Nils Kaart van Naam Nils

Wil je alles weten over de naam Nils? Vind antwoord op vragen als: Wat is de betekenis van Nils? Wat is de oorsprong van de naam Nils? En hoe populair is de naam Nils eigenlijk? Verder vind je ook leuke weetjes over Nils, zoals welke beroemde mensen de naam ook dragen en hoe je de naam Nils in gebarentaal 'zegt'. Veel plezier!

Betekenis Nils

Overwinnaar Met/van Het Volk
Meer informatie

Geslacht

Nils wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Nils is Scandinavisch

Nils is afgeleid van de naam Nicolaas

Naamsopbouw

Nils is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter N en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (n, l, s).

Populariteit van de naam Nils

Nils is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2020. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Nils tussen 1998 en 2020. De naam Nils is in 2020 in populariteit gestegen.

 • Nils is 35x gegeven als voornaam in 2020

Geboortekaartjes met de naam Nils

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Nils is een echte Scandinavische jongensnaam. Zoals Lars, Sven en Mats, een rechttoe rechtaan Scandinavische naam. De naam Nils is, zoals vele namen, afgeleid van de naam Nicolaas, en betekent daarom "volk van de overwinning" of 'overwinnaar van t volk. De naam is afgeleid van het Latijnse Nicolaus (vgl. Nicolaas). Oorspronkelijk gaat de naam terug op het Griekse Nikelaos, een samenstelling van νἰκη (nikè) en λαός (laos), die zoveel betekent als "overwinnaar van het volk". Andere afgeleide namen van Nicolaas zijn bijvoorbeeld Niels, Nico, Nick, Klaas en Klaus. Nils Liedholm is een beroemde Zweedse voetballer, en Nils Lofgren 1 van de beste gitaristen ter wereld. De achternaam Nilsson of de verengelste Nelson is afgeleid van Nils.

Beroemdheden met de naam Nils

Nils Lofgren
Muzikant

Nils Lofgren is een Amerikaans rockmuzikant, multi-instrumentalist, zanger en songwriter. In 1984 werd Nils lid van Bruce Springsteens E Street Band, als vervanger van Steven Van Zandt. Ook werkte hij als begeleidingsmuzikant van andere popsterren, zoals Springsteens vrouw Patti Scialfa, Ringo Starr's All Starr Band, opnieuw Neil Young en later ook weer Springsteen. Lofgren werd in 2014 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame als lid van de E Street Band.

Nils Liedholm
Voetballer

Nils Liedholm was een Zweedse voetballer, spelend als spits. Hij is met name bekend als een van het befaamde Zweedse trio "Gre-No-Li". Gunnar Gren en Gunnar Nordahl zijn de twee anderen. Dit aanvallende trio maakte in de jaren vijftig furore met het Zweedse elftal en AC Milan.

Boeken met de naam Nils

De wonderbare reis van Nils Holgersson
Auteur: Selma Lagerlöf

‘De wonderbare reis van Nils Holgersson’ is de klassieker van Selma Lagerlöf. Het boek is inmiddels niet meer weg te denken uit de kindercanon. Nils leidt een heel gewoon leven op een boerderij in Zweden, maar op een dag verandert alles. Als hij een kabouter vangt en de dieren pest, tovert de kabouter hem voor straf klein. Dan wordt Nils per ongeluk halsoverkop meegevoerd door een groep ganzen op een duizelingwekkend avontuur door heel Zweden. Zo begint zijn wonderbare reis. ‘De wonderbare reis van Nils Holgersson’ is een geliefde klassieker.

Namen die lijken op Nils

  -   Nill

Hoe spel ik de naam Nils?

Internationaal alfabet

 • N New York
 • I Italia
 • L Liverpool
 • S Santiago

Nederlands alfabet

 • N Naomi
 • I Iris
 • L Lorenzo
 • S Samira

NAVO-alfabet

 • N November
 • I India
 • L Lima
 • S Sierra

Zo spel je Nils met gebarentaal.

gebarentaal letter n
gebarentaal letter i
gebarentaal letter l
gebarentaal letter s

Zo schrijf je Nils in braille

n
i
l
s

Zo sein je Nils in morsecode

— ·
· ·
· — · ·
· · ·

Zo sein je Nils met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter n
nautische vlag letter i
nautische vlag letter l
nautische vlag letter s

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Nils bekijken?

Top 10 jongensnamen met een N

Top 10 jongensnamen met 4 letters