Rey Geboortekaartje naam Rey j2

Betekenis Rey

Koning (Van het Latijnse woord rēx ("koning")), Adviseur van de heerser (van Reynaldo).
Meer informatie

Geslacht

Rey wordt vaak gegeven als jongensnaam.

Oorsprong

De oorsprong van Rey is Spaans

Naamsopbouw

Rey is een korte naam en bestaat uit 3 letters. De naam begint met de letter R en is opgebouwd uit 1 klinkers (e) en 2 medeklinker (r, y).

Like

Deze naam is 5x geliked

Opslaan Babynamen.nl

Log in om de naam te bewaren

Geboortekaartjes met de naam Rey

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

 • Luxe papiersoorten en foliedruk
 • Gratis proefdruk
 • Win gratis geboortekaartjes

Toelichting herkomst en betekenis

Rey is een mooie jongensnaam en meisjesnaam. Een uniseks naam dus! De naam Rey is een sekseneutrale naam die van Spaanse afkomst is. De naam vertaalt zich in het Spaans naar "koning". Het Spaanse Rey is afgeleid van het Latijnse rēx ("koning"). De naam wordt het meest gekozen door ouders in de VS, en daar is het overwegend een naam voor een zoontje. Ook in Italië is de naam populair (al kiezen ze daar vaker voor de naam Rei). In de UK, Canada en Portugal is het weer vaker de naam voor een dochter. De ware kracht van de naam Rey ligt in de connectie met de Star Wars-sage. Rey, een Ray-soundalike die al 15 jaar aan de jongenskant staat, is ook een stuk populairder geworden voor meisjes, nu het de naam is van de nieuwe heldin van de nieuwste Star Wars-film. Rey is een hoofdpersonage uit de negendelige filmserie Star Wars. Ze verscheen voor het eerst in het zevende deel van de filmserie, Star Wars: Episode VII: The Force Awakens uit 2015, en vervolgens ook in deel acht en negen. De epische franchise leidde tot een heldere heropleving van deze babynaam, terwijl hoofdheldin Rey de duisternis vocht met haar lichtzwaard. Met moed, vasthoudendheid en kracht zal baby Rey ongetwijfeld zijn eigen kracht vinden in deze wereld met een naam als deze. Wil je toch verder kijken? Ouders keken ook bij deze korte namen voor namen lijkend op Rey: Ray, Rayya, Rea, Rhea, Rory, Roy, Ryo, Ryohei, Rio, Rae, Reya, Reia, Rue, Roho, Ryu, Rowa, Ryuu, Rui, Rhory, Raya, Ria, Roro, Riya, Ree, Rei, Ryuhei, Ruri, Rawiya, Rawya en Ruh. De naam Rey is ook een verkorte versie van de naam Reynaldo. Reynaldo, ook gespeld als Renaldo, zit boordevol Spaanse charme als mannelijke naam. Deze romantische naam komt van het Oudhoogduitse Reginwald, gelatiniseerd als Reginaldus, wat 'adviseur van de heerser' betekent. Reynaldo zit boordevol wijsheid en biedt een verfijnde titel met casanova-vibes, ideaal voor de held van een romantisch verhaal. Bekende dragers van de naam zijn de muzikant Rey Valdera en Rey Manaj een bekende Albanese voetballer. Verder is het Rey de Reyes een bekend toernooi voor worstelaars in Mexico en is Rey de Oro een bekend Japans racepaard.

Beroemdheden met de naam Rey

Rey Valera
Acteur

Reynaldo Valera Guardiano, beter bekend als Rey Valera (geboren op 4 mei 1954), is een Filipijnse zanger, songwriter, dirigent, filmmuziekschrijver en televisiepresentator. Hij schreef en produceerde liedjes die werden opgenomen door verschillende zangers, met name Sharon Cuneta. Beschouwd als een van de pijlers en iconen van Original Pilipino Music (OPM). Hij was jurylid van de zangwedstrijd Sing Galing!.

