Inez Geboortekaartje naam Inez m2

Betekenis Inez

Puur, heilig (van het Griekse 'Hagni', afgeleid van hagnos, wat 'kuis' betekent)
Meer informatie

Geslacht

Inez wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Inez is Spaans

Inez is afgeleid van de naam Agnes

Naamsopbouw

Inez is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter I en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 2 medeklinkers (n, z).

Populariteit van de naam Inez

Inez is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Inez in 2023. De naam Inez is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Inez is 19x gegeven als voornaam in 2023

Inez wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 9x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Inez

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Inez (ook Ines) is een mooie en pure naam. De naam Inez is een meisjesnaam van Engels oorsprongInez is een vrouwelijke voornaam. Het is de Engelse spelling van de Spaanse en Portugese naam Inés/Inês/Inez, de vormen van de voornaam "Agnes". De naam Inez is een variant van de oude Spaanse naam Inès. En dat is weer een variant van de naam Agnes! En Agnes is een Griekse meisjesnaam en betekent "puur, maagdelijk". Nog preciezer: Agnes is een gelatiniseerde vorm van het Griekse 'Hagni', afgeleid van hagnos, wat 'kuis' betekent. De naam werd later geassocieerd met het Latijnse agnus, wat 'lam' betekent. Bij ouders in België geniet de variant Ines de voorkeur, in Nederland de variant Inez. Bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse Inez Mulholand, de Deense actrice Inez David en de Zuid Afrikaanse wetenschapper Inez Verdoorn. In Nederland kennen we onder andere de beroemde advocaat Inez Weski en politica Inez Pijnenburg.

Beroemdheden met de naam Inez

Inez van Dullemen
Schrijfster

Inez van Dullemen (Amsterdam, 13 november 1925 – Den Haag, 24 november 2021) was een Nederlandse schrijfster van romans. Boeken van haar hand zijn onder meer Twee zusters (2012) en Een schip vol meloenen (2017).

Inez
Zangeres

Inez, geboren als Ines Atili, is een Nederlands-Marokkaanse zangeres. Het eerste nummer dat Inez opnam in de studio en in eigen beheer uitbracht was Menak Wla Meni (Van Jou, Of Van Mij). In het nummer zingt ze in het Arabisch, Frans en het Nederlands. Niet lang daarna bracht Inez eigenhandig haar tweede single My Love uit. Beide singles zijn miljoenen keren gestreamd in binnen- en buitenland.

Inez Weski
Advocate

Inez Natali Weski (Rotterdam, 1955) is een Nederlands strafpleiter.

Inez David
Actrice

Nez Bjørg David is een Deense actrice die voornamelijk in Duitse producties heeft gespeeld.

Inez Verdoorn
Wetenschapper

Inez Clare Verdoorn was een Zuid-Afrikaanse botanicus en taxonoom, bekend om haar ingrijpende herzieningen van plantenfamilies en geslachten. Ze is ook een nicht van Eugene Nielen Marais, advocaat, natuuronderzoeker, dichter en schrijver.

Inez Milholland
Activiste

Inez Boissevain-Milholland was een Amerikaanse advocate, vermaard feministe en journaliste. Zij werd geboren in New York als Inez Milholland en was deels van Ierse, deels van Schotse afkomst. Zij huwde in 1913 met de Nederlander Eugene Jan Boissevain.

Films met de naam Inez

Inez from Hollywood (1924)

Inez uit Hollywood is een Amerikaanse stomme dramafilm uit 1924 onder regie van Alfred E. Green. Het werd geproduceerd door Sam E. Rork met distributie via First National Pictures. De film is gebaseerd op het korte verhaal The Worst Woman in Hollywood van Adela Rogers St. Johns. Met Anna Q.

Inez & Doug & Kira (2019)

Inez & Doug & Kira is een film van regisseur Julia Kots uit 2019. Sinds de tweelingzuster van zijn zwangere verloofde is overleden, heeft Doug last van nachtmerries. Als haar Anonieme Alcoholisten sponsor had hij een gecompliceerde relatie met zijn schoonzuster. Geobsedeerd gaat Doug op zoek naar een antwoord op de vraag wat haar tot deze radicale stap bracht.

Namen die lijken op Inez

Ineke   -   Ines   -   Inês

Hoe spel ik de naam Inez?

Internationaal alfabet

 • I Italia
 • N New York
 • E Edison
 • Z Zürich

Nederlands alfabet

 • I Iris
 • N Naomi
 • E Eva
 • Z Zeynep

NAVO-alfabet

 • I India
 • N November
 • E Echo
 • Z Zulu

Zo spel je Inez met gebarentaal.

gebarentaal letter i
gebarentaal letter n
gebarentaal letter e
gebarentaal letter z

Zo schrijf je Inez in braille

i
n
e
z

Zo sein je Inez in morsecode

· ·
— ·
·
— · — —

Zo sein je Inez met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter i
nautische vlag letter n
nautische vlag letter e
nautische vlag letter z

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Inez bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een I

Top 10 meisjesnamen met 4 letters