Mako Geboortekaartje naam Mako u2

Betekenis Mako

Dankbaar, oprecht (uit Japans), Haai (uit Maori)
Meer informatie

Geslacht

Mako wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Mako is Japans

Naamsopbouw

Mako is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 2 medeklinkers (m, k).

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mako

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Mako is zowel een jongensnaam als een meisjesnaam en betekent "oprechtheid". In bijna alle landen kom je de naam tegen bij meisjes en jongens. Hoewel deze eenvoudige, aantrekkelijke naam in Japan voor beide geslachten werkt, is hij vooral bekend als de naam van de prinses die ervoor koos de koninklijke familie te verlaten om met een gewone man te trouwen. Als jongensnaam kan het een korte vorm van Makato zijn. Mako betekent ook "haai" in het Maori en is de naam van twee haaiensoorten. Mako is ook een achtbaan in SeaWorld Orlando, en Mako is een Japans district.

Beroemdheden met de naam Mako

Mako (DJ)
DJ

Alex Seaver, beter bekend onder zijn artiestennaam Mako, is een Amerikaanse diskjockey uit Los Angeles. Oorspronkelijk is Mako tot 2017 een duo geweest met producer Logan Light. Mako is bekend geworden door het nummer Beam dat geremixed is door de Nederlandse dj Dannic.

Mako Komuro
Prinses

Mako Komuro (Japans: 小室 眞子, Komuro Mako, voorheen prinses Mako van Akishino, Japans: 眞子内親王, Mako Naishinnō; Tokio, 23 oktober 1991) is het eerste kind en de oudste dochter van prins Akishino en prinses Kiko. Ze is het oudste kleinkind van voormalig keizer Akihito en keizerin Michiko van Japan.

Mako Iwamatsu
Acteur

Mako Iwamatsu (Japans:マコ 岩松) (Kobe, 10 december 1933 – Somis, 21 juli 2006) was een Japans-Amerikaanse acteur. Hij werd geboren als Makoto Iwamatsu (岩松 信, Iwamatsu Makoto). In veel van zijn rollen wordt hij gewoon gecrediteerd als Mako. Hij is bekend door zijn rol als Akiro the Wizard in zowel Conan the Barbarian en Conan the Destroyer en zijn stemrollen als Aku van Samurai Jack, Splinter van TMNT en Iroh van Avatar: The Last Airbender.

Films met de naam Mako

Mako: Island of Secrets

Mako: Island of Secrets, internationaal bekend als Mako Mermaids: An H2O Adventure, is een Australische televisiereeks voor kinderen en tieners. Het is een spin-off van de reeks H2O: Just Add Water. De serie verscheen voor het eerst op het Australische 'Network Ten' en later op 'Eleven'. Het themalied I Just Wanna Be wordt door Chantelle Defina en Jack Dacy gezongen. De serie wordt geproduceerd door Jonathan M. Shiff in associatie met 'Network Ten' en 'Nickelodeon'.

Natuurfenomenen

Makreelhaai of Mako(haai) (Isurus) is een geslacht van haaien en bevat twee soorten:1 Isurus oxyrinchus (Kortvinmakreelhaai en 2 Isurus paucus (Langvinmakreelhaai).

Geografie met de naam Mako

Stad: Makó

Makó (Roemeens: Macău) is een stad in Csongrád-Csanád, in het zuidoosten van Hongarije en telt circa 25.000 inwoners. De stad ligt ten oosten van Szeged aan de Maros, dicht bij de Roemeense en Servische grens. Makó is vooral bekend als centrum van de uienteelt en als geboorteplaats van de krantenmagnaat Joseph Pulitzer.

Organisaties met de naam Mako

Machinebouw bedrijf: Mako

Mako is een jonge en dynamische organisatie met bijna 50 jaar ervaring in zowel de machine- en speciaalmachinebouw als constructie-werkzaamheden.

Namen die lijken op Mako

Maik   -   Mark   -   Micha   -   Michi   -   Mik   -   Mika   -   Mike   -   Miki

Hoe spel ik de naam Mako?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • K Kilogramme
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • K Kevin
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • K Kilo
 • O Oscar

Zo spel je Mako met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter k
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Mako in braille

m
a
k
o

Zo sein je Mako in morsecode

— —
· —
— · —
— — —

Zo sein je Mako met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter k
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mako bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 17 unisex met 4 letters