Aiden Geboortekaartje naam Aiden j2

Betekenis Aiden

Klein en vurig, Klein Vuur
Meer informatie

Geslacht

Aiden wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Aiden is Iers

Aiden is afgeleid van de naam Aidan

Naamsopbouw

Aiden is een middellange naam en bestaat uit 5 letters. De naam begint met de letter A en is opgebouwd uit 3 klinkers (a, i, e) en 2 medeklinkers (d, n).

Populariteit van de naam Aiden

Aiden is een populaire babynaam en staat in de lijst van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met meest gegeven namen van 2023. In de grafiek zie je de populariteit van de naam Aiden tussen 2007 en 2023. De naam Aiden is minder populair geworden.

 • Aiden is 193x gegeven als voornaam in 2023

Anagram

Met alle losse karakters in de naam Aiden maak je ook deze babynaam:

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Aiden

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

De naam Aiden, of Aidan is een mannelijke naam van Ierse afkomst die "Klein Vuur" of "Klein en vurig" betekent. Aiden was oorspronkelijk een verkleinwoord van de Ierse naam Aodh, de naam van een oude Keltische god de zon. St. Aidan was een beroemde Ierse heilige uit de zevende eeuw, bekend om zijn vriendelijkheid en vrijgevigheid en om het verspreiden van het christendom. De meest voorkomende alternatieve spelling van de naam Aiden is Aidan. Bijnamen voor de naam Aiden zijn Addie, Ahd en Denny. De Aiden-spelling heeft veel beter gepresteerd dan de traditionele Ierse Aidan en is nu de geaccepteerde versie geworden, na het voortbrengen van een aantal populaire rijmende uitlopers zoals Brayden en Kaden. In Nederland bestaan ook nog de volgende spellingsvarianten: Aïden , Aíden , Äiden en Aìden. Bekende dragers van de naam zijn onder meer Aiden John Turner (acteur) en Aiden Butterworth (voetballer) Amerikanen merkten het voor het eerst op via acteur Aidan Quinn; de Aiden-spelling werd gebruikt door actrice Tracey Gold en Rod Stewart voor hun zonen.

Beroemdheden met de naam Aiden

Aiden Blizzard
Cricketspeler

Aiden Craig Blizzard (geboren 27 juni 1984) is een voormalige Australische cricketspeler die lid is van de Tasmanian Tigers kant. Een agressieve linkshandige batsman, hij sloeg 89 van 38 ballen op zijn Twenty20 debuut voor de Victoriaanse Bushrangers op nieuwjaarsdag 2007. Zijn innings omvatte 8 zessen. In 2004 toerde hij door India en Sri Lanka met de Australian Cricket Academy. Hij speelde ook voor Rajshahi Rangers in Bangladesh NCL T20 Bangladesh.

Aiden McGeady
Voetballer

Aiden John McGeady is een in Schotland geboren Iers voetballer die doorgaans als vleugelspeler uitkomt. Hij verruilde Everton in juli 2017 voor Sunderland. McGeady debuteerde in juni 2004 in het Iers voetbalelftal, waarvoor hij meer dan negentig interlands speelde.

Aiden Turner
Acteur

Aiden John Turner is een Britse acteur en model, waarschijnlijk het best bekend voor zijn rol als Aidan Devane in All My Children en Brad Montgomery in de Prime Time Television-serie If Loving You Is Wrong.

Aiden Butterworth
Voetballer

Aiden Butterworth is een Engelse voormalige profvoetballer die speelde voor Leeds United en Doncaster Rovers.

Boeken met de naam Aiden

Aiden
Auteur: Melanie Moreland

Aiden is een boek van Melanie Moreland. "Dit is een geweldig idee." Aiden was opgesprongen, vuist in de lucht geslagen en schreeuwde: "Zo doen we het! BAM!" Het bleef hangen. Onze initialen, onze ideeën, ons merk. Mijn broers. Drie jonge mannen ontmoeten elkaar op de universiteit en vormen een levenslange vriendschap. Hun verleden dicteert de mannen die ze zijn, maar hun heden bepaalt hun toekomst. Wat gebeurt er als deze mannen de enige persoon ontmoeten met wie ze voorbestemd zijn? Kunnen ze hun gevoelens bevechten en weglopen? Of zullen ze elk bezwijken en de zoete pijn van liefde leren? Achtervolgd door herinneringen aan zijn verleden, speelt Aiden de rol van de gelukkige vriend. Altijd klaar met een plagende glimlach of een grap, hij is goed in het verbergen van zijn pijn. Met zijn indrukwekkende lichaamsbouw als schild houdt hij zijn verleden begraven onder zijn ruige buitenkant. Alleen kijkt een vrouw door zijn façade heen. Haar groene ogen zien te veel, ook al verleidt haar lichaam hem. Zelfs als zijn hart naar haar verlangt. Cami is vastbesloten om hem te laten beseffen dat hij het waard is om bemind te worden. Hij duwt haar bij elke bocht weg, maar merkt dat hij niet in staat is haar op afstand te houden. Wie zal deze liefdesstrijd winnen?

Films met de naam Aiden

Aiden (2018)

Korte film van Gianni Grot. Met o.a. Mandela Wee Wee en Jetty Mathurin. Wanneer een jonge, slimme dichter Aidan, jonglerend met carrière en zorg voor zijn demente grootmoeder, ontdekt dat de overheidshulp is stopgezet, wordt hij gedwongen om op alle mogelijke manieren geld in te zamelen. Terwijl zijn grootmoeder dieper wegzinkt in haar hallucinaties, vecht Aidan voor hun voortbestaan.

Namen die lijken op Aiden

Adan   -   Aden   -   Adin   -   Adina   -   Aedan   -   Aeden   -   Aidan   -   Ayden   -   Aydin   -   Eden   -   Odin

Hoe spel ik de naam Aiden?

Internationaal alfabet

 • A Amsterdam
 • I Italia
 • D Danemark
 • E Edison
 • N New York

Nederlands alfabet

 • A Ali
 • I Iris
 • D Daniël
 • E Eva
 • N Naomi

NAVO-alfabet

 • A Alfa
 • I India
 • D Delta
 • E Echo
 • N November

Zo spel je Aiden met gebarentaal.

gebarentaal letter a
gebarentaal letter i
gebarentaal letter d
gebarentaal letter e
gebarentaal letter n

Zo schrijf je Aiden in braille

a
i
d
e
n

Zo sein je Aiden in morsecode

· —
· ·
— · ·
·
— ·

Zo sein je Aiden met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter a
nautische vlag letter i
nautische vlag letter d
nautische vlag letter e
nautische vlag letter n

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Aiden bekijken?

Top 10 jongensnamen met een A

Top 10 jongensnamen met 5 letters