Sari Geboortekaartje naam Sari u2

Betekenis Sari

Vorstin, Geel, Essentie
Meer informatie

Geslacht

Sari wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Sari is Fins

Naamsopbouw

Sari is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter S en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, i) en 2 medeklinkers (s, r).

Populariteit van de naam Sari

Sari is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Sari in 2023. De naam Sari is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Sari is 10x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Sari maak je ook deze 3 babynamen:
Aris - Rais - Isra

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Sari

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Sari is een mooie meisjesnaam en jongensnaam. Ouders in de VS, België en Nederland kiezen de naam uitsluitend voor een meisje. In Denemarken meestal voor een meisje. En in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk en Duitsland meestal voor een jongen, en in Zweden uitsluitend voor jongens. De naam Sari wordt in het Nederlands taalgebied steeds vaker gevonden door ouders, maar komt algemeen voor in Finland. De Finse naam is afgeleid van de Bijbelse naam Sara. In Hongarije komt de naam Sári voor, eveneens afgeleid van de Bijbelse naam Sara. Sara of Sarah is een meisjesnaam die is afgeleid van het Hebreeuwse woord sjar, wat in de vrouwelijke vorm "vorstin" betekent. In Turkije komt de naam Sarı voor, wat 'geel', 'bleek' of 'met feeënhaar' betekent. De Indonesische naam Sari betekent 'essentie' of 'kern'. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Finse politica Sari Miriam Essayah en de Japanse atlete sari maeda. In Nederland kennen we onder meer Sari van Veenendaal. De naam komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan schrijfster Riska Orpa Sari.

Beroemdheden met de naam Sari

Sari Saltik
Heilige

Sarı Saltık was een 13e-eeuwse Alevitische Turkse derwisj, vereerd als een heilige door de Bektashi soefi-moslims in de Balkan en delen van het Midden-Oosten, evenals de reguliere soennitische moslimgemeenschap.

Sari Essayah
Politica

Sari Miriam Essayah (geboren 21 februari 1967 in Haukivuori) is een Finse gepensioneerde hardloper en politicus, voormalig lid van het Europees Parlement (MEP) en parlementslid sinds 2015. Ze is de voorzitter van de Finse christen-democratische partij. Haar vader komt uit Marokko.

Sari Maeda
Atlete

Sari Maeda is een Japanse biatleet. Ze nam deel aan de Olympische Winterspelen van 2018.

Sari van Veenendaal
Voetbalster

Sari van Veenendaal (Nieuwegein, 3 april 1990) is een Nederlands voetbalster die dienstdoet als doelvrouw. Ze verruilde Arsenal in 2019 voor Atlético Madrid. Vanaf het seizoen 2020-2021 verruilt ze Atletico Madrid voor PSV. Van Veenendaal debuteerde in 2011 in het Nederlands vrouwenvoetbalelftal.

Boeken met de naam Sari

Sari's wollen sjaal
Auteur: Dawn Casey

Sari's wollen sjaal is een mooi kinderboek van Dawn Casey. Een lief en toegankelijk verhaal over het ambachtelijk maken van kleding, de kringloop der dingen en de schatten die de aarde ons schenkt. Een ode aan een duurzame en bewuste leefstijl. Sari woont op een kleine boerderij. Er groeien appels aan de bomen en er lopen kippen rond. Ze heeft zelfs een eigen lammetje! Als het lammetje groter wordt, is het tijd om het te scheren. De wol wordt geverfd, gesponnen en gebreid op traditionele wijze. Het resultaat is een prachtige gele sjaal. De tijd verstrijkt en de sjaal wordt te oud. Op de composthoop vergaat de sjaal langzaam tot aarde waarop nieuwe planten kunnen groeien en waar de schapen op kunnen grazen.

Namen die lijken op Sari

Jari   -   Kári   -   Saar   -   Saqr   -   Sara   -   Sarah   -   Sare   -   Siri   -   Sora   -   Yari

Hoe spel ik de naam Sari?

Internationaal alfabet

 • S Santiago
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • I Italia

Nederlands alfabet

 • S Samira
 • A Ali
 • R Ruben
 • I Iris

NAVO-alfabet

 • S Sierra
 • A Alfa
 • R Romeo
 • I India

Zo spel je Sari met gebarentaal.

gebarentaal letter s
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i

Zo schrijf je Sari in braille

s
a
r
i

Zo sein je Sari in morsecode

· · ·
· —
· — ·
· ·

Zo sein je Sari met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter s
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Sari bekijken?

Top 9 unisex met een S

Top 17 unisex met 4 letters