Malou Geboortekaartje naam Malou m2

Betekenis Malou

Combinatie van Maria (Bitter, Zee) en Louise (Beroemde Strijder)
Meer informatie

Geslacht

Malou wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Malou is Frans

Naamsopbouw

Malou is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, o, u) en 2 medeklinkers (m, l).

Populariteit van de naam Malou

Malou is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Malou tussen 2001 en 2023. De naam Malou is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Malou is 30x gegeven als voornaam in 2023

Malou wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Malou

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Malou is een meisjesnaam. De naam Malou is ontstaan uit een samentrekking uit Marie en Louise. De variant met oe (Maloe) bestaat ook en wordt minder vaak gekozen door ouders. In de loop der tijden is er veel over de betekenis van de naam Marie/Maria gespeculeerd. En er zijn meerdere verklaringen. Maria kan van oorsprong een Egyptische naam zijn. De betekenis is dan : ‘welgevormd’, ‘schoon’; door (de Oud-Egyptische) god (Ammon) bemind. Hiëronymus († 420; feest 30 september) schreef een boek over de betekenis van bijbelse namen. Hij veronderstelt: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee, stilaan verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘sterre der zee’. Ook is geopperd ‘verhevene (over de zee)’. Een derde verklaring kan worden gevonden in het Hebreeuws. (wat gezien de resultaten niet voor de hand ligt): dan houdt de naam verband met ‘bitter’ of met ‘weerspannigheid’. 2 Louise is de Franse variant van Ludovica, de vrouwelijke vorm van Lodewijk = 'roemvolle strijder' (volgens Germaans: 'ludo-' = beroemd; vgl. ons woord 'luid'; 'vic-' = 'strijd'). Malou komt in Frankrijk ook voor als achternaam. Malou is dus een naam waar genoeg over te vertellen valt, en toch behoorlijk uniek!

Beroemdheden met de naam Malou

Malou Petter
Presentatrice

Malou Petter (Woubrugge, 2 juli 1990) is een Nederlandse presentator en tv-verslaggever.

Malou Holshuijsen
Presentatrice

Malou Holshuijsen (34) is journalist, radiopresentator en columnist. Ze maakt programma's voor NPO Radio1 en NPO Radio 2. Voor Het Parool presenteerde ze de kunst- en cultuurpodcast Ik zag iets moois.

Malou Gorter
Actrice

Malou Gorter (Haarlem, 5 juni 1969) is een Nederlandse actrice. Ze speelde in diverse tv-series, zoals in Annie M.G. over het leven van kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt. In 2015–2016 speelde Gorter de hoofdrol de Nederlandse toneelversie van de Deense tv-serie Borgen.

Boeken met de naam Malou

Malou van de mussen
Auteur: Noëlla Elpers

Begin 17e eeuw. Malou is met haar moeder gevlucht uit Antwerpen. Na haar moeders dood wordt Malou teruggestuurd. Haar reisgezel Nicolaas Rockox brengt haar niet naar een weeshuis in het door de pest geteisterde Antwerpen, maar neemt haar mee naar zijn eigen huis, waar ze het jongste 'maartje' wordt. Malou wekt gemengde gevoelens op bij het personeel. Toch verovert ze een plaats in het huis van de buitenburgemeester. Ze groeit op tot een mooie jongedame en de stadstuin wordt haar toevluchtsoord. Rockox' kinderloze vrouw vat moederlijke gevoelens op voor haar. Ondertussen worstelt Malou met allerlei vragen. Rockox heeft haar moeder nog gekend, is hij misschien haar echte vader? Ook dreigt ze verliefd te worden op de nieuwe knecht Meerten, maar meiden en knechten mogen niet met elkaar trouwen. Dan vriest de Schelde dicht en op het ijs doemt een gevreesde schaduw uit haar verleden op. Die zal Malou moeten overwinnen voor haar liefde voor Meerten kan opbloeien.

Malou
Auteur: Nickey Langley

50 jaar na datum ontrafelt actrice-auteur Nicky Langley eindelijk het mysterie dat rond 'Malou' is blijven hangen. De vrucht van 20 jaar research in binnen- en buitenland De spannende zoektocht naar de ware identiteit van Malou, geïllustreerd met uniek fotomateriaal. Bijna vijftig jaar geleden vond de release plaats van The Nun's Story, een ophefmakende film van Fred Zinnemann, met Audrey Hepburn in de hoofdrol. The Nun's Story is een van de beste en meest succesvolle films aller tijden. Hij vertelt het verhaal van de briljante Vlaamse non Gabrielle Van der Mal (zuster Luc), die in het klooster treedt en zo haar droom om als missiezuster in Afrika te kunnen werken in vervulling ziet gaan. Maar in het klooster botst ze voortdurend met haar overste en met haar geweten, omdat ze moeite heeft met de geloften van nederigheid, kuisheid en gehoorzaamheid. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, besluit ze uit te treden. Wat weinigen weten, is dat het verhaal achter The Nun's Story gebaseerd is op waar gebeurde feiten, en dat voor zuster Luc een Vlaamse non model heeft gestaan. Maar wie was die non? En waarom veroorzaakte de film destijds zo veel ophef in Vlaanderen? Met die vragen in het achterhoofd ging Nicky Langley op zoek naar de identiteit en het levensverhaal van een moedige vrouw, die een allesbehalve alledaags leven leidde, dat ze echter jarenlang angstvallig verborgen hield.

Films met de naam Malou

Malou (2019)

Malou is een Duits sociaal kortfilmdrama uit 2019 met Romina Küper, Veronica Ferres en Charles Rettinghaus, geregisseerd door Adi Wojaczek en geproduceerd door Patrick Mölleken. Het verhaal gaat over de jonge gepassioneerde danseres Malou. Ze vecht onweerstaanbaar voor haar droom van een carrière op het grote podium. Na jaren van strijd en afwijzing krijgt ze plotseling haar enige kans in het leven - in de aanloop naar een onverwachte onthulling.

Namen die lijken op Malou

Jalou   -   Malak   -   Malin   -   Maloe   -   Malti   -   Malu   -   Melek   -   Melia   -   Mil   -   Mila   -   Miley   -   Milly   -   Milou   -   Myla   -   Mylo

Artikelen over de naam Malou

Hoe spel ik de naam Malou?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • U Uppsala

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • U Ursula

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • L Lima
 • O Oscar
 • U Uniform

Zo spel je Malou met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter u

Zo schrijf je Malou in braille

m
a
l
o
u

Zo sein je Malou in morsecode

— —
· —
· — · ·
— — —
· · —

Zo sein je Malou met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter u

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Malou bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 5 letters