Rae Sloane
Personage

Rae Sloane (ook wel Rey Sloane) was een menselijke vrouw die zich toelegde op het dienen van het Galactische rijk als marineofficier. Ze speelde een belangrijke rol bij het overleven ervan in de nasleep van de Slag om Endor. Terwijl ze een keizerlijke cadet was bij het Defiance Flight Training Institute, verijdelde ze een complot van commandant Pell Baylo om keizer Palpatine en Darth Vader te vermoorden. Sloane klom verder door de gelederen van de keizerlijke marine.

Rey Manaj
Voetballer

Rey Aldo Manaj (Lushnjë, 24 februari 1997) is een Albanees-Italiaans voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij komt uit voor Watford FC. Manaj debuteerde in 2015 in het Albanees voetbalelftal.

Rey Misterio
Worstelaar

Rey Mysterio (Chula Vista, 11 december 1974) — pseudoniem van Óscar Gutiérrez — is een Amerikaans professioneel worstelaar van Mexicaanse oorsprong, die sinds januari 2018 opnieuw actief is in de World Wrestling Entertainment. Rey Mysterio wordt over het algemeen beschouwd als de invloedrijkste luchador aller tijden. Hij was eerder al jarenlang actief in de WWE, tussen 2002 en 2015.

Rey (Star Wars)
Personage

Rey is een hoofdpersonage uit de negendelige filmserie Star Wars. Ze verscheen voor het eerst in het zevende deel van de filmserie, Star Wars: Episode VII: The Force Awakens uit 2015, en vervolgens ook in deel acht en negen. Aanvankelijk is weeskind Rey een eenvoudige metaaljutter op de woestijnplaneet Jakku, en is haar afkomst in nevelen gehuld. Ze ontpopt zich tot verzetsstrijder tegen de kwade machten die het universum beheersen, in het bijzonder de boosaardige Sith-frontman Kylo Ren. Om de Sith beter te kunnen bestrijden, gaat ze in de leer bij de teruggetrokken kluizenaar Luke Skywalker om een opleiding tot Jedi-meester te krijgen. Met de opgedane kennis gaat ze uiteindelijk de strijd aan met Kylo Ren, zichzelf en de eindbaas van de Sith, de sinistere keizer Palpatine. Rey wordt in de drie films gestalte gegeven door de Britse actrice Daisy Ridley die tot dan toe niet bekend was bij het grote filmpubliek.

Films met de naam Rey

Rey (2015)

Rey is een Indiase Telugu-taal romantische actiedansfilm uit 2015, geproduceerd en geregisseerd door YVS Chowdary. De filmsterren zijn Sai Dharam Tej, Saiyami Kher, Shraddha Das terwijl Arpit Ranka en Farhad Shahnawaz bijrollen spelen. Chakri componeerde de muziek. Jenna (Shraddha Das) is een beroemde "Star" en Mexicaanse popzangeres die twee "Best of the World"-titels won in de competities die werden gehouden in het epicentrum van de muziek in de Verenigde Staten. Maar om het de derde keer te winnen, krijgt ze te maken met zware concurrentie van Sandi (Farhad Shanawaz). Een Mexicaanse maffia Don Dange (Arpit Ranka) die Jenna aanbidt, vermoordt Sandi om de concurrentie voor haar uit te schakelen. Amrita (Saiyami Kher) uit India belooft de titel "Best of the World" te winnen en sluit zich aan bij een Jamaicaanse universiteit, Bob Marley, om mee te doen aan de wedstrijd. Daar ontmoet ze Rock (Sai ​​Dharam Tej), die een grote flirt is en nooit om de gevoelens van een vrouw geeft. Hij gaat door met flirten en beledigingen en grof taalgebruik met de meisjes. Hij irriteert Amrita tot op het bot. Zijn leven neemt een plotselinge wending door een incident en hij besluit met zijn rockband om met Amrita mee te doen aan de wedstrijd. Jenna probeert wanhopig allerlei mogelijke problemen voor de band te creëren. Waarom moet Jenna de rockband stoppen? Waar is ze bang voor? Hoe zal Rock haar uitdagingen beantwoorden en overwinnen? Zal Jenna de derde titel winnen of zal de rockband geschiedenis schrijven?

Rey (2017)

Rey is een Chileens/Nederlands/Duitsse film van regisseur Niles Atallah. Het is 1860 en de Franse avonturier Orélie-Antoine des Tounens is wellicht een tikkeltje waanzinnig. Juridisch onderlegd en gewapend met een zelfgeschreven grondwet en zijn nieuwe vlag baant hij zich te paard een weg door de woeste wildernis. Hij sticht een koninkrijk in onherbergzaam Zuid-Chili, waar hij de gevreesde Mapuche achter zich verenigt....

Natuurfenomenen

Rey de Oro (Japans:レイデオロ geboren op 5 februari 2014) is een Japans volbloed renpaard. Als juveniel was hij in 2016 ongeslagen in drie races, waaronder de Grade 2 Hopeful Stakes en werd hij beoordeeld als een van de beste tweejarige hengstveulens in Japan. In het jaar daarop won hij de Tokyo Yushun en Kobe Shimbun Hai en eindigde als tweede in de Japan Cup. Aan het einde van het seizoen werd hij beoordeeld als een van de beste driejarige hengstveulens ter wereld en nam hij de JRA Award voor beste driejarige veulen in ontvangst. Als vierjarige won hij in 2018 de Sankei Sho All Comers en won hij de herfsteditie van de Tenno Sho.

Organisaties met de naam Rey

Worsteltoernooi: Rey de Reyes

De Rey de Reyes (Engels: "King of Kings") is een jaarlijks toernooi gehouden door Lucha Libre AAA Worldwide (AAA), vergelijkbaar met WWE's King of the Ring-toernooi. Voor de eerste zes toernooien bestond het formaat uit viervoudige eliminatiewedstrijden met vier kwalificatiewedstrijden en een finale, maar in latere toernooien veranderde het formaat. De winnaar is meestal een van de worstelaars die AAA hoopt naar de hoofdevenementpositie te duwen. De winnaar krijgt een zwaard aangeboden, dat sommigen een heel jaar bij zich hebben gedragen. Het evenement bevat meestal ook extra wedstrijden die geen verband houden met het Rey de Reyes-toernooi.

Namen die lijken op Rey

  -   Rae   -   Raf   -   Rai   -   Ram   -   Rav   -   Ray   -   Reda   -   Rei   -   Rein   -   Remi   -   Remy   -   René   -   Rens   -   Reon   -   Resa   -   Revi   -   Reyan   -   Reyes   -   Reynaert   -   Reynald   -   Reynaldo   -   Reynard   -   Reynardo   -   Reynaud   -   Reza   -   Rho   -   Rik   -   Rio   -   Riv   -   Rob   -   Roi   -   Ron   -   Rox   -   Roy   -   Rui   -   Ryo

Hoe spel ik de naam Rey?

Internationaal alfabet

 • R Roma
 • E Edison
 • Y Yokohama

Nederlands alfabet

 • R Ruben
 • E Eva
 • Y Yfke

NAVO-alfabet

 • R Romeo
 • E Echo
 • Y Yankee

Zo spel je Rey met gebarentaal.

gebarentaal letter r
gebarentaal letter e
gebarentaal letter y

Zo schrijf je Rey in braille

r
e
y

Zo sein je Rey in morsecode

· — ·
·
— · — —

Zo sein je Rey met nautische seinvlaggen

nautische vlag letter r
nautische vlag letter e
nautische vlag letter y

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Handig

Direct alle geboortekaartjes met de naam Rey bekijken?

Top 10 jongensnamen met een R

Top 10 jongensnamen met 3 letters