Drake Geboortekaartje naam Drake j2

Betekenis Drake

Draak. Mannelijke eend
Meer informatie

Geslacht

Drake wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Drake is Engels

Naamsopbouw

Drake is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter D en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, e) en 3 medeklinkers (d, r, k).

Drake wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Drake

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Drake is een mooie jongensnaam. De naam Drake is een Engelse jongensnaam en betekent onder meer "draak". Kan een kleine jongen om een ​​coolere naam vragen? Drake, een eenvoudige naam met één lettergreep wordt tegenwoordig het meest geassocieerd met de single-named rapper (echte naam: Aubrey Drake Graham). De naam komt nog niet heel veel voor in België en Nederland. De naam is verreweg het meest populair in Engelstalige landen..De naam Drake kan nog steeds worden gerekend tot de stijlvolle hedendaagse jongensnamen die beginnen met D. Deze gemakkelijk uit te spreken, rechttoe rechtaan babynaam bestaat altijd al: in de zevende eeuw was het een bijnaam voor iemand die stoer en angstaanjagend was. Als achternaam kreeg het krediet van Francis Drake, een gedurfde Engelse ontdekkingsreiziger in de 16e eeuw. Met een naam die is geworteld in avontuur, zal baby Drake klaar zijn om de wereld stormenderhand te veroveren. Andere bekende dragers van de naam zijn onder meer de Amerikaanse muzikant Drake Bell en Amerikaans acteur Drake Hogestyn. De naam Drake doet het ook goed bij zoontjes van BA-ers. Drake Gaines (geb. 2005) is de zoon van realitysterren Chip en Joanna Gaines en Drake Saul (geb. 2011) is de zoon van model Cassi Van Den Dugen en Brad Saul. De naam Drake komt ook voor als achternaam, zoals bijvoorbeeld bij de Britse muzikant Nick Drake. Verdere leuke weetjes over de naam Drake: de naam doet het ook erg goed bij regisseurs en schrijvers. Drake Bamfyl speelt het personage in "The Maid of Sker" van R. D. Blackmore. Drake Merwin is een belangrijk personage in de serie "Gone" van Michael Grant. Drake Howard is een personage in tv-serie "The Office" en Drake Parker is het hoofdpersonage in de tv-serie 'Drake and Josh', gespeeld door Drake Bell Verder kennen we nog Drake Mallard aka Darkwing Duck, het personage in de animatieserie "Darkwing Duck" en is Drake Ramoray een soap opera personage gespeeld door Joey Tribbiani op TV's "Friends". Als laatste noemen we Drake McHughpersonage in film "Kings Row" maar er zijn nog heel wat Drake's te vinden in series, videogames en boeken!. Drake is ook een stad in de VS. De Straat van Draken is de zeestraat onder Zuid Amerika en Antartica. Wordt jullie zoontje een wiskundig talent? De vergelijking van Drake is een wiskundige formule, die radioastronoom Frank Drake in 1961 opstelde. De formule schat het aantal intelligente beschavingen in het melkwegstelsel, die via radio met ons kunnen communiceren. Alle factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van intelligent leven staan in de formule.

Beroemdheden met de naam Drake

Drake (rapper)
Muzikant

Aubrey Drake Graham, kortweg Drake (Toronto, 24 oktober 1986), is een Canadees rapper, zanger, songwriter en acteur. Hij werd oorspronkelijk bekend door zijn rol als Jimmy Brooks in de televisieserie Degrassi: The Next Generation. In juni 2009 tekende Drake voor het platenlabel van Lil Wayne, Young Money Entertainment.[1] In november 2009 kondigde Lil Wayne aan dat Drakes eerste studioalbum, Thank Me Later, afgerond was. Het album werd op 15 juni 2010 uitgebracht en debuteerde op de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200.[2] Drake werkte samen met onder anderen Lil Wayne, Young Jeezy, Kanye West, Eminem en Jay-Z. Vanaf zijn eerste ep, So Far Gone, werd Drake genomineerd voor verscheidene prijzen, waaronder de Grammy Awards. Andere prijzen betreffen tweemaal een Juno Awards in 2010 voor ‘beste nieuwe artiest’.

Drake Hogestyn
Acteur

Drake Hogestyn is een Amerikaanse soapacteur. Hij is het meest bekend voor zijn rol van John Black in de soapserie Days of our Lives, die hij speelde van 1986 tot 2009. Hij was de tweede acteur die de rol van "Roman Brady" moest spelen.

Drake Bell
Muzikant

Jared Drake Bell (Santa Ana (Californië), 27 juni 1986) is een singer-songwriter en acteur uit de Verenigde Staten. Hij speelde Drake Parker in het televisieprogramma Drake & Josh. Zijn liedje I Found A Way is hier het intronummer van.

Natuurfenomenen

De Straat Drake (Spaans: Mar de Hoces -[Hoces Zee/Zee van Hoces]-) is een zeestraat tussen de zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica. Hij verbindt de Atlantische Oceaan met de Grote Oceaan en behoort grotendeels tot de Zuidelijke Oceaan. Hij is vernoemd naar de Britse zeevaarder Francis Drake. Het zeegebied werd voor de eerste maal in 1616 door Willem Cornelisz Schouten bevaren. Hij bevoer destijds de Straat Le Maire en gaf deze zijn naam. De Straat Drake is 400 zeemijlen breed en vrijwel eilandloos, wat de Antarctische circumpolaire stroom de mogelijkheid geeft, als enige zeestroming rond de hele wereld te stromen. In de straat stormt het vaak, en door hoge golven is het moeilijk begaanbaar voor schepen. Het gebied kent een rijke fauna. Walvissen, dolfijnen, en vogels zoals albatrossen of pinguïns worden aangetroffen.

Geografie met de naam Drake

Plaats (City): Drake (North Dakota)

Drake is een plaats (city) in de Amerikaanse staat North Dakota, en valt bestuurlijk gezien onder McHenry County. Drake telt ongeveer 350 inwoners.

Artikelen over de naam Drake

Hoe spel ik de naam Drake?

Internationaal alfabet

 • D Danemark
 • R Roma
 • A Amsterdam
 • K Kilogramme
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • D Daniël
 • R Ruben
 • A Ali
 • K Kevin
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • D Delta
 • R Romeo
 • A Alfa
 • K Kilo
 • E Echo

Zo spel je Drake met gebarentaal.

gebarentaal letter d
gebarentaal letter r
gebarentaal letter a
gebarentaal letter k
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Drake in braille

d
r
a
k
e

Zo sein je Drake in morsecode

— · ·
· — ·
· —
— · —
·

Zo sein je Drake met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter d
nautische vlag letter r
nautische vlag letter a
nautische vlag letter k
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Drake bekijken?

Top 10 jongensnamen met een D

Top 10 jongensnamen met 5 letters