceert de kinderen op speelse wijze het inspirerende verhaal van de Profeet Yusuf.

Films met de naam Yusuf

Prophet Yusuf (2008)

Profeet Joseph is een Iraanse islamitische televisieserie die is geproduceerd, geschreven en geregisseerd door Farajollah Salahshoor. Het is gebaseerd op het islamitische verslag van Jozef uit de koran en islamitische tradities.

Hoe spel ik de naam Yusuf?

Internationaal alfabet

 • Y Yokohama
 • U Uppsala
 • S Santiago
 • U Uppsala
 • F Florida

Nederlands alfabet

 • Y Yfke
 • U Ursula
 • S Samira
 • U Ursula
 • F Fatima

NAVO-alfabet

 • Y Yankee
 • U Uniform
 • S Sierra
 • U Uniform
 • F Foxtrot

Zo spel je Yusuf met gebarentaal.

gebarentaal letter y
gebarentaal letter u
gebarentaal letter s
gebarentaal letter u
gebarentaal letter f

Zo schrijf je Yusuf in braille

y
u
s
u
f

Zo sein je Yusuf in morsecode

— · — —
· · —
· · ·
· · —
· · — ·

Zo sein je Yusuf met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter y
nautische vlag letter u
nautische vlag letter s
nautische vlag letter u
nautische vlag letter f

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Yusuf bekijken?

Top 10 jongensnamen met een Y

Top 10 jongensnamen met 5 letters