Unisex namen met een M

Unisex die beginnen met letter M waslijn

Unisex namen die beginnen met de letter M

We hebben de leukste overzichten van alle unisex namen die beginnen met de letter M. Hieronder vind je eerst de SVB kindernamen top 10 met namen voor een unisex die beginnen met een M. Deze top 10 is op basis van de data van de Sociale Verzekeringsbank uit 2023. Daarnaast vind je de top 10 unisexnamen die beginnen met een M op basis van zoekgedrag van jullie, de bezoekers van babynamen.nl. Deze top 10 kijkt dus veel meer naar de populaire namen met een M op dit moment. Daaronder vind je overzicht van alle unisex namen met de beginletter M.

Top 5 unisex namen met een M volgens de SVB 2023

De SVB verzamelt de namen van alle geboren baby's van Nederland. Wist je dat van alle unisex van vorig jaar 10.74% begint met een M?

Top 10 unisex namen met een M van mei 2024

Babynamen.nl houdt bij hoe vaak bezoekers een naampagina bezoeken. Wist je dat van alle zoekopdracht van unisex op babynamen.nl 8.86% begint met de letter M?

Geboortekaartjes met de de letter m

Kaartje2go shopping awards
Bekijk alle geboortekaartjes

...en bestel een gratis proefdruk!

  • Luxe papiersoorten en foliedruk
  • Gratis proefdruk
  • Win gratis geboortekaartjes

Hieronder vind je alle unisex op babynamen.nl die beginnen met een M

Uniseks namen met een M

We leven in een tijd waar er steeds meer aandacht wordt besteed aan genderneutraliteit. Genderneutraliteit verwijst naar een situatie waarin geen onderscheid word gemaakt tussen de geslachten. Iedereen is gelijk! Man of vrouw, jongen of meisje. We zijn allemaal even veel waard. Je kunt je kind dit al vanaf een jonge leeftijd meegeven. En wat is een betere manier dan te starten met een genderneutrale namen, ook wel uniseks namen genoemd.
Uniseks namen zijn namen die kunnen gegeven worden aan zowel een jongen als een meisje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘Charlie’ of ‘Kim’. Er zijn zo veel opties. Zo ook voor unisex namen met een M.

Roze, blauw of groen?

Het is altijd spannend om te ontdekken of je een meisje of een jongen krijgt. Sommige ouders kiezen er voor om zich te laten verrassen en willen op voorhand niet weten wat het geslacht van de baby is. Het traditionele roze is voor meisjes, blauw is voor jongens gooien ze de deur uit. Ze kiezen voor een neutrale kleur, groen. Maar als je het geslacht niet wilt weten, hoe kies je dan een naam uit? Je kunt altijd gaan voor een uniseks naam zodat de naam altijd zal passen bij je baby. En met welke letter kun je beter starten dan de letter M? De letter M staat voor mooi, machtig, magnifiek! En wie wilt zijn kind die eigenschappen niet meegeven?

De populairste unisex naam met een M

Namen met een M komen veel voor. Veruit de meest populaire uniseks naam is Morgan. Deze naam van Welshe afkomst wordt in Schotland het meest aan meisjes gegeven. Maar in Noorwegen, België en Italië wordt de naam weer enkel aan jongens gegeven. Hier in Nederland zien we dat de naam Morgan 50/50 is verdeeld onder de jongens en de meisjes en dat het de meest voorkomende naam is die met de letter m begint.

De dertiende letter

De letter M is de dertiende letter in het moderne Latijnse alfabet. Een letter die veel voorkomt in verschillende woorden en namen omdat het een verbindende letter is. Dertien is voor sommige mensen die bijgelovig zijn een ongeluksgetal dus is het geven van een uniseks namen met een M niet voor iedereen weggelegd maar voor de echte stoere ouders onder ons die deze uitdaging aandurven.

Hoeveel unisex beginnen met de letter M?

Leuke vraag is natuurlijk hoeveel ouders een naam voor hun kind kiezen die begint met de letter M. Het antwoord daarop verschilt een beetje afhankelijk van waar je kijkt. Bij babynamen.nl hebben we de meest up to date data, ook van afgelopen maanden. Bij babynamen.nl ontvangen we elke maand meer dan 100.000 bezoekers. Van alle zoekopdrachten op unisex op babynamen.nl in de afgelopen maand begint 8.86% met de letter M!

Zoeken

Namen ontdekken

Misschien is de volgende
naam wel iets voor jou?

Unisex namen op alfabet