Romée Geboortekaartje naam Romée m2

Betekenis Romée

Beroemde Man, Romein
Meer informatie

Geslacht

Romée wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Romée is Latijn

Naamsopbouw

Romée is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 3 klinkers (o, e, e) en 2 medeklinkers (r, m).

Populariteit van de naam Romée

Romée is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Romée tussen 1999 en 2023. De naam Romée is in 2023 in populariteit gestegen.

 • Romée is 251x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 11x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Romée

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Romée is een populaire meisjesnaam. Samen met Romee en Romy is het een superpopulaire naam, want deze namen staan alle 3 in de top 10 meisjesnamen met die beginnen met een R! De naam Romée is meest waarschijnlijk afgeleid van Romanus. Romanus stamt van het Latijn en betekent ‘Romein’ (Grieks Romaios). De Italiaanse variant is Romeo. Vooral kinderen van Romeinen die buiten Italië woonden, kregen deze naam van hun trotse ouders. Mogelijk is Romanus ook afgeleid van de Germaanse naam Rodman. Rod betekent ‘roem’ en man heeft dezelfde betekenis: man. De hele naam betekent dan ‘Beroemde man’. De naam Romée komt eigenlijk alleen voor in Nederland en België. De naam Romee komt ook voor in Frankrijk, en wordt dan ongeveer net zo vaak aan meisjes als aan jongens gegeven. Er bestaan veel spellingvarianten in Nederland en België, waaronder Romee , Romeé , Romèe en Roméé. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Romee Klijn (model) en Romée van de Lavoir (voetballer). Romée Tanesy is een hoofdpersonage in de Vlaamse serie Twee zomers.

Beroemdheden met de naam Romée

Romée Tanesy
Personage

Het personage Romée Tanesy uit Twee Zomers wordt gespeeld door An Miller en Marieke Anthoni. Romée Tanesy (49) is een wiskundig genie. Ze is doelgericht, hyperintelligent en lijkt op het eerste gezicht alles te kunnen. In Peter (Tom Vermeir) vond ze ooit een kameraad, schijnbaar onvoorwaardelijke liefde en heel veel steun naast het razend drukke leven dat ze leidt. Na een leven lang hard studeren en werken wil Romée nu eindelijk wat gaan genieten. Haar bedrijf wordt opgekocht door Google, maar de due diligence duurt bijna een jaar. Romée moet leren omgaan met iets dat ze niet goed kent: rust en tijd. Het doet haar beseffen wat ze mist: de vreugde van een kind. En dan is er Peter nog…

Romée van de Lavoir
Voetbalster

Romeé van de Lavoir (22 december 2002) is een voetbalspeelster uit Nederland.[1] Ze speelt voor Feyenoord in de Vrouwen Eredivisie. Van de Lavoir begon met voetballen bij XerxesDZB en speelde vanaf het seizoen 2017/18 in de jeugdopleiding van Feyenoord. Sinds het seizoen 2021/22 is ze basisspeelster voor het eerste vrouwenelftal van Feyenoord in de eredivisie.

Romée Leuchter
Voetbalster

Romée Leuchter (Heerlen, 12 januari 2001) is een Nederlands voetbalspeelster. Zij speelde bij CTO Zuid en tekende in 2019 een tweejarig contract bij PSV.[4] In 2021 maakte de speelster de overstap naar Ajax.

Romee Strijd
Model

Romee Strijd (Zoetermeer, 19 juli 1995) is een Nederlands model. Strijd heeft onder andere modellenwerk gedaan voor Badgley Mischka, Burberry, Calvin Klein, Christopher Kane, DKNY, Donna Karan, Louis Vuitton, Michael Kors, Victoria's Secret, Yves Saint Laurent, Alexander McQueen, Balmain, Céline, EDUN, Giambattista Valli, Hussein Chalayan, Jil Sander, Jill Stuart, Kenzo, Marchesa, Nina Ricci, Peter Som, Phillip Lim, Prabal Gurung, Prada, Rag & Bone, Rochas, Roland Mouret en Vera Wang. Sinds april 2015 mag Strijd zich een Victoria's Secret Angel noemen.

Boeken met de naam Romée

Romee zoekt kleuren
Auteur:

Romee zoekt kleuren is een leuk kinderboek. Romee is in de tuin. Samen met de kleine lieve poes gaat ze op onderzoek uit. Terwijl ze zich vermaakt met leuke activiteiten, zoals zwemmen en vliegeren, leert Romee allemaal mooie nieuwe kleuren kennen.

Namen die lijken op Romée

Lomée   -   Rima   -   Romy   -   Rumer   -   Rumi

Hoe spel ik de naam Romée?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • O Oslo
 • M Madagaskar
 • E Edison
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • O Omar
 • M Mila
 • E Eva
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • O Oscar
 • M Mike
 • E Echo
 • E Echo

Zo spel je Romée met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter o
gebarentaal letter m
gebarentaal letter e
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Romée in braille

r
o
m
e
e

Zo sein je Romée in morsecode

· — ·
— — —
— —
·
·

Zo sein je Romée met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter o
nautische vlag letter m
nautische vlag letter e
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Romee bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een R

Top 10 meisjesnamen met 5 letters