Vick Geboortekaartje naam Vick u2

Betekenis Vick

Overwinnaar (van Latijnse 'vincere = overwinnen'), Kampioen, Uit het dorp (van Latijnse vicus), Machtige beschermer (van Frederick)
Meer informatie

Geslacht

Vick wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Vick is Frans

Vick is afgeleid van de naam Victor

Naamsopbouw

Vick is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter V en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (v, c, k).

Vick wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Vick

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Vick is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. In Frankrijk geven ouders de naam ongeveer even vaak aan een dochter als aan een zoon. In Brazilië een typische meisjesnaam en in de VS dan weer bijna altijd een naam voor een zoontje. De betekenis van de naam “Vick” is verschillend in verschillende talen, landen en culturen en heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Bijna altijd is Vick een korte vorm van de namen Victor of Victoria, al komt de naam steeds vaker als zelfstandige naam voor. De achternaam Vick is een Fries verwant aan de naam Frederick, die is afgeleid van de Germaanse persoonsnaam, samengesteld uit "fred" of "vrede" en "ric" of "macht". Aangezien veel voornamen uit achternamen zijn ontstaan geldt dat ook voor Vick. In weer een andere verklaring is de achternaam Vick van Normandisch-Franse oorsprong. Afgeleid van het oude Franse "Le Eveske" van vóór de 9e eeuw, wat de bisschop betekent, was de achternaam oorspronkelijk een bijnaam voor een persoon die zich als een bisschop gedroeg, of die de rol van bisschop speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Belgische imitator van Elvis Presley, Vick Beasly, en de Braziliaanse actrice Vick Militello. De naam Vick komt dus ook voor als achternaam, bijvoorbeeld bij de American Football speler Michael Vick.

Beroemdheden met de naam Vick

Vick Hope
Presentatrice

Victoria Nwayawu Nwosu-Hope is een Britse tv- en radiopresentator, journalist en gepubliceerde auteur. Vick organiseert drie shows per week op BBC Radio 1 "Going Home with Vick and Jordan", "Life Hacks" en "Official Chart: First Look".

Vick Ballard
American Football speler

Vick Ballard is een voormalig American football running back. Hij speelde universiteitsvoetbal in Mississippi State en werd geselecteerd door de Indianapolis Colts 170e overall in de 2012 NFL Draft.

Vick Militello
Actrice

Vick Militello werd geboren op 17 februari 1943 in São Paulo, SP, Brazilië. Ze was een actrice, bekend van Correspondência (1996), Estúpido Cupido (1976) en O Homem do Ano (2003). Ze stierf op 28 januari 2017 in São Paulo, São Paulo, Brazilië.

Vick Beasly
Muzikant

Vick Beasley (pseudoniem van Victor Baelus) (Brasschaat, 3 juli 1939 - 2003) was een Belgische imitator van Elvis Presley. Beasley werd in 2004 opgenomen in het Guinness Book of Records als langstdoende Elvis-imitator. Hij was uiteindelijk 47 jaar lang imitator en was ereburger van Tupelo, de geboortestad van Presley.

Namen die lijken op Vick

Dick   -   Kick   -   Mick   -   Nick   -   Rick   -   Vicky   -   Vico   -   Vicq

Hoe spel ik de naam Vick?

Internationaal alfabet

 • V Valencia
 • I Italia
 • C Casablanca
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • V Valentijn
 • I Iris
 • C Celine
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • V Victor
 • I India
 • C Charlie
 • K Kilo

Zo spel je Vick met gebarentaal.

gebarentaal letter v
gebarentaal letter i
gebarentaal letter c
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Vick in braille

v
i
c
k

Zo sein je Vick in morsecode

· · · —
· ·
— · — ·
— · —

Zo sein je Vick met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter v
nautische vlag letter i
nautische vlag letter c
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Vick bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters