Mano Geboortekaartje naam Mano u2

Betekenis Mano

God is met ons (van Immanuel)
Meer informatie

Geslacht

Mano wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

De oorsprong van Mano is Hongaars, Italiaans, Japans en Spaans.

Mano is afgeleid van de naam Manuel

Naamsopbouw

Mano is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter M en is opgebouwd uit 2 klinkers (a, o) en 2 medeklinkers (m, n).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Mano maak je ook deze 2 babynamen:

Like

Deze naam is 8x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Mano

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Mano is een mooie jongens en meisjesnaam. Ouders in Frankrijk geven de naam eigenlijk altijd aan een zoon, en en België geven ouders de naam 1 van de 8 keer aan een dochter. De naam Mano is een Spaanse, Italiaanse en Hongaarse naam. Het is een afkorting van Manuel en Immanuel, en betekent dus 'God zij met ons`. De naam Manuel is afgeleid van de naam Immanuel, ook wel Immanu'el (עִמָּנוּאֵל‎, wat "God met ons" betekent. De naam werd mogelijk van het Byzantijnse rijk (als Μανουήλ) naar Spanje en Portugal gebracht, waar de naam al sinds ten minste de 13e eeuw in gebruik is. Manuel is populair in het Spaans, Portugees, Duits, Frans, Roemeens, Grieks (gelatiniseerd), Pools en Nederlands. Spelling varianten van Mano in Nederland en België zijn onder meer Manó en Máno. De naam Mano komt ook regelmatig voor als achternaam, vooral in Japan, maar ook in Brazilië en Israël. Bekende drager is bijvoorbeeld de Japanse zangeres Erina Mano. In Vlaanderen kennen we de acteur Mano Dewulf.

Beroemdheden met de naam Mano

Mano Mendes
Voetballer

Luís Miguel Lopes Mendes (geboren op 9 april 1987), beter bekend als Mano, is een Portugese professionele voetballer die uitkomt voor Vitória FC. vooral als rechtsback.

Mano Dewulf
Acteur

Mano Dewulf is een acteur uit Vlaanderen. Mano Dewulf werd geboren op 30 mei 2004. Hij is een acteur, en speelt in meerdere series en films. Hij is onder andere bekend van de films Clan en Zone stad.

Manó Széchényi
Graaf

Graaf Manó Széchényi de Sárvár-Felsővidék was een Hongaars politicus, die van 1898 tot 1900 Minister naast de Koning was. Hij was een telg van het adelsgeslacht Széchényi. Tijdens zijn loopbaan was hij ambassadeur voor het Duitse Keizerrijk, het Koninkrijk Griekenland en het Koninkrijk Italië.

Mano Wijeyeratne
Politicus

Nissanka Manodha Wijeyeratne (Singalees: නිශ්ශංක මනෝද විජයරත්න) (28 juli 1957 - 29 oktober 2011) (bekend als Mano Wijeyeratne) was een voormalig politicus, minister van de regering, coördinerend secretaris van de president, voorzitter van de National Member Partij en hoofdorganisator van de Sri Lanka Freedom Party voor het electoraat van Dedigama in het district Kegalle. Hij was voormalig parlementslid van het district Kegalle.

Erina Mano
Zangeres

Erina Mano is een Japanse idoolzangeres en actrice die voorheen in verband werd gebracht met Hello! Projectie. Ze trad in 2006 toe als lid van Hello Pro Egg, als stagiair. In 2007 werd ze lid van de Hello! Project zaalvoetbalteam Gatas Brilhantes H.P. en zijn muzikale groep Ongaku Gatas.

Boeken met de naam Mano

Mano de Brandweerjongen
Auteur: Toon Tellegen

Mano de Brandweerjongen is een mooi kinderboek van de bekende kinderboekenschrijver Toon Tellegen. Mano kon als baby al blazen als de beste en hij wordt er alleen maar beter in. Hij kan alles weg blazen: een voetbal uit het doel, vliegen uit de kamer… Zijn moeder noemt hem ook wel kampioen vliegenwegblazer en vuuruitblazertje. Want dat kan Mano ook, brand uitblazen, daarom mag hij mee met de brandweermannen om de vuren uit te blazen.

Geografie met de naam Mano

Plaats: Mano (Sierra Leone)

Mano is een stad in Sierra Leone.

Rivier: Mano River

De Mano is een korte rivier in West-Afrika die ontstaat door de samenvloeiing van de Moro en de Gbeya. De Moro en meer zuidwaarts de Mano vormen de grens tussen Sierra Leone en Liberia. De Mano mondt uit in de Atlantische Oceaan ten zuiden van Sulima.

Volk: Mano volk

Mano is een etnische groep van Liberia. De groep spreekt de Mano-taal, die behoort tot de Mande-taalfamilie.

Namen die lijken op Mano

Maan   -   Manar   -   Mandy   -   Manoah   -   Manon   -   Manou   -   Manouk   -   Manu   -   Mina   -   Mink   -   Mint   -   Mon   -   Mona   -   Tano

Hoe spel ik de naam Mano?

Internationaal alfabet

 • M Madagaskar
 • A Amsterdam
 • N New York
 • O Oslo

Nederlands alfabet

 • M Mila
 • A Ali
 • N Naomi
 • O Omar

NAVO-alfabet

 • M Mike
 • A Alfa
 • N November
 • O Oscar

Zo spel je Mano met gebarentaal.

gebarentaal letter m
gebarentaal letter a
gebarentaal letter n
gebarentaal letter o

Zo schrijf je Mano in braille

m
a
n
o

Zo sein je Mano in morsecode

— —
· —
— ·
— — —

Zo sein je Mano met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter m
nautische vlag letter a
nautische vlag letter n
nautische vlag letter o

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Mano bekijken?

Top 5 unisex met een M

Top 17 unisex met 4 letters