Palma Geboortekaartje naam Palma u2

Betekenis Palma

Van Palma (Spaans). Palm (boom), Geboren op Palm zondag
Meer informatie

Geslacht

Palma wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Palma is Spaans

Naamsopbouw

Palma is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter P en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, a) en 3 medeklinkers (p, l, m).

Palma wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 4x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Palma

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Plama is een mooie en 1 van die speciale meisjesnamen en jongensnamen. Vroeger vooral een jongensnaam, nu vaker een naam voor een dochter. Speciaal, omdat de naam niet vaak wordt gegeven. Ouders in de VS, Frankrijk en Italie geven de naam het vaakst. In Nederland en Belgie dragen ongeveer 30 meisjes of vrouwen deze mooie naam. De betekenis van de naam Palma is verschillend in verschillende talen, landen en culturen. De naam heeft meerdere mogelijk dezelfde of verschillende betekenissen. Palma is allereerst een Latijnse meisjesnaam. Palma is een aantrekkelijke Latijnse naam die zowel geografisch is - het is de romantische stad op het Spaanse eiland Mallorca - als botanisch, gerelateerd aan het palmblad. Het is het Spaans, Catalaans, Italiaans en Kroatisch woord voor "palm". Soms gegeven aan meisjes die op Palmzondag zijn geboren. De naam verwees meestal naar Palmzondag, de zondag voor Pasen, en werd historisch gezien gegeven aan meisjes die op deze dag werden geboren. De naam komt ook voor als achternaam, denk bijvoorbeeld aan de Italiaanse tenor Pierro de Palma.

Beroemdheden met de naam Palma

Sylvana Windsor
Gravin

Sylvana Palma Windsor, gravin van Saint Andrews is een in Canada geboren academicus en historicus. Op grond van haar huwelijk is ze lid van het House of Windsor en is ze familie van de Britse koninklijke familie als echtgenote van George Windsor, graaf van St. Andrews.

Lejanie Palma Anigan
Actrice

Lejanie Palma Anigan, professioneel bekend als Cassandra "Cass" Ponti, is een Filipijnse voormalige actrice, danseres, model en reality-tv-deelnemer.

Palma Vecchio
Schilder

Palma Vecchio, geboren als Jacopo Palma (Serina Alta, circa 1480 - juli 1528) was een Italiaanse kunstschilder uit de Italiaanse renaissance. Hij behoort tot de Venetiaanse School en wordt gezien als een belangrijke meester van deze school, vaak wel niet als een grootmeester daarvan.

Brian de Palma
Regisseur

Brian Russel De Palma (Newark (New Jersey), 11 september 1940) is een Amerikaans filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de hoofdrolspelers in de Movie Brat-generatie (New Hollywood) van filmregisseurs

Films met de naam Palma

A Dog named Palma (Пальма, 2021)

A Dog named Palma is een Russische film uit 2021 van regisseur Aleksandr Domogarov. De film is geïnspireerd op het ongelooflijke verhaal van een herdershond genaamd Palma die per ongeluk door haar eigenaar op het vliegveld werd achtergelaten. Ze raakt bevriend met de negenjarige Nicholas wiens moeder sterft en hem achterlaat met een vader die hij nauwelijks kent: een piloot die de hond op het vliegveld vindt. Het is een verhaal over geweldige avonturen, echte vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.

Geografie met de naam Palma

Stad: Palma (Mallorca, Spanje)

Palma is de hoofdplaats van het eiland Mallorca en de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep der Balearen. De stad telt 402.949 inwoners (1 januari 2016). Ze is gelegen aan de zuid-westkust van het eiland aan de Middellandse Zee. Vaak wordt de benaming Palma de Mallorca gebruikt, vooral in het buitenland, maar in november 2016 besliste het regionale parlement dat de officiële naam Palma is.

Gemeente: Palma Cantina

Palma Campania is een Italiaanse gemeente, onderdeel van de metropolitane stad Napels, wat voor 2015 nog de provincie Napels was (regio Campanië). Palma telt ongeveer 15.000 inwoners.

Gemeente: Palma (Minas Gerais, Brazilie)

Palma is een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. De gemeente telt ongeveer 6.500 inwoners.

Organisaties met de naam Palma

Muziekband: Palma Violets

Palma Violets is een Britse indierockband uit Lambeth, Londen, bestaande uit Samuel Fryer (zang, gitaar), Chilli Jesson (basgitaar, zang), Peter Mayhew (keyboard) en Will Doyle (drums).

Namen die lijken op Palma

Salma

Hoe spel ik de naam Palma?

Internationaal alfabet

 • P Paris
 • A Amsterdam
 • L Liverpool
 • M Madagaskar
 • A Amsterdam

Nederlands alfabet

 • P Patrick
 • A Ali
 • L Lorenzo
 • M Mila
 • A Ali

NAVO-alfabet

 • P Papa
 • A Alfa
 • L Lima
 • M Mike
 • A Alfa

Zo spel je Palma met gebarentaal.

gebarentaal letter p
gebarentaal letter a
gebarentaal letter l
gebarentaal letter m
gebarentaal letter a

Zo schrijf je Palma in braille

p
a
l
m
a

Zo sein je Palma in morsecode

· — — ·
· —
· — · ·
— —
· —

Zo sein je Palma met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter p
nautische vlag letter a
nautische vlag letter l
nautische vlag letter m
nautische vlag letter a

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Palma bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters