Corrie Geboortekaartje naam Corrie u2

Betekenis Corrie

Hoorn, de gehoornde
Meer informatie

Geslacht

Corrie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Corrie is Nederlands

Corrie is afgeleid van de naam Cornelis

Naamsopbouw

Corrie is een middellange naam en bestaat uit 6 letters. De naam begint met de letter C en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, i, e) en 3 medeklinkers (c, r, r).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Corrie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Corrie is een mooie Nederlandse meisjesnaam. In Engelstalige landen als de hele UK en Australië is het overwegend een jongensnaam. De naam Corrie is afgeleid van de naam Cornelis. En Cornelis is een jongensnaam die dan weer is afgeleid van de naam Cornelius. En die naam heef geen duidelijke herkomst. Mogelijk is er een verband met het Latijnse ‘cornu’, wat ‘hoorn’ betekent, waarmee Cornelis dus zou staan voor ‘de gehoornde’. Dit is echter niet zeker. Wel is bekend dat het een oude, Romeinse naam is. In de christelijke wereld werd de naam bekend door de in de Bijbel genoemde officier Cornelius. Hoe dan ook, Corrie is zeker niet de enige afgeleide van Cornelis. Ook Cornelia, Cokkie, Cokky, Connie, Conny, Cor, Cora, Coreline, Corlijn, Cornelieke, Cornelien, Cornelisje, Cornelijne, Corry, Kee, Keesje, Keet, Keetje, Kornelia, Neel, Neeltje, Neely, Nel, Nele, Nelia, Nelie, Nelina, Neline, Nelke, Nella, Nellie en Nelly zijn zusjes van Corrie en afgeleid van de naam Cornelis. Bekende dragers van de naam vind je genoeg. Corrie van Gorp is een bekende actrice, Corrie van Brenk een politica, Corrie van Binsbergen een gitarist en Corrie Konings een Nederlandse zangeres. Best verrassend vind je ook bekende Corries buiten Nederland en België. Je moet dan toch wel denken aan Nederlandse voorouders... Corrie Clark is een Amerikaanse actrice en Corrie Corfield een Engelse presentator. Corris is ook een achternaam, en niet alleen in Nederland en België. Rachel Corrie is bijvoorbeeld een bekende vredesactiviste.

Beroemdheden met de naam Corrie

Corrie Winkel
Zwemster

Kornelia (Corrie) Winkel is een voormalige Nederlandse topzwemster op de rugslag, die namens Nederland eenmaal deelnam aan de Olympische Spelen, die van Tokio 1964. Winkel, lid van zwemvereniging GDZ uit haar geboorteplaats Groningen, behoorde aan het begin van de jaren zestig van de 20e eeuw tot de Europese top op de rugslag.

Corrie Clark
Actrice

Corrie Clark (December 20, 1968) is een bekende Canadese actrice. Ze speelde in meerdere series en films. En ze is onder meer bekend van de films Little Women, The Outer Limits and First Wave.

Corrie Schimmel
Zwemster

Cornelia Hendrika (Corrie) Schimmel (Bussum, 29 april 1939) is een Nederlands voormalig zwemster. Schimmel won in 1958 een gouden (4x100 meter vrije slag) en een zilveren medaille (400 meter vrije slag) op de EK zwemmen. Twee jaar later nam ze deel aan de Olympische Zomerspelen in Rome. Hier eindigde ze als zevende op de 400 meter vrije slag. Ze veroverde tussen 1957 en 1960 vijf nationale titels op de 400 meter en 1500 meter vrije slag. Daarnaast zette Schimmel tussen 1959 en 1960 tien Europese records op diverse zwemafstanden vrije slag, tussen de 200 en de 1500 meter, op haar naam.

Corrie van Brenk
Politica

Corrie van Brenk-van Barneveld (Bilthoven, 16 september 1960) is een Nederlandse politica en voormalig vakbondsbestuurder. Zij was de laatste voorzitter van de vakbond Abvakabo FNV. Van 23 maart 2017 tot en met 30 maart 2021 was zij namens 50PLUS lid van de Tweede Kamer. Sinds 3 mei 2020 was ze daar fractievoorzitter.

Corrie van Gorp
Actrice

Cornelia Elizabeth (Corrie) van Gorp (Rotterdam, 30 juni 1942 – aldaar, 22 november 2020) was een Nederlands actrice en zangeres.in een revue van André van Duin. Samen met Frans van Dusschoten en Andre van Duin vormden de drie jarenlang een populair revuegezelschap. Twee bekende typetjes die Van Duin en Van Gorp samen vertolkten, waren Meneer en mevrouw de Bok. Van Duin bezorgde Van Gorp ook een aantal carnavalhits en filmrollen. Haar grootste succesnummers waren onder meer Zo slank zijn als je dochter (1977), Alie van de wegenwacht (1980), Ik ben tamboer (1981) en Hallo Hallo (1985). Tol Hansse en Clous van Mechelen maakten met haar de elpee Corrie van Gorp (1978), met daarop onder andere de single Een Hollandse boerenmeid.

Corrie ten Boom
Verzetsstrijder

Cornelia Arnolda Johanna (Corrie) ten Boom (Amsterdam, 15 april 1892 - Placentia, 15 april 1983) was een Nederlandse evangeliste en (tijdens de Tweede Wereldoorlog) verzetsstrijdster, die met haar familie onderdak bood aan Joodse vluchtelingen. Ze werd gearresteerd maar overleefde concentratiekamp Ravensbrück.

Films met de naam Corrie

Corrie

Corrie is een korte film uit 2022 van regisseur Marieke Widlak. Het is een onderzoekende, openhartige documentaire onderzoekt hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden wanneer je partner in transitie is. Een ode aan de kracht van liefde – voor de ander en voor jezelf. Hoe kun je jezelf opnieuw uitvinden als je partner een transitie doormaakt? Dat is de taak van Corrie in deze onderzoekende, openhartige documentaire, nu haar partner Ashley de overgang maakt van man naar vrouw. Corrie voelt zich soms genegeerd omdat Ashley te veel in zichzelf opgaat. Tegelijkertijd brengt het proces hen op onverwachte momenten dichter bij elkaar, op manieren die voor de verandering misschien niet mogelijk waren. De transitie levert verrassende nieuwe inzichten op over hun relatie en over zichzelf.

Namen die lijken op Corrie

Carel   -   Carla   -   Carlo   -   Carol   -   Carrie   -   Chris   -   Cyrus

Hoe spel ik de naam Corrie?

Internationaal alfabet

 • C Casablanca
 • O Oslo
 • R Roma
 • R Roma
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • C Celine
 • O Omar
 • R Ruben
 • R Ruben
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • C Charlie
 • O Oscar
 • R Romeo
 • R Romeo
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Corrie met gebarentaal.

gebarentaal letter c
gebarentaal letter o
gebarentaal letter r
gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Corrie in braille

c
o
r
r
i
e

Zo sein je Corrie in morsecode

— · — ·
— — —
· — ·
· — ·
· ·
·

Zo sein je Corrie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter c
nautische vlag letter o
nautische vlag letter r
nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Corrie bekijken?

Top 6 unisex met 6 letters