Birk Geboortekaartje naam Birk j2

Betekenis Birk

Dappere beschermer (van Oudhoogduits "burg" = bescherming + "harti" = sterk/dapper/sterk).
Meer informatie

Geslacht

Birk wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Birk is Schots

Naamsopbouw

Birk is een korte naam en bestaat uit 4 letters. De naam begint met de letter B en is opgebouwd uit 1 klinker (i) en 3 medeklinkers (b, r, k).

Birk wordt ook gebruikt als achternaam

Like

Deze naam is 6x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Birk

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Birk is een mooie, stoere jongensnaam. De naam Birk is een Scandinavische jongensnaam. De naam is het meest populair bij ouders in Noorwegen, dan Denemarken en Zweden. Birk is een Scandinavische korte vorm van de Oudhoogduitse naam Burkhard. Birk betekent "dappere beschermer" (van Oudhoogduits "burg" = bescherming + "harti" = sterk/dapper/sterk). Bekende dragers van de naam vind je vooral in Scandinavië en Duitsland. Birk Anders is een bekende Duitse atleet, en Birk Engstrøm een beroemde Noorse voetballer. Verder is Birk Borkason een personage in 'Ronia, the Robber's Daughter' (1981) van Astrid Lindgren. Hij heette oorspronkelijk Bork voordat Lindgren besefte dat het te gemakkelijk werd verward met de naam van zijn vader (Borka) en dus veranderde in Birk. De naam Birk komt ook voor als achternaam. De achternaam Birk is mogelijk afgeleid van het Oud-Engelse woord "burh", dat is afgeleid van het Oud-Duitse woord "burg", het gewone Germaanse woord voor een fort. Het lijkt waarschijnlijk dat de eerste familie die deze achternaam droeg, in of nabij een prehistorisch fort op een heuvel zou hebben gewoond. Bekende dragers van de naam zijn voormalig President van Estland Ado Birk en de Amerikaan Matt Birk, een NFL speler.

Beroemdheden met de naam Birk

Birk Sproxton
Dichter

Birk Sproxton was een Canadese dichter en romanschrijver die in Red Deer, Alberta woonde. Sproxton, geboren in Flin Flon, Manitoba, studeerde in Winnipeg aan de Universiteit van Manitoba

Birk Engstrøm
Voetballer

Birk Engstrøm is een voormalige Noorse voetballer. Hij speelde eerst voor Ålgård FK, maar speelde voornamelijk voor Bryne, met name in de Noorse Premier League tussen 1976 en 1983. Hij werd eenmaal geselecteerd voor het Noorse nationale team, in 1977.

Birk Anders
Atleet

Birk Anders is een voormalige Oost-Duitse biatleet. Tijdens zijn carrière won hij twee gouden medailles op de Wereldkampioenschappen.

Matthew Birk
American Football speler

Matthew Robert Birk is een voormalig American football-centrum dat 14 seizoenen in de National Football League speelde. Hij speelde het grootste deel van zijn professionele carrière voor de Minnesota Vikings.

Boeken met de naam Birk

Birk
Auteur: Jaap Robben

Birk is een psychologische roman van Jaap Robben. Mikael woont met zijn ouders op een afgelegen eiland tussen Schotland en Noorwegen. Op een dag verdwijnt zijn vader in zee en Mikael verzwijgt wat er is gebeurd. Schuld, troost en verwijten stapelen zich op, tot zijn moeder het onmogelijke van hem verlangt. Jaap Robben (1984) veroverde met Birk de boekhandel, de lezers en de recensenten. Zijn werk is niet bestemd voor een vastomlijnde leeftijd; hij schrijft voor iedereen in het bijzonder. Inmiddels verschijnen zijn boeken in tien talen. 'Birk is een gewaagd, teder en ambivalent verhaal, rauw en verontrustend, met momenten van pijnlijke schoonheid.' -

Namen die lijken op Birk

Berk   -   Birkir   -   Dirk

Hoe spel ik de naam Birk?

Internationaal alfabet

 • B Baltimore
 • I Italia
 • R Roma
 • K Kilogramme

Nederlands alfabet

 • B Bo
 • I Iris
 • R Ruben
 • K Kevin

NAVO-alfabet

 • B Bravo
 • I India
 • R Romeo
 • K Kilo

Zo spel je Birk met gebarentaal.

gebarentaal letter b
gebarentaal letter i
gebarentaal letter r
gebarentaal letter k

Zo schrijf je Birk in braille

b
i
r
k

Zo sein je Birk in morsecode

— · · ·
· ·
· — ·
— · —

Zo sein je Birk met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter b
nautische vlag letter i
nautische vlag letter r
nautische vlag letter k

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Birk bekijken?

Top 10 jongensnamen met een B

Top 10 jongensnamen met 4 letters