Liv

Betekenis Liv

Beschermer, Leven Meer informatie

Geslacht

Liv wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Liv is Scandinavisch

Naamsopbouw

Liv is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (l, v).

Populariteit van de naam Liv

Liv is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2020. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Liv tussen 2004 en 2020. De naam Liv is in 2020 in populariteit gestegen.

  • Liv is 508x gegeven als voornaam in 2020

Geboortekaartjes met de naam Liv

Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

Toelichting herkomst en betekenis

De Scandinavische naam Liv wordt steeds bekender in Nederland, en was al eerder bekend bij ouders in Engelstalige landen. Het is mogelijk afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Liv betekent ‘beschermer’ en is daarmee een stoere naam. De herkomst kan ook in Engeland liggen. In het Engels wordt Liv ook wel als afkorting van Olivia gebruikt. Dit komt van het Latijnse woord ‘olivarius’ dat ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’ betekent. De olijftak is het symbool van de vrede. Ook de olijfboom symboliseert periodes van rust en vrede. Een aantal varianten van de naam Liv die mogelijk zijn (ook i andere talen). Varianten van Liv die in het Engels worden gebruikt, zijn Leev, Livea, Livee, Livi, Livie, Livija, Liviya, Livvie, Livvy, Livy, Livya, Lyv en Lyvia. Een variant van de naam in andere talen is Live (Scandinavië). De naam Liv is nog steeds zeer populair in Noorwegen, en ook in de andere Scandinavische landen zoals Zweden en Denemarken. Wij zijn bij babynamen.nl dat er steeds vaker door aanstaande ouders op Liv wordt gezocht. Veel mensen kennen de naam van de actrice Liv Tyler die speelde in de Lord of the Rings triologie.

Beroemdheden met de naam Liv

Liv Lisa Fries
Actrice
Liv Ullmann
Actrice
Liv Tyler
Actrice

Namen die lijken op Liv

  -   Lia   -   Lian   -   Lien   -   Lily   -   Lina   -   Linn   -   Lio   -   Lis   -   Lisa   -   Lise   -   Liva   -   Livi   -   Livia   -   Liviya   -   Liya   -   Liz   -   Liza   -   Lize   -   Lizz   -   Lova   -   Riv   -   Siv

Hoe spel ik de naam Liv?

Internationaal alfabet

  • L Liverpool
  • I Italia
  • V Valencia

Nederlands alfabet

  • L Lodewijk
  • I Izak
  • V Victor

NAVO-alfabet

  • L Lima
  • I India
  • V Victor

Zo spel je Liv met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v

Zo schrijf je Liv in braille

l
i
v

Zo sein je Liv in morsecode

· — · ·
· ·
· · · —

Zo sein je Liv met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Liv bekijken?