Maureen Kaart van Naam Maureen

Betekenis Maureen

Geliefde, Schone, Welgevormd, Druppel van de zee (van Maria), Inwoner Mauretanië (van Maurice)
Meer informatie

Geslacht

Maureen wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Maureen is Iers

Maureen is afgeleid van de naam Maria

Naamsopbouw

Maureen is een middellange naam en bestaat uit 7 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 4 klinkers (a, u, e, e) en 3 medeklinkers (m, r, n).

Populariteit van de naam Maureen

In de grafiek zie je de populariteit van de naam Maureen tussen 1996 en 2006. De naam Maureen is minder populair geworden.

 • Maureen is 10x gegeven als voornaam in 2006

Geboortekaartjes met de naam Maureen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Maureen is een vrouwelijke voornaam. In het Gaelic is het Máirín, een huisdierenvorm van Máire (de Ierse verwant van Maria), die is afgeleid van het Hebreeuwse Miriam. De naam Maria is 1 van de meest gegeven namen ter wereld. Ook in Nederland is de naam eeuwenlang zeer populair geweest bij ouders. En de betekenis van Maria is veel besproken... Er zijn wel meer dan 60 verklaringen van de naam. De meest voorkomende verklaringen zijn: Maria is van oorsprong Egyptische naam, die ‘welgevormd’, ‘schoon’; door (de Oud-Egyptische) god (Amon) bemind betekende. Hiëronymus († 420) veronderstelt dat Maria: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee, verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘sterre der zee’ of ‘verhevene (over de zee) betekent. Verder lees je bij veel namen dat Maria van oorsprong Hebreeuws is: dan houdt het verband met ‘bitter’ of met ‘weerspannigheid’. Die laatste lijkt ons minder waarschijnlijk, omdat nagenoeg alle naam betekenissen een positieve insteek hebben. De naam Maureen wordt soms ook beschouwd als overeenkomend met de mannelijke voornaam Maurice. De betekenis is dan Moor, Afkomstig uit Mauretanië. Hoe dan ook, Maureen is een echte Ierse naam. Bijna net zo populair onder de Ieren in Boston als bij die in Bray, was Maureen ooit een van de meest prominente Ierse namen voor meisjes in de VS. De naam is ook het vaakst gegeven door ouders in de VS. Dan in Frankrijk, en daarna in Ierland. In Nederland en België heeft de naam Maureen meerdere oplevingen gehad. Van 2000 tot 2010 is de naam weer zeer populair geweest bij ouders in Nederland. De laatste jaren neemt de populariteit weer af. Bekende dragers van de naam zijn onder meer actrice Maureen McCormick en . In Vlaanderen kennen we presentatrice Maureen Louys, in Nederland schrijfster en actrice Maureen du Toit.

Beroemdheden met de naam Maureen

Maureen du Toit
Schrijfster

Maureen du Toit, is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster en presentatrice. Du Toit werd geboren in Lesotho in Afrika. Ze werd geadopteerd door een Nederlands gezin toen ze een jaar oud was, waarna ze op haar vierde definitief naar Nederland vertrok.

Maureen Louys
Presentatrice

Maureen Louys is een Belgische presentatrice. Ze werkt sinds 2001 bij de openbare omroep RTBF. Ze presenteerde in 2003 "Tu passes quand tu veux" met David Antoine. Daarna verving ze Corinne Boulangier als presentatrice van "Génies en herbe", eerst met Thomas Van Hamme, daarna met Jonathan Bradfer.

Maureen Tucker (Moe Tucker)
Muzikante

Maureen Ann Tucker is een Amerikaans muzikante. Ze is vooral bekend als de minimalistische drummer van The Velvet Underground en wordt gezien als een van de eerste vrouwelijke drummers in de rockmuziek.

Maureen McCormick
Actrice

Maureen Denise McCormick is een Amerikaans filmactrice. Toen ze zeven jaar oud was kreeg ze haar eerste rol in een toneelstuk. Daarna kreeg ze verschillende rollen aangeboden in tv-commercials. Ook was Maureen te zien in verschillende televisieseries zoals Bewitched en The Brady Bunch.

Boeken met de naam Maureen

Maureen Fry and the Angel of the North
Auteur: Rachel Joyce

Tien jaar geleden begon Harold Fry aan zijn epische reis te voet om een ​​vriend te redden. Maar daar stopt het verhaal niet. Nu moet zijn vrouw, Maureen, haar eigen pelgrimstocht maken. Maureen Fry heeft zich gevestigd in het rustige leven dat ze nu deelt met haar man Harold na zijn iconische wandeling door Engeland. Nu, tien jaar later, verstoort een onverwacht bericht uit het noorden haar evenwicht weer, en deze keer is het de beurt aan Maureen om haar eigen reis te maken. Maar Maureen is niet zoals Harold. Ze worstelt om zich te binden met vreemden en het landschap dat ze doorkruist is radicaal veranderd. Ze heeft weinig idee van wat ze aan het eind van de weg aantreft. Het enige wat ze weet is dat ze er moet komen. Maureen Fry en de engel van het noorden is een diep gevoelde, lyrische en krachtige roman, vol warmte en vriendelijkheid, over liefde, verlies en hoe we in het reine komen met het verleden om onszelf en ons leven een beetje beter te begrijpen. Hoewel het op zichzelf staat, is het ook de prachtig ontroerende finale van een trilogie die begon met de fenomenale bestseller De onwaarschijnlijke bedevaart van Harold Fry en werd voortgezet met Het liefdeslied van Miss Queenie Hennessy.

Namen die lijken op Maureen

  -   Maren   -   Marin   -   Marina

Artikelen over de naam Maureen

Hoe spel ik de naam Maureen?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • U Uppsala
 • R Roma
 • E Edison
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • U Ursula
 • R Ruben
 • E Eva
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • U Uniform
 • R Romeo
 • E Echo
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Maureen met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter u
gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Maureen in braille

m
a
u
r
e
e
n

Zo sein je Maureen in morsecode

— —
· —
· · —
· — ·
·
·
— ·

Zo sein je Maureen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter u
nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Maureen bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een M

Top 10 meisjesnamen met 7 letters