Eden Geboortekaartje naam Eden u2

Betekenis Eden

Plaats van Plezier en verrukking, Adel, Plezier, Muziek
Meer informatie

Geslacht

Eden wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Eden is Hebreeuws

Naamsopbouw

Eden is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 2 klinkers (e, e) en 2 medeklinkers (d, n).

Populariteit van de naam Eden

Eden is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Eden tussen 2013 en 2023.

 • Eden is 68x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Eden maak je ook deze babynaam:
Eden wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Eden

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Eden (Hebreeuws: עֵדֶן‎) is een Hebreeuwse naam. Eden is zowel een jongens als meisjesnaam. Het eerste geregistreerde gebruik van de naam Eden is in het oude Israël in het boek Genesis. De naam Eden betekent "plaats van plezier en verrukking". Het is een magische, vredige naam met bijbelse wortels. Volgens de Bijbel was het Hof van Eden Gods geschenk aan de eerste mensen, Adam en Eva. Het Hof van Eden was een weelderige tuin die God voor ogen had, waar Adam en Eva vreedzaam, tevreden en onschuldig zouden leven terwijl ze moeiteloos de vruchten van hun paradijs plukten. De Hof van Eden bevatte een speciale boom, de boom van kennis van goed en kwaad, en het werd Adam en Eva door God verboden om de vrucht ervan te eten. Ze aten echter de vrucht van de verboden boom en werden daarom verbannen uit de Hof van Eden. In de VS en UK is Eden overwegend een meisjesnaam. In ongeveer 1 op de 6 kinderen is het een jongensnaam. In Frankrijk, België, en bijvoorbeeld Brazilie, is het andersom, en wordt Eden meer aan jongens gegeven.

Beroemdheden met de naam Eden

Eden Sher
Actrice

Eden Sher (Los Angeles, 26 december 1991) is een Amerikaanse zangeres en actrice. Sher begon met acteren op achtjarige leeftijd, waarbij ze in verschillende reclamespots speelde en verscheen in The Tonight Show. Ze kreeg een terugkerende rol in de serie Weeds. In 2009 kreeg ze een rol in de sitcom The Middle als Sue Heck, een optimistische en immer positief ingestelde tiener die vaak het deksel op haar neus krijgt, maar nooit opgeeft.

Eden Hazard
Voetballer

Eden Michael Hazard (La Louvière, 7 januari 1991) is een Belgisch voetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder of vleugelspeler speelt.

Boeken met de naam Eden

Children of Eden
Auteur: Ricky Dillon

De opwindende #1 New York Times bestseller debuutroman van YouTube-sensatie Joey Graceffa durft de vraag te stellen: wat zou je doen om te overleven als je hele bestaan ​​illegaal zou zijn? Rowan is een tweede kind in een wereld waar maatregelen voor bevolkingscontrole haar tot een outlaw maken, gemarkeerd voor de dood. Ze kan nooit naar school gaan, vrienden maken of de oogimplantaten krijgen die haar zullen markeren als een echt lid van Eden. Buiten Eden is de aarde vergiftigd en dood. Alle dieren en de meeste planten zijn vernietigd door een door de mens veroorzaakte catastrofe. Lang geleden heeft de briljante wetenschapper Aaron Al-Baz een stukje beschaving gered door de EcoPanopticon te ontwerpen, een enorm computerprogramma dat alle wereldwijde technologie heeft gekaapt en gebruikt om de laatste overblijfselen van de mensheid te behouden. Mensen zullen duizenden jaren in Eden wachten tot de EcoPan de wereld geneest. Als illegaal tweede kind zit Rowan zestien jaar lang verborgen voor de meedogenloze regering van het Centrum op het terrein van haar familie. Nu, wanhopig om de wereld te zien, ontsnapt ze roekeloos voor wat ze zweert dat het slechts één nacht vol avontuur zal zijn. Hoewel ze een exotische wereld en zelfs een vriend vindt, leidt de nacht tot een tragedie. Al snel wordt Rowan een afvallige op de vlucht. Een instant #1 New York Times bestseller, Children of Eden is een spannend en volledig boeiend werk van een van de slimste jonge verhalenvertellers van sociale media. De eerste roman van de virale sensatie Joey Graceffa neemt het genre van dystopische fictie veel verder dan waar het eerder heeft gereisd, en laat ons kennismaken met een krachtige en innemende jonge hoofdpersoon en een wereld die evenveel gevaren bevat als verhelderende verrassingen, perfect voor fans van de Divergent en Maze Runner-serie.

Namen die lijken op Eden

Adan   -   Aden   -   Adin   -   Adina   -   Odin   -   Udine

Hoe spel ik de naam Eden?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • D Danemark
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • D Daniël
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • D Delta
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Eden met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Eden in braille

e
d
e
n

Zo sein je Eden in morsecode

·
— · ·
·
— ·

Zo sein je Eden met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Eden bekijken?

Top 17 unisex met 4 letters