Evy Geboortekaartje naam Evy m2

Betekenis Evy

De Leven Gevende, De Moeder Van Alle Levenden
Meer informatie

Geslacht

Evy wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Evy is Hebreeuws

Evy is afgeleid van de naam Eva

Naamsopbouw

Evy is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 2 medeklinker (v, y).

Populariteit van de naam Evy

Evy is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Evy tussen 1996 en 2023. De naam Evy is minder populair geworden.

 • Evy is 93x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Evy

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Evy is een mooie, levendige meisjesnaam De naam Evy is een mooie afgeleide van de naam Eva. De naam Eva is een Hebreeuwse meisjesnaam en betekent "leven". Evi betekent dus "leven", "levende een", "bron van leven" of "moeder van het leven" (van Hebreeuws "Haya / הָיָה" = te zijn / te bestaan ​​of "Kháy / ַַי" = live / levend). Eva, de oudste naam in het Boek, komt nu met Evi dus terug in stijl, met de deugden van eenvoud en zuiverheid, maar met meer kracht en weerklank dan andere eenlettergrepige namen zoals Ann. Evi is ook een verkleinwoord van alle namen die beginnen met "Eve-" of "Eva-", zoals bijvoorbeeld Evelien, Eveline of Evelina. Andere verkleinnamen zijn Evi en Eefje. In Nederland kiezen ouders dubbel zo vaak voor Evi dan voor Evy. In België kiezen ouders net vaker voor Evy dan voor Evi. Spellingsvarianten die ook bij de gemeentelijke stand in Nederland zijn aangegeven zijn ook Évy en Evý. Bekende dragers van de naam vind je vooral in Scandinavië en ons België. Evy Berggren is een bekende Zweedse atlete, Evy Poppe is een Belgische snowboardster, Evy Gruyaert een radio presentatrice. Evy Hermans is een bekend personage uit de Vlaamse serie Familie. In Nederland kennen we onder andere wielrenner Evy Kuijpers.

Beroemdheden met de naam Evy

Evy Hermans
Personage

Evy Hermans is een personage uit de Vlaamse televisieserie Familie. Het personage werd van 20 september 2006 tot 3 november 2013 gespeeld door Sofie Truyen. Vanaf 4 november 2013 nam Marianne Devriese de rol over. Ze vertolkte deze rol tot het overlijden van Evy op 29 november 2018 en maakte daarna een korte comeback in de webreeks Koorts als hallucinatie van Marie. Later kwam ze terug als een nieuw personage, haar tweelingzus Iris.

Evy Berggren
Gymnast

Evy Margareta Berggren (Skellefteå, 16 juni 1934 - 5 december 2018) was een Zweeds turnster. Berggren won in 1950 de wereldtitel in de landenwedstrijd in de meerkamp behaalde zij een vierde plaats. Tijdens de Olympische Zomerspelen 1952 won Berggren de gouden medaille in de landenwedstrijd draagbaar gereedschap. Twee jaar later tijdens de wereldkampioenschappen won Berggren de bronzen medaille op sprong. Bij Berggren haar tweede spelen moest zij genoegen nemen met de zilveren medaille in de landenwedstrijd draagbaar gereedschap.

Evy Gruyaert
Radio - DJ

Evy Alice Gruyaert (Meulebeke, 11 augustus 1979) is een Belgische radio- en televisiepresentatrice. Ze presenteerde onder meer de programma's Donna en Nostalgie.

Evy Palm
Atlete

Evy Gunilla Palm is een vrouwelijke atleet uit Zweden, die deelneemt aan de langeafstandsevenementen. Ze vertegenwoordigde haar geboorteland op de Olympische Zomerspelen van 1988 en eindigde op 46-jarige leeftijd op de 24e plaats in de marathon voor vrouwen

Films met de naam Evy

Evy (2015)

Evy is een film uit 2015 van regisseur Emil Levin. Tijdens zijn vakantie ontdekt Frank iets onheilspellends aan het hotel waar hij verblijft.

Namen die lijken op Evy

Ava   -   Eva   -   Evi   -   Evie   -   Iva   -   Ivy

Hoe spel ik de naam Evy?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • V Valencia
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • V Valentijn
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • V Victor
 • Y Yankee

Zo spel je Evy met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter v
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Evy in braille

e
v
y

Zo sein je Evy in morsecode

·
· · · —
— · — —

Zo sein je Evy met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter v
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Evy bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een E

Top 10 meisjesnamen met 3 letters