Evie Geboortekaartje naam Evie m2

Betekenis Evie

De Leven Gevende, De Moeder Van Alle Levenden
Meer informatie

Geslacht

Evie wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Evie is Hebreeuws

Evie is afgeleid van de naam Eva

Naamsopbouw

Evie is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 1 medeklinker (v).

Populariteit van de naam Evie

Evie is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Evie tussen 2007 en 2023. De naam Evie is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Evie is 93x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Evie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Evie is, net als Evi en Evy, een prachtige en populaire meisjesnaam. De naam Evie is een mooie afgeleide van de naam Eva. De naam Eva is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent "leven". Evie betekent dus "leven", "levende een", "bron van leven" of "moeder van het leven" (van Hebreeuws "Haya / הָיָה" = te zijn / te bestaan ​​of "Kháy / ַַי" = live / levend). Eva, de oudste naam in het Boek, komt nu met Evi dus terug in stijl, met de deugden van eenvoud en zuiverheid, maar met meer kracht en weerklank dan andere eenlettergrepige namen zoals Ann. Evie is ook een verkleinwoord van alle namen die beginnen met "Eve-" of "Eva-", zoals bijvoorbeeld Evelien, Eveline, Evagelina of Evelina. Andere verkleinnamen zijn Evi, Evy en Eefje. Je zou denken dat Evi wat meer populair is in Engelstalige landen en Evie in Nederland en België. Maar Evie is een zeer populaire naam in Engeland en de VS. In Nederland en België zijn ouders dan weer dol op de naam Evi. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Evie Christie (schrijver) en Evie Peck (actrice). De vrouwelijke hoofdpersoon in de film The Mummy heette Evie Carnahan. Evie is ook een Rock nummer van Stevie Wright.

Beroemdheden met de naam Evie

Evie Peck
Actrice

Evie Peck is een actrice en producer die speelde in verschillende populaire televisieshows zoals Friends en Buffy the Vampire Slayer. Ze produceerde en speelde in de onafhankelijke film Memron in 2004. Evie was meer dan een decennium lid van Tim Robbins 'Theatre Company, The Actors' Gang.

Evie Dominikovic
Tennis speler

Evie Dominikovic is een voormalig tennisspeelster uit Australië. Zij begon op negenjarige leeftijd met tennis. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand. Zij was actief in het proftennis van 1997 tot 2007.

Evie Christie
Schrijfster

Evie Christie is een Canadese dichter en auteur. Haar werken omvatten de poëziecollectie Gutted en haar debuutroman, The Bourgeois Empire, beide uitgegeven door ECW Press. Ze woont in Toronto. Ze bewerkte twee toneelstukken voor Graham McLaren en Necessary Angel Theatre Company.

Muziek met de naam Evie

Evie
Artiest: Stevie Wright

"Evie" is een rocknummer uitgevoerd door de Australische zangeres en voormalig frontman van de Easybeats, Stevie Wright. Het is geschreven door Harry Vanda en George Young en als single uitgebracht in 1974. Er is gesuggereerd dat dit het eerste nummer van 11 minuten is dat op nummer 1 heeft gestaan in meerdere hitparades.

Namen die lijken op Evie

Ava   -   Avye   -   Eva   -   Evi   -   Evita   -   Evy   -   Iva   -   Ivy

Hoe spel ik de naam Evie?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • V Valencia
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • V Valentijn
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • V Victor
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Evie met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Evie in braille

e
v
i
e

Zo sein je Evie in morsecode

·
· · · —
· ·
·

Zo sein je Evie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Evie bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 4 letters