River Geboortekaartje naam River u2

Betekenis River

Rivier
Meer informatie

Geslacht

River wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van River is Engels

Naamsopbouw

River is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 2 klinkers (i, e) en 3 medeklinkers (r, v, r).

Populariteit van de naam River

River is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam River tussen 2018 en 2023. De naam River is in 2023 in populariteit gestegen.

 • River is 32x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam River

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

River is een mooie en hippe naam voor jongens en meisjes. River is in de meeste landen iets vaker een jongensnaam, en in Engeland kiezen ouders al in de helft van de gevallen de naam voor een meisje. De naam River deelt het rustige gevoel van alle waternamen. Meest bekende drager van de naam is waarschijnlijk de acteur River Phoenix. De naam is ook populair bij kinderen van BA-ers (Bekende Amerikanen). Keri Russell en de Taylor Hansons hebben allebei zonen genaamd River, Natasha Henstridge gebruikte het als de middelste naam van haar zoon Tristan, en Jason Schwartzman meervoud voor dochter Marlowe Rivers. Jamie Oliver noemde zijn zoontje River Rocket Blue Dallas Oliver. De naam River is ook populair bij regisseurs en schrijvers. 'River' is een spannende serie uit 2015 van de BBC, River Song is een hoofdpersoon in de serie Doctor Who, en River Ripple is het hoofdpersonage in de Warrior boeken van Eric Hunter.

Beroemdheden met de naam River

River George
Actrice

River George werd geboren op 18 juli 1987 in Thorpe Bay, Essex, Engeland. Ze speelt in meerdere series en films. Ze is bekend van de films Dream Team, Breaking Apart en ITN World News.

River Song
Personage

River Song is een fictief personage gecreëerd door Steven Moffat en gespeeld door Alex Kingston in de Britse sciencefictionserie Doctor Who.

River Mattews
Zanger

River Matthews is een Engelse singer / songwriter uit Woking, Surrey, Engeland. Hij is getekend bij het label ‘Catherine Records’ van songwriter / producer Jamie Scott in samenwerking met Nettwerk Music Group.

River Phoenix
Acteur

River Phoenix, geboren als River Jude Bottom[1] (Metolius (Oregon), 23 augustus 1970 – Hollywood (Californië), 31 oktober 1993), was een Amerikaans filmacteur. Hij speelde in 1988 in de film Running on Empty. Hiervoor werd hij genomineerd voor een Oscar op 17-jarige leeftijd. In 1989 was hij in het begin van Indiana Jones and the Last Crusade te zien als Indiana Jones als tiener. Vlak daarna ontmoette hij Keanu Reeves. In 1991 speelde hij met hem in de film My Own Private Idaho, geregisseerd door Gus Van Sant. Hij bleef, ook na de film, bevriend met Van Sant en Reeves. Voor zijn rol als de homoseksuele Mike Waters kreeg River verscheidene prijzen.

Muziek met de naam River

Mouth of the River
Artiest: Twenty One Pilots

Mouth of the River is een song van de band Twenty One Pilots. Zanger Dan Reynolds gebruikt tijdens dit nummer de analogie van de rivier die de zee ontmoet, om de nieuwe reis die hij maakt te beschrijven.

Films met de naam River

River (2015)

River is een zesdelige Britse televisieserie, gemaakt en geschreven door Abi Morgan met in de hoofdrollen Stellan Skarsgård en Nicola Walker. De première was op BBC One op 13 oktober 2015, internationaal werd de serie op Netflix gelanceerd op 18 november 2015.[1] De serie gebruikte het nummer I love to love (but my baby loves to dance) aan het begin van de eerste aflevering en aan het eind van de laatste aflevering.

Namen die lijken op River

Rivera   -   Rover

Hoe spel ik de naam River?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • I Italia
 • V Valencia
 • E Edison
 • R Roma

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • I Iris
 • V Valentijn
 • E Eva
 • R Ruben

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • I India
 • V Victor
 • E Echo
 • R Romeo

Zo spel je River met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter i
gebarentaal letter v
gebarentaal letter e
gebarentaal letter r

Zo schrijf je River in braille

r
i
v
e
r

Zo sein je River in morsecode

· — ·
· ·
· · · —
·
· — ·

Zo sein je River met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter i
nautische vlag letter v
nautische vlag letter e
nautische vlag letter r

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam River bekijken?

Top 4 unisex met een R

Top 20 unisex met 5 letters