Unisex namen met een U

Unisex naam met een U

Een kindje in aantocht? Dat is natuurlijk het moment waar je al maanden of jaren naar uit aan het kijken bent. Voor de geboorte is er echter eerst nog de stress voor het kiezen van een naam. Weet je nog niet of het een jongen of een meisje gaat worden, maar wil je wel al de perfecte naam kiezen? Dan zijn unisex namen met een U misschien wel wat je zoekt.

De letter U

De letter U is de 21ste letter uit het moderne alfabet en is boven alles een zeer formele letter. Zo werd de U in den beginne uitsluitend als hoofdletter gebruikt en brak die pas in de 16de eeuw door als kleine letter. Daarenboven is het de enige letter uit het alfabet dat ook een woord vormt. U is de beleefdheidsvorm en is eigenlijk de afkorting van “Uwe edelheid”. Een nette, formele naam? Die begint met de U!

De U uitspreken

De letter U is een zuivere klinker en is een zeer krachtige letter. Het is een dominante klank die met zo goed als elke andere letter gecombineerd kan worden. Je spreekt hem uit met een open mond en de exacte uitspraak? Die hangt af van of je hebt gekozen voor een tweeklank met een andere klinker of voor een medeklinker. Uniek is het in elk geval wel.

Namen met de beginletter U

Namen met een U zijn zeer populair in de Arabische landen en ook de Duitsers kunnen er wat van. In Nederland zelf worden deze namen echter vrij weinig gebruikt. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is een leuke uniseks naam met de letter U te vinden. Er zijn heus wel wat opties!

Namen die beginnen met een U

  • Ulai: Ulai is een krachtige naam die geschikt is voor jongens en voor meisjes. Deze naam komt overal ter wereld voor en is aan een opmars bezig.
  • Ulf: Ulf is een Deense naam die Wolf betekent. Het is een zeer zeldzame naam, maar wel lekker kort en krachtig.
  • Urbane: Urbane is een Latijnse naam die is afgeleid van het oude Latijnse woord “van de stad”. Net zoals alle namen met een U is deze nog niet populair in Nederland. Uniek, net zoals uw kind.
  • Utah: Utah is een Amerikaanse naam die ook de naam is van de staat Utah. Het is een afgeleide van Uta en betekent gelukkig meisje van strijd.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet