Rida Geboortekaartje naam Rida u2

Betekenis Rida

Perfecte tevredenheid met Gods wil of besluit, Toestemming, Overeenkomst (van Arabische "riḍā"), Deugdzaam, Vroom, Help mensen
Meer informatie

Geslacht

Rida wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Rida is Arabisch

Naamsopbouw

Rida is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, a) en 2 medeklinkers (r, d).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Rida maak je ook deze 2 babynamen:
Rida wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rida

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rida is een mooie, tevreden jongens en meisjesnaam. De betekenis van de naam “Rida” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. De naam Rida is een Arabische jongensnaam, en Rida is een Engelse meisjesnaam. In Europa geven ouders in Frankrijk, Nederland en België de naam dan ook vaker aan een zoon. In Oostenrijk en Engelstalige landen als de VS, de UK en Canada geven ouders de naam vaker aan een meisje. In Scandinavië is de verhouding ongeveer 50-50. De naam Rida (Arabisch: رضا, Riḍā) is een Arabische naam, "riḍā" betekent letterlijk 'sluier' In religieuze context wordt deze term geïnterpreteerd als tevredenheid of "perfecte tevredenheid met Gods wil of besluit". Het is een neutrale Arabische naam, die als voornaam wordt gegeven door Arabische en moslimgemeenschappen uit alle regios, evenals in de Arabische christelijke gemeenschap en in de Druzengemeenschap. Riḍā wordt vaak nogal vaag gevonden in de Engelse vertaling van de koran en in de levensverslagen van soefi-heiligen zoals Rābiʻa al-'Adawiyya al-Qaysiyya (Rabia al-Adawiyya). Volgens Annemarie Schimmel, auteur van Mystical Dimensions of Islam, is riḍā nauw verwant aan shukr, of dankbaarheid", een andere deugd binnen de islam. Andere mogelijke verwante deugden zijn sabr, faqr, tawakkul en zuhd; allemaal samenvloeien om "perfecte oprechtheid" of ikhlas te vormen. Bekende dragers van de mannelijke naam zijn onder meer de Presidenten Ali Rida Pasha Rikabi en Rida Saïd Al-Aytouni en Marrokaanse voetballer Rida Lah Douliazale, en van de vrouwelijke naam onder andere songwriter muzikan Rida Young en politica Rida Cabanilla. De naam komt ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij Imam Ali b. Musa al-Rida of rapper Flo Rida.

Beroemdheden met de naam Rida

Flo Rida
Rapper

Tramar Dillard, beter bekend onder zijn artiestennaam Flo Rida is een Amerikaanse rapper en zanger.

Ali Rida Pasha Rikabi
Politicus

Ali Rida Pasha Rikabi ( Arabisch : علي رضا باشا الركابي;‎ 1864 - 25 mei 1943) was de eerste premier van het moderne Syrië en was ook de 3e premier van Jordanië.

Rida Young
Muzikante

Rida Johnson Young (28 februari 1875 - 8 mei 1926) was een Amerikaanse toneelschrijver, songwriter en librettist. In haar carrière schreef Young meer dan dertig toneelstukken en musicals, en meer dan 500 liedjes. Ze werd in 1970 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Enkele van haar bekendste teksten zijn "Mother Machree" uit de show Barry of Ballymore uit 1910, "Italian Street Song", "I'm Falling in Love with Someone" en " Ah! Sweet Mystery of Life" van Naughty Marietta en "Will You Remember?" vanaf mei.

Rida Saïd Al-Aytouni
Wetenschapper

Rida Saïd Al-Aytouni ( Arabisch : رضا سعيد الأيتوني ) (1876-1945), een Syrische arts uit Damascus was een oogchirurg, een oogarts, en de toonaangevende onderwijshervormer van het begin van de 20e eeuw Syrië. Na de Eerste Wereldoorlog richtte hij de Arabische Medische School op in Damascus, waarvan hij de eerste decaan werd en deze verbond met het National Hospital. Onder het Franse mandaat werd Dr. Rida Saïd belast met de verantwoordelijkheid voor de oprichting van de Universiteit van Damascus in 1923, en werd hij de eerste president.

Namen die lijken op Rida

Aida   -   Reda   -   Riad   -   Rody   -   Rudi

Hoe spel ik de naam Rida?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • I Italia
 • D Danemark
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • I Iris
 • D Daniël
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • I India
 • D Delta
 • A Alfa

Zo spel je Rida met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter d
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Rida in braille

r
i
d
a

Zo sein je Rida in morsecode

· — ·
· ·
— · ·
· —

Zo sein je Rida met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter d
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rida bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 17 unisex met 4 letters