Kee Geboortekaartje naam Kee u2

Betekenis Kee

De Gehoornde
Meer informatie

Geslacht

Kee wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Kee is Nederlands

Naamsopbouw

Kee is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter K en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 1 medeklinker (k).

Populariteit van de naam Kee

Kee is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Kee tussen 2014 en 2023. De naam Kee is minder populair geworden.

 • Kee is 11x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Kee maak je ook deze babynaam:
Eke

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Kee

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Kee is een meisjes en jongensnaam. In België en Nederland overwegend een meisjesnaam, in Denemarken ongeveer in 50%v van de gevallen een naam voor een dochter, en in Engelstalige landen zoals de Verenigde Staten bijna altijd een jongensnaam. Meest waarschijnlijk is Kee een verkorte versie van de naam Cornelis. De betekenis van die naam is niet zeker, hij wordt gewoonlijk in verband gebracht met Latijnse cornu 'hoorn', dus 'de gehoornde'. Kee is ook een oude achternaam uit Schotland. De voorouders van de eerste familie die de naam Kee gebruikte, leefden onder het Pictische volk van het oude Schotland. De naam Kee komt van de persoonlijke naam Aodh, een verwant van Hugh. De Gaelic vorm van de naam is meestal Mac Aoidh en in Inverness is de Gaelic vorm van de naam Kee Mac Ai. De achternaam Kee werd voor het eerst gevonden in Sutherland (Gaelic: Cataibh), een voormalig graafschap in het noorden van Schotland, nu onderdeel van het Council Area of ​​Highland, waar vroege gegevens aantonen dat Gilcrest M'Ay, de voorvader van de MacKay-familie uit Ugadale, een betaling aan de agent van Tarbert in 1326. Er wordt beweerd dat de clan afstamt van het koninklijke huis van MacBeth. Wij vinden de naam Kea een mooie variant van de naam. Bekende dragers van de naam zijn onder meer actrice Kee Huidekoper en Kee Ketelaar, activiste Kee Groot en tennister Kea Bouman.

Beroemdheden met de naam Kee

Kee Ketelaar
Actrice

Kee Ketelaar is een Nederlandse actrice. Ze speelde in meerdere series en films, waaronder in de film Wiplala (2014), Klem (2017) en Patatje Oorlog (2011).

Kea Bouman
Tennis speler

Cornelia (Kea) Tiedemann-Bouman (Almelo, 23 november 1903 – Delden, 17 november 1998) was een Nederlands tennisspeelster. Zij is nog altijd de enige Nederlandse vrouw die ooit een grandslamtoernooi won in het enkelspel. Het hoogtepunt van haar carrière was de winst in het damesenkelspel bij het Franse kampioenschap van 1927. In de finale versloeg zij Irene Peacock uit Zuid-Afrika. Zij was daarmee de eerste Nederlandse winnaar van een grandslamtoernooi, en zou de enige blijven tot Richard Krajicek in 1996 Wimbledon won.

Kee Groot
Activiste

Cornelia 'Kee' Sara Groot (Hoorn, 1868 – Rijswijk, 1934), ook wel bekend onder het alias Marijtje of Marijke, was een feministische activiste die zich begin 20e eeuw inzette voor het vrouwenkiesrecht. Tussen 1900 en haar dood in 1934 was zij onder andere als propagandiste, ledenwerver en bestuurslid betrokken bij de Vereeniging voor Vrouwenkiesrecht (VvVK).

Kee Huidekoper
Actrice

Kee Huidekoper (Den Haag, 11 september 1981) is een Nederlandse actrice, presentatrice en blogger.

Namen die lijken op Kee

Chez   -   Fee   -   Kae   -   Kai   -   Kaj   -   Kas   -   Kay   -   Kea   -   Keefer   -   Kees   -   Keet   -   Kes   -   Kess   -   Kia   -   Kik   -   Kim   -   Kit   -   Ko   -   Koa   -   Kyo   -   Lee

Hoe spel ik de naam Kee?

Internationaal alfabet

 • K Kilogramme
 • E Edison
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • K Kevin
 • E Eva
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • K Kilo
 • E Echo
 • E Echo

Zo spel je Kee met gebarentaal.

gebarentaal letter k
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Kee in braille

k
e
e

Zo sein je Kee in morsecode

— · —
·
·

Zo sein je Kee met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter k
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Kee bekijken?

Top 9 unisex met 3 letters