Mara Geboortekaartje naam Mara m2

Betekenis Mara

Bitterheid, Zee of Voor Altijd
Meer informatie

Geslacht

Mara wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Mara is Hebreeuws

Mara is afgeleid van de naam Maria

Naamsopbouw

Mara is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 2 medeklinkers (m, r).

Populariteit van de naam Mara

Mara is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Mara tussen 1998 en 2023. De naam Mara is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Mara is 164x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Mara maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mara

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mara is een Hebreeuwse meisjesnaam, die de afgelopen decennia populair is geworden. De betekenis van Mara is "bitter", wat de implicatie "kracht" met zich meebrengt. Bijbels: Naomi, de schoonmoeder van Ruth, claimde de naam Mara als uiting van verdriet na de dood van haar man en zonen. Ruth 1, 20: 'Noem mij niet Naomi, noem mij Mara, want de Almachtige heeft mij veel bitterheid aangedaan'. De naam Mara is een wereldwijd bekende naam, met verschillende betekenissen. De naam Mara betekent ook "Dame" in het Aramees, omdat Mar "Heer" betekent en een titel is van bisschoppen in de Syrisch-christelijke kerk. Mara betekent 'vreugde' in het Arabisch, en in het oude Egypte betekende het "De waarheid van God Ra" Ma voor Waarheid ('Ma-at') en Ra de God van de Zon. De naam kan ook een Spaanse, Italiaanse, Portugese, Griekse of Oost-Europese variant zijn van Mary, Marianna, Maria, Marzanna en als een korte vorm van Tamara. Het is een variant van Maura, een verengelsing van de Ierse naam Máire, de Ierse naam van Mary, of de Schotse naam Moira. Het kan ook een vrouwelijke versie van Mauro zijn, wat een persoon met een donkere huidskleur betekent. In hindoeïstische en Zuidoost-Aziatische boeddhistische culturen is het etymologisch verwant aan de Sanskriettermen Mala (rozenkrans), Mallika (jasmijn) of Mayura (pauw) en is het een unisex-naam of achternaam Het is een populaire naam in Latijns-Amerika en de Verenigde Staten, want het staat sinds 1950 in de top 1000 van de Verenigde Staten. Mara is ook een Russische vleivorm van Maria, Margarita en Marina en Hongaarse vleivorm van Maria.

Films met de naam Mara

Mara Clara: The movie

Mara Clara: The movie is een film van regisseurs Emil Cruz Jr.Jerry Lopez Sineneng uit 1996. Mara en Clara zijn bij de geboorte verwisseld en groeiden op in heel verschillende omgevingen. Mara leefde als de arme dochter van het echtpaar Susan en Gary Davis en Clara, hun echte dochter, werd opgevoed door de rijke Amanthe en Almira del Valle.

Namen die lijken op Mara

Dara   -   Jara   -   Lara   -   Mare   -   Maren   -   Maret   -   Margo   -   Maria   -   Marie   -   Marin   -   Marit   -   Marja   -   Marly   -   Marne   -   Marre   -   Marta   -   Marwa   -   Mira   -   Miro   -   Mora   -   Myra   -   Sara   -   Tara   -   Yara   -   Zara

Hoe spel ik de naam Mara?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • R Roma
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • R Ruben
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • R Romeo
 • A Alfa

Zo spel je Mara met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Mara in braille

m
a
r
a

Zo sein je Mara in morsecode

— —
· —
· — ·
· —

Zo sein je Mara met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mara bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 4 letters