Gwen Geboortekaartje naam Gwen m2

Betekenis Gwen

Wit, Mogelijk Verwijzing Naar Maangodin, Kring, Heilig, Boog
Meer informatie

Geslacht

Gwen wordt vaak gegeven als meisjesnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Gwen is Engels

Naamsopbouw

Gwen is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter G en is opgebouwd uit 1 klinker (e) en 3 medeklinkers (g, w, n).

Populariteit van de naam Gwen

Gwen is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Gwen tussen 2002 en 2023. De naam Gwen is minder populair geworden.

 • Gwen is 37x gegeven als voornaam in 2023

Like

Deze naam is 7x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Gwen

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Gwen is een meisjesnaam. De naam komt van het Welshe woord gwen, de vrouwelijke vorm van gwyn. Dat betekent "wit, blank". Gwen kan ook een verkorting zijn van namen die met Gwen beginnen, zoals Gwendolien, Gwendolyn, Gwendolen, Gwenllian en Gwenhwyfar. De naam Gwendolen is samengesteld uit de elementen gwen, "wit, blank, heilig", en dolen, "kring, boog". Het is een naam uit de oude sagen, in de Arthurlegenden komt hij voor als de naam van een fee op wie koning Arthur verliefd werd. In de 19e eeuw verbreidde de naam zich vanuit Wales over Engeland. Opvallend feitje: Overal ter wereld is Gwen een meisjesnaam. Alleen in Frankrijk geven ouders de naam vaker aan een jongen dan aan een meisje. Bekende dragers van de naam zijn Gwen Renee Stefani (rockster) en Gwen Lee (actrice). Als personage is Gwen Spacy bekend, als vriendien van Peter Parker (Spiderman). En Gwen Dawson is een vaste bediende in Downton Abbye.

Beroemdheden met de naam Gwen

Gwen Norbeck Munson
Personage

Gwen Norbeck Munson is een personage uit de Amerikaanse soap As the World Turns. Ze kwam de serie in aan het begin van 2005. Ze wordt gespeeld door Jennifer Landon. Voor haar rol kreeg ze twee Daytime Emmy Awards voor "Outstanding Younger Actress" in 2006 en in 2007.

Gwen Jorgensen
Atlete

Gwen Jorgensen is een sporter uit de Verenigde Staten van Amerika. op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 nam Jorgensen voor de Verenigde Staten deel aan het onderdeel triatlon en won ze de gouden medaille.

Gwen Lee
Actrice

Gwen Lee, geboren als Gwendolyn Lepinski (Hastings, 12 november 1904 - Reno, 20 augustus 1961) was een Amerikaans actrice. Lee begon haar carrière als model, maar kreeg in 1925 een filmcontract kreeg bij Metro-Goldwyn-Mayer.

Gwen van Poorten
Presentatrice

Gwen Stefani
Zangeres

Gwen Renée Stefani is een Amerikaans rock-, pop- en dancezangeres, songwriter, modeontwerpster en actrice. Stefani maakte haar debuut in 1992 als de leadzangeres van de skaband No Doubt. In de media staat Stefani bekend als een trendsetter op het gebied van mode en ze lanceerde haar kledinglijn L.A.M.B. in 2003. Haar kledinglijn heeft zowel accessoires als T-shirts, jassen en jeans.

Boeken met de naam Gwen

Hallo, ik ben Gwen
Auteur: Barbara Veer

Je bent niet anders, je bent ‘gewoon’ JEZELF Misschien ietsje anders, dan de wereld gewend was En dat maakt JOU juist heel mooi Want jij brengt het nieuwe, een verandering Je bent meer dan welkom… Hallo, ik ben Gwen, gaat over wat ik weet en geleerd heb, als hoog gevoelig kind, wonend in een wereld die daar nog niet altijd klaar voor is.

Films met de naam Gwen

Gwen (2018)

Gwen is een drama film uit 2018 van regisseur William McGregor. Het verhaal speelt in Wales in de negentiende eeuw. Een jonge vrouw (Gwen) poogt haar familie bijeen te houden, met een moeder die met een ziekte kampt en een vader die afwezig is. Een mijnbouwbedrijf is uit op hun boerenland. Stilaan worden Gwen en haar familie het doelwit van de lokale bewoners die achterdochtig worden. Gwen en haar zus Mary gaan hun vader zoeken...

Namen die lijken op Gwen

Gwenshailine

Hoe spel ik de naam Gwen?

Internationaal alfabet

 • G Gallipoli
 • W Washington
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • G Guus
 • W Wendy
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • G Golf
 • W Whiskey
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Gwen met gebarentaal.

gebarentaal letter g
gebarentaal letter w
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Gwen in braille

g
w
e
n

Zo sein je Gwen in morsecode

— — ·
· — —
·
— ·

Zo sein je Gwen met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter g
nautische vlag letter w
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Gwen bekijken?

Top 10 meisjesnamen met een G

Top 10 meisjesnamen met 4 letters