Unisex namen met een M

Uniseks namen met een M

We leven in een tijd waar er steeds meer aandacht wordt besteed aan genderneutraliteit. Genderneutraliteit verwijst naar een situatie waarin geen onderscheid word gemaakt tussen de geslachten. Iedereen is gelijk! Man of vrouw, jongen of meisje. We zijn allemaal even veel waard. Je kunt je kind dit al vanaf een jonge leeftijd meegeven. En wat is een betere manier dan te starten met een genderneutrale namen, ook wel uniseks namen genoemd.
Uniseks namen zijn namen die kunnen gegeven worden aan zowel een jongen als een meisje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘Charlie’ of ‘Kim’. Er zijn zo veel opties. Zo ook voor unisex namen met een M.

Roze, blauw of groen?

Het is altijd spannend om te ontdekken of je een meisje of een jongen krijgt. Sommige ouders kiezen er voor om zich te laten verrassen en willen op voorhand niet weten wat het geslacht van de baby is. Het traditionele roze is voor meisjes, blauw is voor jongens gooien ze de deur uit. Ze kiezen voor een neutrale kleur, groen. Maar als je het geslacht niet wilt weten, hoe kies je dan een naam uit? Je kunt altijd gaan voor een uniseks naam zodat de naam altijd zal passen bij je baby. En met welke letter kun je beter starten dan de letter M? De letter M staat voor mooi, machtig, magnifiek! En wie wilt zijn kind die eigenschappen niet meegeven?

De populairste unisex naam met een M

Namen met een M komen veel voor. Veruit de meest populaire uniseks naam is Morgan. Deze naam van Welshe afkomst wordt in Schotland het meest aan meisjes gegeven. Maar in Noorwegen, België en Italië wordt de naam weer enkel aan jongens gegeven. Hier in Nederland zien we dat de naam Morgan 50/50 is verdeeld onder de jongens en de meisjes en dat het de meest voorkomende naam is die met de letter m begint.

De dertiende letter

De letter M is de dertiende letter in het moderne Latijnse alfabet. Een letter die veel voorkomt in verschillende woorden en namen omdat het een verbindende letter is. Dertien is voor sommige mensen die bijgelovig zijn een ongeluksgetal dus is het geven van een uniseks namen met een M niet voor iedereen weggelegd maar voor de echte stoere ouders onder ons die deze uitdaging aandurven.

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet