Liv Geboortekaartje naam Liv m2

Betekenis Liv

Beschermer, Leven
Meer informatie

Geslacht

Liv wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Liv is Scandinavisch

Naamsopbouw

Liv is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter L en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 2 medeklinkers (l, v).

Populariteit van de naam Liv

Liv is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Liv tussen 2004 en 2023. De naam Liv is minder populair geworden.

 • Liv is 425x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 21x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Liv

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De Scandinavische naam Liv wordt steeds bekender in Nederland, en was al eerder bekend bij ouders in Engelstalige landen. Het is mogelijk afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Liv betekent ‘beschermer’ en is daarmee een stoere naam. De herkomst kan ook in Engeland liggen. In het Engels wordt Liv ook wel als afkorting van Olivia gebruikt. Dit komt van het Latijnse woord ‘olivarius’ dat ‘olijfboom’ of ‘olijfboomplanter’ betekent. De olijftak is het symbool van de vrede. Ook de olijfboom symboliseert periodes van rust en vrede. Een aantal varianten van de naam Liv die mogelijk zijn (ook in andere talen). Varianten van Liv die in het Engels worden gebruikt, zijn Leev, Livea, Livee, Livi, Livie, Livija, Liviya, Livvie, Livvy, Livy, Livya, Lyv en Lyvia. Een variant van de naam in andere talen is Live (Scandinavië). De naam Liv is nog steeds zeer populair in Noorwegen, en ook in de andere Scandinavische landen zoals Zweden en Denemarken. Wij zien bij babynamen.nl dat er steeds vaker door aanstaande ouders op Liv wordt gezocht. Veel mensen kennen de naam van de actrice Liv Tyler die speelde in de Lord of the Rings triologie.

Beroemdheden met de naam Liv

Liv Bernhoft Osa
Actrice

'Liv Bernhoft Osa' (Voss, 3 maart 1957) is een Noors actrice. Voor haar rol van Mrs. Fåttnok in het toneelstuk Uskyld werd ze in 2011 bekroond met de Heddaprisen voor beste vrouwelijke bijrol. In 2016 ontving ze de Amandaprisen voor beste actrice voor haar rol in de film Pyromanen.

Liv Lisa Fries
Actrice

Liv Lisa Fries (Berlijn, 31 oktober 1990) is een Duitse actrice . Fries startte als tiener met acteerlessen en was te zien in verschillende televisieseries. Onder andere in Duitse politieseries als Soko Köln, Kommissar Stolberg en Bella Block.

Liv Ullmann
Actrice

Liv Johanne Ullmann (Tokio, 16 december 1938) is een Noors film- en toneelactrice, filmregisseur en schrijfster. Ze was een internationale filmster en icoon van de jaren zeventig. Ullmann speelde de hoofdrol in negen films van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman, en kreeg ook een dochter met hem, de schrijfster Linn Ullmann.

Liv Tyler
Actrice

Liv Rundgren Tyler (New York, 1 juli 1977) is een Amerikaanse actrice, die vooral bekend is van haar rol in Armageddon en de Lord of the Rings-trilogie. Tyler is een dochter van Steven Tyler, de zanger van Aerosmith, en Bebe Buell, een model. Liv Tyler is ook de halfzus van het model Mia Tyler. Ze is vernoemd naar de actrice Liv Ullmann.

Films met de naam Liv

Liv en Ingmar

Liv en Ingmar is een Noorse film onder regie van Dheeraj Akolkar. Met in de hoofdrollen Liv Ullmann, Ingmar Bergman en Samuel Fröler. Een liefdevolle, maar niet minder waarheidsgetrouwe hommage aan twee verstrengelde levens, die van actrice Liv Ullmann en regisseur Ingmar Bergman gedurende hun 42 jaren en 12 films durende relatie. Het wordt volledig vanuit het gezichtspunt van Ullmann verteld door middel van een interview met haar. Daarbij komen beelden uit Bergmans films, beelden van achter de schermen bij het maken van zijn films, filmstills, passages uit Ullmanns boek 'Changing' en Ingmars persoonlijke brieven aan Ullmann aan bod.

Liv (2006)

Liv is een film van regiseur Heidi Maria Faisst. Twinkle Twinkle Little Star is een kamerspel dat zich afspeelt rond Kerstmis, waarbij Liv, haar broer en moeder samen Kerstmis gaan vieren. De vader heeft onlangs het gezin verlaten en de 14-jarige Liv kan niet accepteren dat kerst niet is wat het geweest is. Liv doet haar best om zowel familie als Kerstmis bij elkaar te houden, maar wanneer haar moeder een jonge collega uitnodigt om Kerstmis met hen te vieren, ontstaat er een strijd tussen Liv en haar moeder...

Namen die lijken op Liv

  -   Lia   -   Lian   -   Lien   -   Lila   -   Lilo   -   Lily   -   Lina   -   Line   -   Linn   -   Lio   -   Lis   -   Lisa   -   Lise   -   Liva   -   Livi   -   Livia   -   Liviya   -   Liya   -   Liz   -   Liza   -   Lize   -   Lizz   -   Lova   -   Lovi   -   Riv   -   Siv

Hoe spel ik de naam Liv?

Internationaal alfabet

 • L Liverpool
 • I Italia
 • V Valencia

Nederlands alfabet

 • L Lorenzo
 • I Iris
 • V Valentijn

NAVO-alfabet

 • L Lima
 • I India
 • V Victor

Zo spel je Liv met gebarentaal.

gebarentaal letter l
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v

Zo schrijf je Liv in braille

l
i
v

Zo sein je Liv in morsecode

· — · ·
· ·
· · · —

Zo sein je Liv met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter l
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Liv bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een L

Top 10 meisjesnamen met 3 letters