Maloe Geboortekaartje naam Maloe u2

Betekenis Maloe

Welgevormd, Schoon, Sterre der zee (van Maria), Roemvolle strijder (van Louise), Heldere belofte (van het oude Bretonse "mach" = belofte + "lou" = briljant/helder/lichtgevend))
Meer informatie

Geslacht

Maloe wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Maloe is Frans

Naamsopbouw

Maloe is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, o, e) en 2 medeklinkers (m, l).

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Maloe

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Maloe is een meisjesnaam en jongensnaam, uniseks dus! De naam wordt het meest gegeven door ouders in Frankrijk, en in 8 van de 10 keer is het een naam voor een dochtertje. In Canada liggen de verhoudingen ongeveer hetzelde. Hetzelfde geldt voor de spellingsvariant Maloé. In België en Nederland is Maloe eigenlijk altijd de naam voor een dochter. De naam Maloe is allereerst ontstaan uit een samentrekking uit Marie-Louise, en vervolgens verhollands door oe te gebruiken. De variant met ou (Malou) bestaat ook en wordt vaker gekozen door ouders. In de loop der tijden is er veel over de betekenis van de naam Marie/Maria gespeculeerd. En er zijn meerdere verklaringen. Maria kan van oorsprong een Egyptische naam zijn. De betekenis is dan : ‘welgevormd’, ‘schoon’; door (de Oud-Egyptische) god (Ammon) bemind. Hiëronymus († 420; feest 30 september) schreef een boek over de betekenis van bijbelse namen. Hij veronderstelt: ‘stilla maris’ = ‘druppel van de zee, stilaan verbasterd tot ‘stella maris’ = ‘sterre der zee’. Ook is geopperd ‘verhevene (over de zee)’. Een derde verklaring kan worden gevonden in het Hebreeuws. (wat gezien de resultaten niet voor de hand ligt): dan houdt de naam verband met ‘bitter’ of met ‘weerspannigheid’. 2 Louise is de Franse variant van Ludovica, de vrouwelijke vorm van Lodewijk = 'roemvolle strijder' (volgens Germaans: 'ludo-' = beroemd; vgl. ons woord 'luid'; 'vic-' = 'strijd'). De Fransen zelf zeggen dat Maloe een naam van Bretonse oorsprong is, afgeleid van de naam Malo en dat Maloe (en varianten Maloé en Maloë ) "heldere belofte" betekent ((van het oude Bretonse "mach" = belofte + "lou" = briljant/helder/lichtgevend)). De Heilige van Maloe in Frankrijk is Malo d'Aleth, de feestdag daarom 15 november. Maloe is dus een naam waar genoeg over te vertellen valt, en toch behoorlijk uniek! Maloe komt ook voor als achternaam, met name in de Oekraïne.

Beroemdheden met de naam Maloe

Maloe DeCorte
Atlete

Maloe DeCorte (1993) is een Belgische atlete. Alhoewel het niet haar specialisten afstand is, liep ze de Marathon van Rotterdam in 2023 in een tijd van 3:04:07.

Maloe Korte
Acteur

Maloe Korte is een bekende Hockeyspeelster van Voordaan. Maloe is de grote zus van Pelle Korte, de legendarische speler van B3 onder 16, gecoached door de gerenomeerde en ervaren hockey legende Klaas Korte. Samen met Yfke en Ties ging ze op wereldreis en belandde a la The Hangover met tatoots in Bangkok. Binnenkort hoopt Maloe weer gelaserd en zonder tatoo in Groenekan op de velden te staan.

Geografie met de naam Maloe

Atollen: The Maloelapp Atoll

Het Maloelap-atol is een koraalatol van 71 eilanden in de Stille Oceaan en vormt een wetgevend district van de Ratak-keten van de Marshalleilanden. Het landoppervlak is slechts 9,8 vierkante kilometer (3,8 vierkante mijl), maar dat omsluit een lagune van 972 vierkante kilometer. Het ligt 18 kilometer ten noorden van het atol van Aur. De bevolking van de eilanden van het atol telt ongeveer 700 mensen.

Zeestraat: Maloe More

Maloe More (Russisch: Малое Море; in het Engels letterlijk de Kleine Zee) is een zeestraat in het Baikalmeer, Rusland. De zeestraat is ongeveer 70 km lang en 5 – 16 km breed. De maximale diepte is 210 m in het noordelijke deel waar de zeestraat uitkomt op het open Baikal. De wateren van Maloe More worden in de zomer verwarmd tot 20-25 graden Celsius. Maloe More is rijk aan vis. Het wordt bewoond door steur, golomyanka, Baikal omul, vlagzalm, witvis, baars en snoek. De eilanden Ogoy, Zamogoy, Izhilhey, Oltrec en Khibin bevinden zich in de Maloe More. De rivieren Sarma, Kurma, enz. monden uit in deze 'Kleine Zee'. De zeestraat is het resultaat van miljoenen jaren van tektonische beweging, resulterend in de uitholling van het kanaal tussen het land en het blok steen dat het Olkhon-eiland vormt.

Dorp: Maloe Krutoe

Maloe Krutoe ( Rus : Малое Крутое ) is een dorp in het Shakhovskoy-district van de oblast Moskou , Rusland , gelegen in het uiterste westen van de oblast, 170 kilometer ten westen van Moskou. De rivieren Ruza en Inoch ontspringen in de buurt. Maloe Krutoe telt ongeveer 250 inwoners.

Organisaties met de naam Maloe

Bar Cafe: Maloe Melo

Maloe Melo is de oudste rock 'n roll/bluesbar van Amsterdam. Gelegen in de oudste wijk in het hart van de stad, de Jordaan, heeft deze Rockende Maloe plek 7 dagen per week livemuziek.

Luchtvaartmaatschappij.: Krylo-Maloe Airlines

Krylo Aviakompania of Wing Airline is een Russische luchtvaartmaatschappij met haar thuisbasis in Moskou. Krylo Aviakompania is opgericht in 1990 onder de naam Krylo-Maloe Aviatsonno Transportnoe Predpriatie.In 1995 werd de huidige naam ingevoerd.

Namen die lijken op Maloe

Maël   -   Mael   -   Malak   -   Malik   -   Malin   -   Malou   -   Malti   -   Malu   -   Melek   -   Melia   -   Melle   -   Mels   -   Mil   -   Mila   -   Milan   -   Milas   -   Miles   -   Miley   -   Milly   -   Milo   -   Milou   -   Myla   -   Mylan   -   Mylo

Naamdag van Maloe

15 november

Hoe spel ik de naam Maloe?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • O Oslo
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • O Omar
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • L Lima
 • O Oscar
 • E Echo

Zo spel je Maloe met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter o
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Maloe in braille

m
a
l
o
e

Zo sein je Maloe in morsecode

— —
· —
· — · ·
— — —
·

Zo sein je Maloe met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter o
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Maloe bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 20 unisex met 5 letters