Eddie Geboortekaartje naam Eddie u2

Betekenis Eddie

Beschermer van het Erfgoed (van de Oudengelse naam Eádweard)
Meer informatie

Geslacht

Eddie wordt zowel aan jongens, als aan meisjes gegeven en is hiermee een unisex naam.

Oorsprong

Naamsopbouw

Eddie is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter E en is opgebouwd uit 3 klinkers (e, i, e) en 2 medeklinkers (d, d).

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Eddie maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 3x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Eddie

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Eddie is een mooie jongensnaam en soms ook meisjesnaam. In de meeste landen is Eddie overwegend een jongensnaam. In de VS geven ouders de naam 5 van de 100 keer aan een dochter. Ook in Frankrijk, Australië en Canada is het regelmatig een naam voor een dochter. De naam Eddie is, net als de naam Eddy, afgeleid van de naam Eduard (of Edward of Edmund). Andere voorbeelden zijn Ed, Ned, Ted, Teddie en Teddy. Eduard stamt af van de Oudengelse naam Eádweard. Het eerste deel van deze naam betekent ‘erfgoed, bezit’, het tweede deel ‘beschermen, bewaken’. De naam betekent dus ‘beschermer van het erfgoed’. In Nederland en België kiezen ouders vaker voor Eddy dan voor Eddie. De naam Eddie is ook populair in Scandinavië en de VS. Veel bekende Eddie's heten eigenlijk Edward. Denk aan Formule 1 coureur Eddie Irvine of acteur Eddie Izzaard. Wordt jullie zoontje een muzikaal taltentje, Dan is Eddie een goede keuze. Eddie van Halen, met Nederlandse roots, is de gitarist van Van Halen. Eddie is ook de mascotte van de rockband Iron Maiden. Verder is Eddie de naam van de jackrussellterriër uit de televisieserie Frasier, zijn Eddie en Lou personages uit The Simpsons en is Eddie een krater op Mars!

Beroemdheden met de naam Eddie

Eddie van Halen
Muzikant

Edward Lodewijk Van Halen was een Nederlands-Amerikaanse gitarist, bekend geworden als medeoprichter en gitarist van de hardrockband Van Halen. Hij was niet alleen een innovator op het gebied van rockmuziek, maar ook een vernieuwer op technisch vlak, waaronder gitaarontwerp, gitaarversterking en gitaareffecten.

Eddie Irvine
Formule 1 coureur

Edmund 'Eddie' Irvine, jr. is een voormalig Formule 1-coureur. Hij werd geboren in Noord-Ierland, en begon zijn carrière in 1983. Hij begon in de Formule 3 in 1988 voordat hij doorging naar de Formule 3000 in 1989.

Eddie Izzard
Acteur

Edward John Izzard is een Britse stand-upcomedian en acteur. Hij is vooral bekend geworden om zijn stand-up-optredens, maar naast zijn tournees is hij acteur op televisie, in het theater en in films, en doet hij veel liefdadigheidswerk.

Eddie Redmayne
Model

Edward John David Redmayne is een Engels acteur en model. In 2002 maakte hij zijn debuut in het theater en won in de loop der tijd diverse prijzen. Ook speelt hij in miniseries op televisie en vanaf 2006 ook in films. In 2015 won hij een Oscar voor zijn hoofdrol als Stephen Hawking in The Theory of Everything.

Boeken met de naam Eddie

Eddie Albert en de Beestenbende
Auteur: Paul O'Grady

Het eerste deel van een supergrappige serie, vol actie en avontuur in Amsterdam!De tienjarige Eddie Albert heeft een geheim: hij kan met dieren praten! Zoals met zijn hond Rocky, zijn hamster en zijn goudvissen. Als hij bij zijn tante in Amsterdam gaat logeren, ontdekt hij dat zij het ook kan! Hij voelt zich meteen thuis in het grote huis aan de gracht. Maar dan ziet hij op een nacht hoe een orang-oetan met een ketting om zijn nek wordt weggevoerd in een bootje… Het laatste wat hij hoort is: ‘Help!’ Zo begint een adembenemende race tegen de klok voor Eddie en zijn beestenbende!‘Een spannend en grappig dierenavontuur dat aan de Amsterdamse grachten afspeelt.’

Films met de naam Eddie

Eddie, the sleep walking cannibal (2012)

Eddie, the sleep walking cannibal is een film uit 2012 van regisseur Boris Rodriguez. Een schilder die worstelt om inspiratie, vindt een onverwachte muze nadat hij een baan als docent in een kleine stad heeft aanvaard en de verzorger wordt van Eddie, een ogenschijnlijk volgzame kunststudent met een zeldzame slaapwandelstoornis.

Eddie (1996)

Eddie is een Amerikaanse sportkomedie uit 1996 met in de hoofdrollen Whoopi Goldberg en Frank Langella. De film werd geregisseerd door Steve Rash. Edwina "Eddie" Franklin ( Whoopi Goldberg ) is een limousinebestuurder uit New York City en een fanatieke volgeling van het professionele basketbalteam New York Knicks. Het team worstelt met een middelmatige staat van dienst wanneer halverwege het seizoen "Wild Bill" Burgess ( Frank Langella ), de nieuwe eigenaar, als public relations-gimmick een "ere-coach" -wedstrijd organiseert, die Eddie wint. De fans zijn er dol op, dus "Wild Bill" ontslaat de coach en neemt haar in dienst. Ze neemt het stel overbetaalde prima donna's die het team vormen en draait ze om. Maar de eigenaar hoopt het team, nu de lieveling van de fans van New York City, naar St. Louis te verhuizen. Hij is misschien wel de eigenaar van het team, maar het is van de stad en de fans.

Namen die lijken op Eddie

Adam   -   Adan   -   Addy   -   Adel   -   Aden   -   Adil   -   Adin   -   Eden   -   Ediz   -   Edna   -   Idir   -   Odin

Hoe spel ik de naam Eddie?

Internationaal alfabet

 • E Edison
 • D Danemark
 • D Danemark
 • I Italia
 • E Edison

Nederlands alfabet

 • E Eva
 • D Daniël
 • D Daniël
 • I Iris
 • E Eva

NAVO-alfabet

 • E Echo
 • D Delta
 • D Delta
 • I India
 • E Echo

Zo spel je Eddie met gebarentaal.

gebarentaal letter e
gebarentaal letter d
gebarentaal letter d
gebarentaal letter i
gebarentaal letter e

Zo schrijf je Eddie in braille

e
d
d
i
e

Zo sein je Eddie in morsecode

·
— · ·
— · ·
· ·
·

Zo sein je Eddie met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter e
nautische vlag letter d
nautische vlag letter d
nautische vlag letter i
nautische vlag letter e

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Eddie bekijken?

Top 20 unisex met 5 letters